• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2022

14:25

MOŽDA SMO GEOGRAFSKI UDALJENI, ALI NAS POVEZUJU ZAJEDNIČKE STVARI! Vulin sa ministrom spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje

MUP Srbije

Politika

MOŽDA SMO GEOGRAFSKI UDALJENI, ALI NAS POVEZUJU ZAJEDNIČKE STVARI! Vulin sa ministrom spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Ekvatorijalne Gvineje, koju predvodi ministar spoljnih poslova i saradnje Simeon Ojono Esono Angue, o mogućnostima unapređenja bilateralne policijske saradnje

Vulin je zahvalio na istrajnoj podršci koju Ekvatorijalna Gvineja pruža Srbiji u očuvanju njene teritorijalne celovitosti i zaštiti i poštovanju međunarodnog prava.

Ministar je istakao značaj podrške u sprečavanju članstva Privremene institucije samouprave Prištine u Interpolu.

- Iako smo geografski udaljeni, povezuju nas zajedničke vrednosti. Osnovna vrednost srpskog naroda je sloboda, koja mora da se čuva i štiti - rekao je Vulin tokom razgovora, a saopštio MUP.

Obe strane su iskazale spremnost za uspostavljanje pravnog okvira kojim bi se omogućilo unapređenje policijske saradnje kroz obuke i razmenu iskustava.

Ministar spoljnih poslova Simeon Ojono Esono Angue je potvrdio spremnost Ekvatorijalne Gvineje za jačanje policijske saradnje sa Srbijom i dao uverenje da njihova zemlja nikada neće promeniti stav kada je reč o podršci Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija