• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

18.06.2022

07:00

I KO SAD LAŽE?! NATO GENERAL POTVRDIO PISANJE INFORMERA!  Ponoš, Grigorije i Bodiroga zajedno ulaze u politiku!

printscreen

Politika

I KO SAD LAŽE?! NATO GENERAL POTVRDIO PISANJE INFORMERA! Ponoš, Grigorije i Bodiroga zajedno ulaze u politiku!

Podeli vest

Zdravko Ponoš priznao da pravi 'novu političku organizaciju' i da se o svemu savetuje sa bivšim košarkašem Dejanom Bodirogom i vladikom Grigorijem

Zdravko Ponoš, propali Đilasov kandidat za predsednika Srbije koji je na aprilskim izborima osvojio 18,4 odsto glasova, potvrdio je da osniva novu političku organizaciju.

Ponoš je najavio da će to verovatno za početak biti 'pokret', jer je udruženje građana mnogo lakše osnovati od političke stranke!?! Među glavnim 'savetnicima' su mu, kako je sam rekao, bivši košarkaš Dejan Bodiroga i vladika diseldorfski i cele Nemačke Grigorije. Tako je Ponoš potvrdio pisanje Informera, koji je o svemu ovome izvestio još 8. aprila.

Nije pametno

Pametnom bi nakon izbora 3. aprila bilo jasno gde se nalazi i šta treba da radi, ali ne i Ponošu
Biljana Pantić Pilja, poslanica SNS

Manjak podrške

Đilasov kandidat rekao je da 'nije mnogo važno da li se nešto zove pokret ili stranka, već je važno ono što radiš'.

- Ljudima je ipak nekako prihvatljivije nešto što se zove pokret, a sa stanovišta političkog angažmana i aktivizma nije toliko važno kako se zoveš, nego šta radiš - kazao je Ponoš za 'Novu S'.
Upitan da li će u njegovom timu biti Savo Manojlović, Dejan Bodiroga i vladika Grigorije, Ponoš je potvrdio da se 'savetuje' sa poslednjom dvojicom.

Traži ime na Vajber grupi

Zdravko Ponoš zatražio je od građana u Vajber grupi 'Naš Ponoš' da mu predlože kako da nazove novu organizaciju.

- Svoje ideje, sugestije i savete kako da budemo bolji i doprinesemo bržem ostvarenju našeg zajedničkog cilja dostavite mejlom. Takođe vas pozivam da ovde ili u komentarima pošaljete predloge kako da našu organizaciju nazovemo. O svim daljim aktivnostima ćemo vas pravovremeno informisati - napisao je Ponoš.

Foto: Beta

Zdravko Ponoš

- Pojedinci koji se pominju da su u mom timu jesu oni sa kojima rado razgovaram. Sa njima se redovno savetujem i pomažu mi. Tu još nema nikakvog članstva, videćemo šta će biti. Mi razgovaramo o tome u kom pravcu bi Srbija trebalo da ide i gde će se naći za dvadeset godina - rekao je Ponoš.

I dok se Dejan Bodiroga i vladika Grigorije nisu oglašavali ovim povodom, poslanica SNS Biljana Pantić Pilja kaže da Ponoševo osnivanje pokreta zvuči kao loš vic.

- Pametnom bi, posle izbora 3. aprila, bilo jasno gde mu je mesto i šta treba da radi, ali ne i Ponošu. On je čak uputio i javni poziv za predloge imena za pokret, što je još jedna činjenica koja govori o njegovoj ozbiljnosti. Ljudi su i ranije pravili razne političke stranke i pokrete, a onda su jednostavno nestali sa političke scene. Mislim da će se baš to dogoditi i sa Ponošem - kaže Pantić Pilja.

Zoran Milosavljević iz Instituta za političke studije smatra da Ponoš želi da iskoristi izborni rezultat.

- Ponoš se povezao sa Bodirogom i Grigorijem kako bi prikupio političke poene. Bodiroga je planetarno popularna ličnost, a vladika je uticajan u svim sferama društva i Ponoš sarađuje sa njima jer je nesiguran u sopstveni kvalitet i kapacitet. U potrazi je za jakim 'igračima', odlučio je da oformi pokret jer je to znatno jeftinije i snosiće manju odgovornost ukoliko mu ne uspe - objašnjava Milosavljević.

Moj ugao

DEJAN S. MILETIĆ, ANALITIČAR

Osnivanje novog pokreta je jeftinije i manje obavezujuće. Pokret je forma nevladine organizacije, to je najniža forma društvenog organizovanja.

Foto: Informer

Dejan S. Miletić

Zreo je za penziju

Mario Spasić iz Saveta za monitoring ocenjuje da su građani izgubili poverenje u Ponoša.

- Shvatio je da birači ne žele da ga podrže za osnivanje ozbiljne stranke, pa zato sada najavljuje nekakav pokret. Uzgred, pokazao je da se ni najmanje ne razume u politiku. Na pogrešnom je putu i treba da ode u političku penziju, a ne da se i dalje blamira - zaključuje Spasić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 1 godinu

Kakav god da je, Ponoš nije postavio i ne podržava Nebojšu Stefanovića, Zoranu Mihajlović, Mariju Obradović...Nije Ponoš pristao na Briselski sporazum, kojim su ukinute institucije države Srbije na KiM, nije Ponoš učinio Pravosuđe nezavisnim (od Srbije)... Puna podrška za Ponoša i novu stranku.

Marija

pre 1 godinu

Užas, za Grigorija se odavno zna da je antisrpski element, strašno je samo što crkva do sada nije reagovala

zubati drekavac

pre 1 godinu

Zubati drekavac i njegove teorije zavere protiv velikog vođe ??? Bagra iz SNS mafije treba da ide u Severnu Koreju i Kolumbiju, pa tamo nek metanišu vođi i razrađuju biznis sa narko kartelima.

laki

pre 1 godinu

Preporucujem vam ime "Je.ivetri" . Nije mi jasno sta Bodiroga trazi sa Ponosem. Pitam ga samo gde je bio i sta je radio za vreme bombardovanja. Sada se povezuje sa NATO agitatorom, isti onaj NATO koji nas je zasipao osiromasenim uranijom. Dejane moralno si se srozao.

zemlja prokletih

pre 1 godinu

Za SNS mafiju pretnja su sportisti, intelektualci i sveštenstvo, a prijatelji su im kriminalci, starlete i ostali polusvet. Rošavi glavoseča je na svakoj fotografiji vođinog sina...

Petar

pre 1 godinu

A šta je ova Pilja postigla u životu pa ima pravo da komentariše ove ljudske gromade.

Milan

pre 1 godinu

Super, čim ga opanjkavaju znači da ima šanse da pobedi na sledećim izborima i plaše se toga. Sve analitičar do analitičara a tek Polja auuu

ChuChu

pre 1 godinu

Pa šta ako je kako vi kažete NATO vladika...smeta vam jedan NATO vladika a ne smetaju vam ostalih 99 KGB vladika koji rade za drugu crkvu i drugu drzavu umesto za srpski narod i SPC......ne smetaju vam vladike pedofili, vladike lopovi...ništa ne smeta samo ovaj jedan NATO vladika.... Ali ovo nećete objaviti pa je nebitno....

Zoran

pre 1 godinu

Mlađi referent, tzv general sa bezbroj vanrednih unapređenja smera da formira udruženje građana, smislio da ne može krivično da odgovara za stvaranje pete kolone. Ima još jedan načelnik general štaba koji je dostavljao strancima vojne tajne, ali nikako da mu se sudi. Strpljivo čeka da zastari, pa će da nastavi. Sramota me je što smo 1999 imali istu uniformu.

Normalac

pre 1 godinu

Nesrećnici udbaški, neko za koga je glasalo pola miliona nazivate "propalim"? Gorećete u paklu vaših obmana.

Urke

pre 1 godinu

Jel može ovde predlog za ime? PLS (pokret luzera Srbije)

nmileusnic

pre 1 godinu

Predlažem da se pokret zove "Bezuspesan pokusaj 2"

Fikus

pre 1 godinu

Nije ni malo slučajno da je Ponoš odustao od formiranja političke stranke, kao što je već rečeno to je višestruko skuplja varijanta nego "pokret" ali je još važnije to što pokret može da ima i 5 članova pa da bude registrovan kao udrruženje građana ali politička stranka treba da ima hiljade članova koji plaćaju članarinu - da li bilo ko normalan misli da Ponoš može da okupi toliko? Vratite film samo par godina u nazad, zar nije Đilas kupio stranku jer nije bilo šanse da oformi novu. Isto to je uradio i Jeremić kad je kupio Aleksićevu stranku ... O tome kakvu infrastrukturu i ozbiljnost delovanja može Ponoš da ostvari kao "pokret" izlišno je govoriti, sve je to obično šibicarenje i hohštapleraj koji bi da se bavi politikom i nekako domogne državne blagajne.

Vla

pre 1 godinu

Sve moj do mojega, samozvani General, nikad skolu nije zavrsio ljudski, vrhunski kosarkas Koji gaji bolesne ambicije ili je ljubimoran na druge spirtiste Sto su konstantno prisutni U novinama i propali Pop, bolesnik Koji tezi da Bude patrijarh, lecenje je relativna stvar, pitanja je Samo gde, Psychiatrie ili psihologija

Jovica

pre 1 godinu

Ne razmem za kaj gospon Ponoš ne ode lijepo u svoju domovinu i tam si da pravit pokete i stranke. Koga vraga u stranoj zemlji želi napravit'. Tam bi ga pučanstvo rado prihvatilo a ovde je već video šta narod misli o njemu!

Zoran

pre 1 godinu

Kakve veze ima mlađi referent i ovaj pop sa Srbijom. Lepo im se zahvaliti i ispratiti ih do državne granice, pa nek putuju u svoje zavičaje iz kojih su se dovukli kao prebijene mačke.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija