• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2022

13:39

Vučić razgovarao sa Borelom!

Politika

Vučić razgovarao sa Borelom!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom

Visoki predstavnik Žozep Borel izrazio je zadovoljstvo napretkom ostvarenim u dijalogu Beograda i Prištine na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, koji su usvojili mapu puta u primeni sporazuma o energetici.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu. 

Predsednik Vučić je takođe, uoči predstojećeg Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu, obavestio visokog predstavnika Borela da je jutros razgovarao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, kao i o postignutom dogovoru da, nakon konsultacija sa vladama i savetničkim timovima, sutra u podne bude objavljena zajednička odluka o eventualnom učešću na tom skupu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abrorbent

pre 1 godinu

Samo razgovor i nista manje od toga. Srbija je vredna pregovora i razgovora. Nista drugo sebi ne sme ni da dozvoli.

Glasinac

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna za razgovore. ali insistira da se poštuje ono što se dogovori.

Mia

pre 1 godinu

Srbija je uvek pokazala volju za dijalogom i bila spremna da kompromisno resenje po pitanju KiM sa Pristinom.

Mia

pre 1 godinu

Srbija nastavlja da unapređuje odnose sa važnim evropskim zvaničnicima.

Mia

pre 1 godinu

Uz podršku Borelja naša zemlja će pronaći rešenje za pitanje KiM.

Mia

pre 1 godinu

Srbija nastavlja borbu za kompromis po pitanju KiM.

Mia

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da EU disciplinuje Albance koji stvaraju tenzije u regionu I ugrozavaju mir

Mia

pre 1 godinu

Slažem se sa svakom odlukom čelnih ljudi projekta Otvoreni Balkan i ne mislim da neće doneti pravu odluku, da li ići ili ne na Samit EU u Briselu.

Zečica

pre 1 godinu

Uvek smo bili za dijalog,kompromis i mislim da je Open Balkan dobra ideja da se ujedini region

Zečica

pre 1 godinu

Konačno saradnja u regionu na državničkom nivou.

Zečica

pre 1 godinu

Razgovor je uvek koristan, ali ne sme pre početka da bude kanalisan tako da epilog razgovora bude na štetu jedne strane.

zečica

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je sjajan projekat koji zaslužuje podršku. Ali, Vučić će odluke donositi u skladu sa interesima Srbije.

Zečica

pre 1 godinu

Srbija otvoreno razgovara o svim pitanjima i bez ustručavanja, pogotovo kada je u pitanju naše svete zemlje KiM

Romanija

pre 1 godinu

Za pohvalu je što je došlo do dogovora Beograda i Prištine u vezi energenata, pod uslovom da Priština bude poštovala taj dogovor.

Nešo N

pre 1 godinu

Prištini se teško može nešto verovati. I do sada su postizani neki dogovori koje Priština nije poštovala.

Veljko M

pre 1 godinu

Ovaj dogovor zaista treba pozdraviti jer će Srbi na severu Kosova imati sigurno snadbevanje električnom energijom.

Marija

pre 1 godinu

Srbija je opredeljena za dijalog jer je svesna da je to jedini nacin resavanja otvorenih pitanja kao i postizanja resenja i dogovora u korist Srba i Albanaca.

Snežana

pre 1 godinu

Znamo da će predsednik Srbije doneti ispravnu odluku o učešću na Samitu i ako bude prisustvovao da će državu zastupati na najbolji način. Srbija se zalaže za dijalog i dobre odnose Srba i Albanaca i mir u regionu.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20