• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.06.2022

08:46

DUGUJU ZA POREZ VIŠE OD 750 MILIONA DINARA! KK Crvena zvezda 96,6 miliona, KK Partizan 649,7!

printscreen

Politika

DUGUJU ZA POREZ VIŠE OD 750 MILIONA DINARA! KK Crvena zvezda 96,6 miliona, KK Partizan 649,7!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da košarkaški klubovi Crvena Zvezda i Partizan duguju za porez skoro 750 miliona dinara

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno pozvao klubove da izmire svoje dugove državi, Mali je danas izneo podatke da KK Crvena Zvezda ima dug za porez od 96,6 miliona dinara na današnji dan, a KK Partizan 649,7 miliona dinara.

- Ova tema je veoma interesantna. Mi smo uradili detaljnu analizu fudbalskih i košarkaških klubova Zvezde i Partizana. Zvezda ima nsleđeni problem koji traje decenijama. Imate situaciju da državi možete da dugujete koliko hoćete. Većina nas nije razumela koliko je porez važan. Uspeli smo da pomognemo privredi, građanima, izgradimo bolnice, škole, sve se to finansira iz poreza. zato mi je veoma važno da svaki građanin uvek uzme finskalni račun. Nemamo možda jedan vrtić, još jedan parkić i zato mi je to izuzetno važno - počeo je ministar Mali i nastavio:

- To je taj nasleđeni decenijski problem. Poslednjih par dana smo uradili detaljnu analizu koliko smo pomogli i Zvezdi i Partizanu i stalno je pitanje koliko je i da li je država pomogla. I sa druge strane, sa koliko su njihova dugovanja za porez. Oni su u nekom reprogramu, ali se to nagomilava iz govdine u godinu.

- Da krenemo od košarke, imam preciznu analizu. KK Crvena zvezda u poslednjih 10 godina od državnih institucija je dobio 26.000.000 evra. KK Partizan je dobio 24.400.000, što od države, tu je i sponzorski ugovor sa NIS-om".

U periodu od 2012. do 2022. godine:

  • KK Zvezda od države dobila je 26 miliona evra
  • KK Partizan 24,4 miliona evra
  • KK Zvezda duguje za porez 96,6 miliona, dok Partizan 649,7 miliona

- To je izbalansirana pomoć i jednom i drugom klubu. Pogledajte zato dugovanja za poreze. KK Crvena zvezda duguje 90.660.000 miliona dinara, a čak 640.000.000 dinara Partizan. Ogroman dug i pogledajte kakva je to navika. Kada se ne pomogne, odmah je problem i vređa se država. Svi smo šokirani, zato je predsednik želeo da pričamo o tome.

- Dakle, KK Crvena zvezda i KK Partizan 7.000.000 evra. Za te pare možete tri nova vrtića, ne znam koliko novih autobusa, školskih policajaca da obezbedite. Da uložimo u parkove, nove Domove zdravlja, bolnice. To su ogromne cifre. Tražim podršku građana da razumeju da svaki dinar neplaćenog poreza ide na štetu. Taj neko ko nije izdao račun kupiće sebi novu vikendicu i nova kola, a nama to znači manje izgrađenih vrtića, kilometara puta".

Mali je otkrio i iznose koje su fudbalski klubovi dobili od države, u kojoj je razlika u korist Zvezde drastična, ali i da Partizan duguje mnogo više za porez.

- Pričao sam sa predsednikom Vučićem da država mora da pomogne da nađemo jakog stranog sponzora za Partizan da ga podrži u narednih desetak godina - rekao je Mali.

Šta je sada plan?

- Prevashodno se nadam da će građani videti na osnovu ovih cifara videti koliko država stoji iza ovih klubova i Zvezde i Partizana. Jer svaki put kada je neki poraz i neki problem, uvek je država kriva i ništa nije uradila. Evo gospodo draga, država je uložila preko 130.000.000 evra, a vi i dalje dugujete za porez ogromne sume novca. To dovoljno govori o njihovom stavu prema svojoj državi. Tu smo da pomognemo, ali moramo da uvedemo više reda u poslovanje sportskih klubova. Rekao sam predsedniku da ćemo nastaviti da ih pomažemo, ali uz veću kontrolu njihovih finansija, kako bismo barem ispoštovali tu obavezu da se porez državi plati i da ti klubovi budu primer. Da se ne vraćamo stalno na to 'dajte novac, morate da nam pomognete', a onda kada državi treba da se plati svoje, od toga nema ništa. Zato stalno ponavljam u gostovanjima da svako uzme svoj fiskalni račun, porez je sveto pismo i nadam se da me građani razumeju zbog toga - zaključio je Siniša Mali.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cane

pre 1 godinu

Ako je ovo sve tacno ajde da verujemo onda pod hitno treba da se pokrene postupak protiv drzavnih funkcionera koji su ovo dopustili a klubove zatvoriti ili prebaciti u nizi rang. To sve kad bi bilo volje ili smelosti da se proteraju kriminalci iz klubova pa recimo direktori hahaha

Marcco

pre 1 godinu

Da u Srbiji postoji neki kvalitetni fudbal, pa da razumem ali nema ga.

realnost

pre 1 godinu

Toliko o kuknjavi grobara, koji u svojoj nemoći kukaju na državu, na Vučića, zato što udišemo svež vazduh. Normalno je da duguje toliko para, kada je samo na ime Pantera dala 3 miliona evra

Mali Mrav

pre 1 godinu

Rok od 2 godine da vrate porez ili klju; u bravu. Odgovorna lica da odgovoraju pred zakonom, kao što bi odgovarao svaki preduzetnik, građanin ili privrednik. Ako mogu izvršitelji da oduzimaju građanima stanove zbog duga od par hiljada dinara za struju ili infostan, mogu i njima. Nema poreskih para za profesionalne klubove i rešen problem, ko može da posluje poslovaće ko ne, katanac.

cica Mrsoje

pre 1 godinu

Ovo je sramota. Sve klubove treba privatizovati pa neka zive od svog rada, tj uspeha i sponzora. Drzava treba da brine o gradjanima a ne da pomaze neodgovornim klubovima .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija