• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2022

11:54

Ekskluzivno! Kompletan tekst predloga sramne rezolucije predstavnika BiH Svena Alkalaja!

printscreen

Politika

Ekskluzivno! Kompletan tekst predloga sramne rezolucije predstavnika BiH Svena Alkalaja!

Podeli vest

Ujedinjene nacije treba da osude "genocid" u Srebrenici, da osude i traže najstrože kažnjavanje svakog negiranja "genocida", kaže se između ostalog u predlogu rezolucije o Srebrenici koju je podneo stalni predstavnik BiH u UN Sven Alkalaj

Faksimil originalne rezolucije ekskluzivno objavljuje Informer.

Prepoznavajući važnost borbe za sve prekršaje protiv negiranja genocida,

1. Odluka da se 11. jula obeležava Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine;

2. Osuđuje se bez rezerve svako negiranje genocida i apeluje na sve članice da se uklone takve pojave kroz razvijanje edukativnih programa kroz koji će se budućim generacijama objasniti Genocid kako bi se sprečili neki budući genocidi;

3. Podstiču se sve članice, organizacije Međunaordnih nacija i druge relevantne međunarodne i civilne organizacije da nadgledaju Međunarodni dan sećanja, uključujući specialno nadgledanje i aktivnosti o sećanju na žrtve genocida u Srebrenici;

4. Naglašava se važnost o završetku procesa pronalaska i identifikacije ostataka žrtava Genocida i sahrane istih s poštovanjem, i daljim gonjenjem svih odgovornih za genocid u Srebrenici;

5. Poziv svim zemljama da rade u skladu sa Konvencijom o prevernciji i kažnjavanju za zločine o Genocidu kako bi se osiguralo da se zločini ne ponove kao što se desio u Srebrenici 1995. godine;

6. Zahteva se od Generalnog sekretara da ukaže na važnost Rezolucije svim zemljama članicama, organizacijama Ujedinjenih nacija i civilnim organizacijama.

Ova rezolucija je definitivni dokaz da centri moći na Zapadu ne žele trajni mir u našem regionu, a da to ne zanima ni vlast u Sarajevu.

Oni neće dogovor i kompromis, oni žele poraz i slom Srbije.

Kompletan tekst pogledajte u nastavku.

Foto: Informer

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 1 godinu

Genocid ne postoji i nikad nije postojao. Poubijalibste svoj narod pa Vam sad drugi kriv

Zagor

pre 1 godinu

Nisu to svetosavci pa da naprave zločine nad samim sobom a za to okrive Hrvate,kao u Jasenovcu!!!!

Ljuba

pre 1 godinu

Koji bre genocid svinjo glavata, sami ste ubijali svoje ljude i sahranjivali i one koji su prirodnom smrcu umirali. Sta mislite ako ste vi glupi i blesavi da su i ostali takvi. MARS.

laki

pre 1 godinu

Nesreca je sto je ovaj Alkalaj Jevrejin. Izmisljenim genocidom u Srebrenici, minimizira holokaust učinjen njegovom narodu. Svi Jevreji bi trebalo da se ograde od ideje ove prodane duse.

dr Jakov Zlatar

pre 1 godinu

majmuni jedni bolesni i šizofreni, vi koji negirate genocid

Miloš

pre 1 godinu

Evo ja kažem nije bilo genocida u Srebrenici, jeste zločin ali genocid NE.Genocid je bio mad Srbima u Sarajevu.

bole

pre 1 godinu

Ovaj kad je bio mali mora da je čitao puno bajke.

Tužilac

pre 1 godinu

Skupljali su i iskopavali poginule i mrtve po celoj BiH i donosili ih u Srebrenicu tvrdeći da su to sve žrtve iz tog regiona. Kad bi se neko odlučio da po imenima "ubijenih" uradi detaljnu istragu i utvrdi gde su živeli i kako su umrli, ispostavilo bi se da je u Srebrenici bilo verovatno tek oko 1000 žrtva, možda čak i manje i to pripadnika VOJNIH formacija, poginulih u borbama. Da ne pominjem da na nadgrobnim tablama ima imena i onih koji su živi i zdravi, koji i danas žive negde u Americi i Kanadi.

ratko

pre 1 godinu

a vi gospodo samo udarajte sankcije Rusiji ,stoko jedna

Vukasin

pre 1 godinu

Samo ti sinko radi svoj posao jer nama je Gospod vecni zivot dao. Sveti mucenik jasenovacki Vukasin (29/5) 16/5 Sveti novo mucenici jasenovacki (13/9) 31/8 Neka bude bozija volja.

Bane

pre 1 godinu

Sadačnja bosna i hercegovina je sramota celog sveta a posebno Evrope nacisičke i fašista nato pakta. Genocid je bio na Indijancima, Jevrejima, slovenima, Romima...To o čemu bleje engleska i amerika neće još dugo. Djavo im je pred vratima...

Dragan

pre 1 godinu

POTURCENI NAROD BOSNJE IZMISLJENE NACIJE KOMUNIZMA UKRAJINAC CRNOGORAC BOSNJO MAKEDONCI ?

Muzafer

pre 1 godinu

Koje bre ovaj bilmez ja nikad cuo za njega a o srebrenici mi se bre vise smucilo pola onih spomenika su prazni grobovi i one babetine debele nepismene se prenemazu vidi se iz avijona da glume za pare . Pa neka mi neko kaze da smo vernici kakvi bre vernici kad starci lazu i kunu se i kradu a ovamo se prenemazu kao oni posteni svi bre jajare one babe treba naterati da priznaju ko ih je nagovorijo da glume i koliko su novca dobile zato.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija