• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

20.06.2022

07:00

NOVE OPTUŽBE U AFERI 'DRŽAVNI UDAR'! Dijana: Nebojša čitao Vučićeve razgovore! Stefanović: Ona laže, raskrinkaću je

printscreen

Politika

NOVE OPTUŽBE U AFERI 'DRŽAVNI UDAR'! Dijana: Nebojša čitao Vučićeve razgovore! Stefanović: Ona laže, raskrinkaću je

Podeli vest

Nebojša Stefanović je čitao transkripte prisluškivanih razgovora Aleksandra Vučića i njegove porodice, tražio je da mu ih dostavljaju i ništa nije preduzeo da zaštiti predsednika, tvrdi Dijana Hrkalović

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, optužila je Nebojšu Stefanovića da je protivzakonito čitao transkripte prisluškivanih razgovora predsednika države Aleksandra Vučića i članova njegove porodice!

Hrkalovićeva tvrdi da je Stefanović, dok je bio na funkciji ministra policije, čak tražio da mu se ti transkripti tajno dostavljaju iza Vučićevih leđa, ali i da nikada nije ništa preduzeo da o svemu obavesti i zaštiti bezbednost predsednika države!?! Nebojša Stefanović, aktuelni ministar odbrane, na drugoj strani ističe da su optužbe Hrkalovićeve "monstruozne laži" i da će se "raskrinkati u roku od 48 časova"!

Ko govori istinu?

Hrkalovićeva tvrdi da je Stefanović sve radio mimo znanja predsednika Vučića i njemu iza leđa.

- Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika, niti je obavestio BIA da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija, neovlašćeno, ima svega - rekla je Hrkalovićeva u intervjuu za "Objektiv".

Nije podnosio Andreja, nametao je 'Jovanjicu'...

Dijana Hrkalović je optužila Nebojša Stefanovića da nije podnosio Andreja Vučića i da se trudio da mu zagorča život na svakom koraku.

- Ne bi me čudilo da je sve ove izmišljene priče o Andreju u opozicionim medijima sam Stefanović plasirao. Aferu "Jovanjica" montirali su Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, a sve to urađeno je u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog - ustvrdila je Hrkalovićeva.

Prema njenim rečima, Stefanoviću je moć udarila u glavu, glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleksi... 

- Ne znam kako ga nije sramota. Ima li obraz, čast? Predsednik je njega napravio, izmislio ga je. I da mu uradi ovako nešto! Ne postoji sramnije delo. Mislim da je Stefanoviću moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrednosti... Znam da predsednik mnogo prašta, ali ovo je neoprostivo. To je oceubistvo - ustvrdila je Hrkalovićeva.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, na drugoj strani, kaže da su tvrdnje Hrkalovićeve "laži i izmišljotine".

- Nebrojeno puta sam lako i argumentovano razobličavao laži i izmišljotine koje su protiv mene u javnosti lansirali kriminalni i politički klanovi. Nastaviću još jače jer napadi i laži dolaze od okrivljenih za teška krivična dela koja su priznali tokom sudskog postupka i za koja ih čeka ozbiljna sudska odluka. U narednih 48 sati odgovoriću na sve laži koje su o meni izrečene, koristeći samo istinu i argumente. A upravo istina koju ću izneti njih i plaši, pa se služe najnižim podmetačinama i monstruoznim lažima, što je svojstveno onima koji su krivi i koji pokušavaju da krivicu smanje i prebace je na drugog. Neće im proći! - poručuje Stefanović.

Belivukov klan štitio je lično Stefanović!?

Bivša šefica UKP izjavila je i da je klan Veljka Belivuka štitio niko drugi do "Nebojša Stefanović lično".

- Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve pomnožio sa nulom. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Došlo je vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića za opstruisanje dokaza u slučaju "ubistva na šinama", došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, i kao moj bivši šef i kao muškarac, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela - rekla je Hrkalovićeva.

Bivši operativac DB Božidar Spasić, komentarišući ove navode, upozorava da je ovo i te kako opasan način saopštavanja najvećih državnih tajni.

- Interesantno je da Hrkalovićeva ove podatke iznosi u javnost tek sada. Iz ovoga se vidi ko je to naredio, po čijem nalogu je predsednik prvo prisluškivan, a zatim i zašto su pravljeni transkripti i da predsednik nije bio obavešten. Da li je Hrkalovićeva to sama uradila ili ne, da li je bila u dosluhu sa ministrom ili ne, u ovom trenutku ne možemo proceniti. Očito je ovo njihov rat, u kojem su sve vreme ugrožavali ustavni poredak i predsednika Vučića. Ovoga puta tužilac mora da stavi tačku na ovaj slučaj - apeluje Spasić.

Sve razjasniti

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, ocenjuje da je Hrkalovićeva izazvala podozrenje kad je odlučila da tokom istrage sakrije istinu.

- Sada menja način odbrane i odgovornost prebacuje na ministra Stefanovića. Njoj se ne može verovati, iako to ne znači da Stefanović nije odgovoran. Veoma je opasno što ova afera nije odmah u potpunosti razjašnjena. Tome je uveliko doprinela i Hrkalovićeva svojim neodgovornim odnosom prema istrazi i skrivanjem činjenica - zaključuje Karan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stanka

pre 1 godinu

Свако ко је био учесник у хајци на председника треба да одговара пред законом и буде кривично гоњен.

Doca

pre 1 godinu

Ko laže utvrdiće POLIGRAF. Žalosno je što se ovakvi "stručnjaci" još uvek drže u vlasti.

Billy Kincaid

pre 1 godinu

Vučko ih drži,a drži i Rošavog glavoseču blizu.

Nikola

pre 1 godinu

Sve ce se ovo utvrditi i svi ce oni morati da odgovaraju za svoje postupke!

VesnaP

pre 1 godinu

Kada se utvrdi ko je kriv i za koja dela, zakon je tu isti za sve.

Una

pre 1 godinu

Svako neovlašćeno prisluškivanje narušava intimu čoveka, a kamoli državnika. Trebalo bi sve kazniti, počevši od Dijane, jer iznosi neistine!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija