• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2022

09:37

Brnabić: Hvala radnicima Fijata što su bili fer, pokazali su da veruju Vladi Srbije!

printscreen

Politika

Brnabić: Hvala radnicima Fijata što su bili fer, pokazali su da veruju Vladi Srbije!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila je radnicima Fijata, koji su jutros održali jednosatni protest, što su bili fer, nisu blokirali fabriku i poručili da i dalje veruju Vladi Srbije


Za TV Hepi, Brnabić je rekla da je u jednosatnom protestu bilo oko 300 radnika i najavila je da danas u 10.30 sati nastavlja razgovore sa predstavnicima Stelantisa.


Poručila je radnicima da će Vlada Srbije dati sve od sebe da bi ih zaštitila.

Brnabić je rekla da je posle teškog i iskrenog sastanka sa sindikatima i radnicima, Vlada Srbije već u ponedeljak uradila ono što je dogovoreno i uključila se u razgovore oko rešavanja problema.

"Dogovor je bio da vlada posreduje u razgovorima između Stelantisa i sindikata. Da pokušamo da se poboljšaju uslovi za radnike koji neće ostati u Stelantis fabrici, u tranziciji do 2024, do novog električnog modela", rekla je premijerka.

Navela je da je period izjašnjavanja produžen za radnike za 10 dana, te da je razgovore sa Stelantisom imala juče oko posredovanja da bi se izborili najbolji uslovi za radnike.

"U 10.30 danas nastavljamo razgovor. Ni Fijat se nije ponašao kako treba. Nastavili su da pozivaju radnike na razgovor što nije ferlk jer se uslovi tek pregovaraju", rekla je Brnabić.

Foto: printscreen

Ana Brnabić

Precizirala je da je u Kragujevcu 2.016 radnika, od kojih će oko 500 radnika ostati i za tranzicioni period da pomognu, a oko 500 radnika više neće biti potrebno.

"Za njih zajedno spremamo otpremnine, paket kojim će biti zadovoljni", rekla je Brnabić.

Dodala je da će oko 1.000 radnika ostati da radi i novi model, te da će u međuvremenu da idu u inostranstvo na trening i obuke za proizvodnju elektroautomobila.

Rekla je da nema problem da se i svaki dan viđa sa radnicima iz Kragujevca i podsetila na situciju sa oko 1.500 radnika vranjskog Geoxa koji su ostali bez posla, "pa su namireni".

"U Kragujevcu u ovom trenutku postoji potreba za 1.500 radnika. Traže ih drugih investitori koje smo tamo doveli", rekla je Brnabić.

Navela je da Kragujevac više nije "dolina gladnih i da su još četiri investicije u pregovorima za taj grad.

"Rešićemo i ovo. Molim radnike da budu fer. Ne mogu da očekuju da mi odmah posle sastanka ispunimo sve, i dalje razgovoaramo sa Stelantisom, a da radnici idu u protest. Razgovaraću sa Stelantisom zašto su prekršili dogovor i nastavili da pozivaju radnike da se opredele, to nije fer, tu su radnici u pravu", rekla je Brnabić.

Foto: printscreen

Ana Brnabić

Naglasila je da će Vlada Srbije kao suvlasnik obezbediti da nema manipulisanja pri rešavanju problema, ni od strane starog menadžmenta ni od političara.

Kako je ocenila, neki mediji pokušavaju da zloupobrebe radnike i sindikat, i da tako uspeh što je ugovoren novi elektro model za 2024. godinu sada predstave kao neuspeh.

"To je samo jedna u nizu laži", rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija