• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2022

12:02

Brnabić: Izjave Milanovića nisu shvatljive na ljudskom nivou!

printscreen

Politika

Brnabić: Izjave Milanovića nisu shvatljive na ljudskom nivou!

Podeli vest

Izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića o optužnici za ratne zločine na Petrovačkoj cesti, koju je podiglo srpsko tužilaštvo, nisu shvatljive na ljudskom nivou, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić


Premijerka je navela da takav najbrutalniji zločin jednostavno niko ne može opravdati.


"Nije mi jasno da možete da branite, iako ste svesni o kakvom zločinu se radi. Toga su svesni svi u Hrvatskoj. Vi napravite etničko čišćenje, isterate srpske porodice iz domova, i to vam ne bude dovoljno, već pošaljete avione na zbeg, izbeglice, decu, žene...Da ih granatirate i fizički eliminišete. I onda kada su prešli u drugu zemlju, vi nastavljate da ih ubijate", kazala je Brnabić gostujući na televiziji Pink.

Ona je istakla da ne može da shvati kako neko želi da brani ljude koji su organizovali i realizovali takav zločin, a pritom je građanin zemlje članica EU, koja svaki dan Srbiji, pa i ostalima, spočitava vladavinu prava.

Foto: printscreen

Ana Brnabić

Komentarišući izjavu Milanovića da su i hrvatske vlasti mogle da se dogovore da podnesu optužnicu, Brnabić se zapitala kakva je to država u kojoj je moguće dogovoriti se o takvim stvarima i da li su se hrvatske vlasti tako dogovorile i da ne podnesu optužnicu protiv onih koji su ubijali decu koja su ostala bez svojih kuća.

"U Srbiji ne možete da se dogovorite da podnesete ili ne podnesete optužnicu. Ili imate ili nemate dokaza. Govorili su da su našli nekog svedoka da je Aleksandar Vučić mučio zatvorenike u Petrinji, iako on nikada tamo nije bio. Zamislite da mi "nađemo" svedoka koji će da optuži Milanovića ili Dritana Abazovića, predsednika Severne Makedonije ili bilo koga drugog? Kakav bi to skandal bio", rekla je Brnabć.

Ona je istakla da je u civilizovanoj državi neprihvatljivo da imputirate da je predsednik Srbije ratni zločinac i da niko iz EU ne reaguje na to.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MILANOVIĆU, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! SRBIJI SE NE PRETI "PRAZNOM PUŠKOM", A TO ŠTO ŠTITIŠ ZLOČINCE JE TEK... Lider "lijepe njihove" ovaj put zagrizao je tvrd orah!
Politika

MILANOVIĆU, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! SRBIJI SE NE PRETI "PRAZNOM PUŠKOM", A TO ŠTO ŠTITIŠ ZLOČINCE JE TEK... Lider "lijepe njihove" ovaj put zagrizao je tvrd orah!

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović preti da će sprečiti ulazak Srbije u EU jer je Beograd podigao optužnice protiv četiri oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina, koji su u "Oluji" 7. i 8. avgusta 1995. naredili napad na kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada. Sagovornici Informera, međutim, tvrde da lider "lijepe njihove" preti "praznom puškom"

25.05.2022

20:00

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija