• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2022

18:17

VAŽNA PODRŠKA FRANCUSKE EU INTEGRACIJAMA SRBIJE! Ministar Stefanović se zahvalio delegaciji Senata!

Facebook/Nebojša Stefanović

Politika

VAŽNA PODRŠKA FRANCUSKE EU INTEGRACIJAMA SRBIJE! Ministar Stefanović se zahvalio delegaciji Senata!

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj, danas je u razgovoru sa delegacijom Senata zahvalio na podršci koju ta zemlja pruža evrointegracijama Srbije, ističući da je punopravno članstvo spoljnopolitički prioritet naše zemlje i da nam je na tom putu podrška snažne Francuske važna

Delegaciju je predvodio Kristijan Kambon, predsednik Komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage, a ministra su, u francuskom Senatu dočekali i Marta de Sidrak, predsedavajuća Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan, i Ig de Kalzon, diplomatski savetnik predsednika Senata Žerara Laršea, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je ukazao da je za Srbiju jedan od prioriteta i regionalna stabilnost, te da je odlučna da nastavi da bude njen ključni faktor u našem regionu.

On je istakao i da je inicijativa "Otvoreni Balkan" predsednika Aleksandra Vučića dala potpuno novi kvalitet saradnji u našem regionu usmeren na snažniji ekonomski razvoj i stvaranje kvalitetnijih uslova života za sve građane i ocenio da je potpuno komplementarna sa procesom evropskih integracija.

Stefanović je istakao na sastanku da Srbija i Francuska imaju dobru bilateralnu saradnju u oblasti odbrane, a sagovornici su se saglasili da postoji obostrano opredeljenje za njeno dalje unapređenje.

Predsednik Komisije francuskog Senata Kambon naglasio je značaj posete ministra Stefanovića Međunarodnom sajmu vojne tehnike "Eurosatory 2022" u Parizu.

On je istakao važnost zajedničke istorije srpskog i francuskog naroda i ocenio da je potrebno na tim osnovama dalje razvijati saradnju.

Kambon je, takođe, ocenio da je za Francusku značajna opredeljenost Srbije za evrointegracije i da smatra da je naša zemlja važna za stabilnost regiona.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciji na istoku Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija