• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. STRUHAR

20.06.2022

07:00

KONAČNI RASKOL U HEJTERSKOJ OPOZICIJI! Đilas: Vuk je bio greška! Jeremić: Đilas prevarant!

Insajder/Zoran Sinko

Politika

KONAČNI RASKOL U HEJTERSKOJ OPOZICIJI! Đilas: Vuk je bio greška! Jeremić: Đilas prevarant!

Podeli vest

Dragan Đilas kaže da je saradnja sa Vukom Jeremićem bila velika greška koju više nikada neće ponoviti, dok Vuk Jeremić poručuje da ne želi više da sarađuje sa izdajicama

Politički rat koalicionih partnera na aprilskim izborima dostigao je tačku usijanja!

Lider SSP Dragan Đilas poručuje da je saradnja sa Vukom Jeremić bila greška i da na izbore nikada više neće izaći sa njim, dok lider NS Vuk Jeremić ističe da mu ne pada na pamet da više sarađuje sa 'prevarantima i izdajnicima'!

Ništa zajedničko

Dragan Đilas konačno je priznao da je na tek minule izbore izašao sa Jeremićem iako njih dvojica nikada nisu delila iste vrednosti.

- Učinili smo grešku u prethodnom periodu, kada smo zbog jedinstva opozicije nastupali zajedno sa ljudima koji ne dele našu političku viziju. Sledeće izbore ćemo iskoristiti kako bismo sa građanima razgovarali o našoj politici. Zbog toga ćemo na njih ići samostalno ili uz podršku organizacija koje dele naše vrednosti i političke stavove - rekao je Đilas, jasno aludirajući na Jeremića, koji je čak koalicionim sporazumom dobio više mandata od lidera SSP i potom napustio koaliciju.

Vuk Jeremić, na drugoj strani, nije ostao dužan Đilasu. On je istakao da će izbori u Beogradu biti održani samo ako 'spuštači tenzija' (Đilas, prim. ur.) nastave sada već očigledno približavanje režimu.

- Gde su sada, gospodo, partija i bratija? Šta bi sa vašim predizbornim obećanjima i promenama iz korena? Je l' ste mislili da je promena iz korena to ako počnu da vas sa TV Pink zovu gospoda? Pa vi mislite da smo mi blesavi! Mi na tu nečasnu igru ne pristajemo! Možemo sa 'zelenima', sa iskrenim 'evropejcima' i onima koji gaje desna uverenja, ali ne možemo sa prevarantima i izdajnicima - naglasio je Jeremić.

Ponoš pravio zaveru sa Đilasom!?

Vuk Jeremić se obrušio i na bivšeg saradnika Zdravka Ponoša, koji je podneo ostavku na mesto potpredsednika stranke i posle učestvovanja na predsedničkim izborima na Đilasovoj listi najavio formiranje sopstvenog pokreta.

- Nikome se do sada nije posrećilo napuštanje Narodne stranke. Otpadnicima iz naših redova koji su učestvovali u zaveri neka služi na čast to što su uradili. Svi koji su iskočili iz našeg voza nezadovoljni svojim mestom u kupeu ili brzinom kojom se krećemo ostali su iza nas, a mi idemo dalje - rekao je Jeremić.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost, komentarišući svađu Đilasa i Jeremića, kaže da je njihov sukob sve većeg intenziteta.

- Rasulo u bezidejnoj opoziciji nije novost. Jeremić i Đilas su gajili iluzije da na izborima mogu da sruše predsednika Vučića. Kad su videli da im to nije pošlo za rukom, postali su očajni. Očigledno je da slabi lideri nisu bili u stanju da produkuju jednog snažnog vođu u intelektualnom i političkom smislu. Od samog početka je bilo jasno da Jeremić i Đilas ne dele zajedničke vrednosti, što lider SSP sada konačno priznaje. Đilas je želeo da bude gazda opozicije, a takve ambicije gajio je i Jeremić. Otuda potiče njihova komična svađa, koja sada liči na kafansku tuču polupijanih političkih prosjaka - ističe Karanović.

Stari rivali

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da nije nikakva novost što su Jeremić i Đilas i dalje na ratnoj nozi.

- Rivalitet njih dvojice postoji još iz vremena zajedničkog angažmana u DS. Svako savezništvo Đilasa i Jeremića bilo je privremeno i interesno. Očigledno je da nemaju šta da ponude biračima, sem međusobnih optužbi. Nikako da prihvate odgovornost za loš izborni rezultat - zaključuje Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 1 godinu

Da li je teško zamisliti kako bi izgledala vlast u Srbiji i Beogradu da je ta njihova "koalicija" nekom nesrećom stvarno dobila izbore? Sada je valjda i poslednjem potičkom diletantu jasno da njih zanima samo otimanje vlasti da bi se pljačkalo, o nekakvoj brizi za zemlju i građane manje ih interesuje nego za lanjski sneg. A sećate li se Đilasovih "istraživanja" po kojima oni ubedljivo dobijaju izbore u Beogradu, možda i u Srbiji dok na predsedničkim izborima idu u drugi krug gde pobeđuje Ponoš? Sećate se kako je pretio marketinškim organizacijama i stručnjacima, ni manje ni više nego zatvorom, jer su njihova istraživanja govorila da on masno laže? Čovek je načisto prolupao kao prozor na vetru i izgubio svaku vezu sa realnošću, jadnik ...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija