• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2022

17:40

GRENEL RASKRINKAO SPIN PRIŠTINE: Čak i slab Bajdenov tim razočaran Kurtijem, nije bio u Beloj kući!

Politika

GRENEL RASKRINKAO SPIN PRIŠTINE: Čak i slab Bajdenov tim razočaran Kurtijem, nije bio u Beloj kući!

Podeli vest

Bivši izaslanik Vašingtona za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je povodom nedavne posete premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija SAD da je "čak i slab Bajdenov tim razočaran Kurtijem"

Grenel je na Tviteru napisao da nije pogrešno reći da Kurti nije imao sastanak u Beloj kući i dodao je da Kurti nije bio nagrađen sastankom u kancelariji savetnika za nacionalnu bezbednost, odnosno Ruzveltovoj ili Ovalnoj sobi.

Kaže i da se Kurti suočio s veoma oštrim kritikama demokrata i republikanaca.

- Bio je pun izgovora, a ne novih ideja. Američki političari nisu bili srećni što je odbio pomoć američke vlade kada je reč o čistoj energiji - napisao je Grenel.

 

 


Prethodno je ambasador SAD u prištini Džefri Hovenijer objavio da je sastanak Kurtija i savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena održan u Zgradi izvršne kancelarije Ajzenhauera, koja je, kako je naveo, deo Bele kuće i u kojoj se održavaju sastanci na visokom nivou.

Hovenijer je naveo da je bio iznenađen napisima u prištinskoj štampi o mestu sastanka Kurtija i Salivena.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija