• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

13.06.2022

22:22

SRBIJA BAŠ NERVIRA BRISEL! NEĆE NA RUSIJU, NE PRIZNAJE LAŽNU DRŽAVU... Zato će najpre usvojiti izveštaj, a onda i rezoluciju! ZNAČI, OPET "MLATE PRAZNU SLAMU"!

Fotoilustracija/Pixabay

Politika

SRBIJA BAŠ NERVIRA BRISEL! NEĆE NA RUSIJU, NE PRIZNAJE LAŽNU DRŽAVU... Zato će najpre usvojiti izveštaj, a onda i rezoluciju! ZNAČI, OPET "MLATE PRAZNU SLAMU"!

Podeli vest

Poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta sutra u 9.00 časova glasaće u Briselu o usvajanju ovogodišnjeg izveštaja o Srbiji

Na nacrt izveštaja koji je u aprilu predstavio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, podneto je 439 amandmana, a poslaničke grupe su usvojile 40 kompromisnih amandmana kojima je proširen tekst izveštaja.

Evropski parlament je u fokus svog ovogodišnjeg izveštaja o Srbiji stavio poziv Beogradu da se "hitno" uskladi sa sankcijama koje je EU uvela protiv Rusije i Belorusije i to postavio kao jedan od uslova za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija. 

- Srpske vlasti se pozivaju da se istinski angažuju u neophodnim reformama i vrate zemlju na pravi put evropskih integracija i time ispune evropske aspiracije Srbije - navodi se u tekstu.

U nacrtu teksta izveštaja amandmanima je dopunjeno i da se od Beograda i Prištine očekuje potpisivanje pravnoobavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa "zasnovanog na međusobnom priznanju", što, će ako bude usvojeno, biti i put da se međusobno priznanje pominje u zvaničnom dokumentu EU institucije kao potrebno rešenje dijaloga Beograda i Prištine.

Poslanica Zelenih Viola fon Kramon je zajedno sa poslanikom liberala, Klemenom Grošeljem i nekolicinom predstavnika socijaldemokrata u Evropskom paralamentu, autor najvećeg broja amandmana koji su podenti na izveštaj o Srbiji, posebno u delu koji se odnosi na saradnju sa Rusijom.

Nakon glasanja u Spoljnopolitičkom odboru, izveštaj o Srbiji naći će se početkom jula i na finalnom plenarnom glasanju Evropskog parlamenta kada će biti usvojen u obliku pravno neobavezujuće rezolucije o Srbiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 1 godinu

Adio europo! Ti teraj tvoje mi ćemo svoje. Kad se bolje razmislim nama nije mesto u društvu takvih ... !

Rade R

pre 1 godinu

Ta njihova "rezolucija" samo pokazuje koliki je stepen njihove bolesti i izopačenosti! Živela Srbija!

Milenko Mihajlović

pre 1 godinu

Jeli Zelenskyy nije svestan da što god duže traje Rat u Ukrajini so tim se sve više uništava, ili on to želi?

Marija

pre 1 godinu

Ma, lepo kažu da smo potrebniji mi njima nego oni nama. Održavajući tu priču o proširenju, zapravo potiskuju suočavanje sa činjenicom da je EU u stanju moždane smrti, imperija na zalasku. Nema od njih ništa, Srbija treba da gradi svoj put, sada je pravi trenutak da Srbija obnovi svoju veličunu i zauzme mesto u svetu koje joj pripada, a oni će dobiti po zaslugama.

Srđan

pre 1 godinu

Pametnije vam je da ćutite ! Ako vi ne znate šta su sankcije onda ima onih koji se sećaju dobro. Što bi se reklo Štovse k....š kad ne znaš da letiš

goranbojanovic

pre 1 godinu

Rusija, Srbija i Belorusija treba da se ujedine u jednu državu.

SRBIJA TO, NE DA NEĆE, NEGO JOJ NE PADA NI NA PAMET! Agresori iz 1999. traže da se odreknemo Rezolucije 1244 i prihvatimo nekakav "SPOSON"!
Politika

SRBIJA TO, NE DA NEĆE, NEGO JOJ NE PADA NI NA PAMET! Agresori iz 1999. traže da se odreknemo Rezolucije 1244 i prihvatimo nekakav "SPOSON"!

Navršile su se 23 godine od okončanja oružane agresije NATO protiv Srbije (SRJ) koja je ušla u istoriju kao prvi rat na evropskom tlu od kraja Drugog svetskog rata. Trajala je 78 dana, a izvedena je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, sa kršenjem Povelje UN, Završnog dokumenta OEBS iz Helsinikija i osnovnih principa međunarodnog prava.

13.06.2022

18:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija