• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

22.06.2022

13:05

NASTAVLJEN CIRKUS U HAŠKOM TRIBUNALU! Oslobodili ubice Srba, pa prikazivali propagandnu "Aidu" u sudnici! (VIDEO)

YoutubePrintscreen/Quo vadis, Aida

Vesti

NASTAVLJEN CIRKUS U HAŠKOM TRIBUNALU! Oslobodili ubice Srba, pa prikazivali propagandnu "Aidu" u sudnici! (VIDEO)

Podeli vest

Haški tribunal koji je oslobodio ratne zločince koji su krvnički ubijali Srbe u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu, sada je prikazao propagandu "Aidu" u sudnici i tako ponovo ponizio porodice žrtava koje godinama čekaju pravdu

Jasmila Žbanić bosanskohercegovačka rediteljka filma „Quo vadis, Aida?“, koji govori o navodnom genocidu u Srebrenici prethodno je zahtevala da isti bude objavljen na javnom servisu Republike Srbije. S tim da pomenuti film sadrži mnoštvo neistinitih detalja, prema kojima su Srbi prikazani kao agresori, film nije prikazan. Ipak, Haški tribunal koji je do sada za ratne zločine sudio samo Srbima, a zločine nad srpskim civilima koji su ubijani na najsvirepije načine gurao pod tepih i oslobađao zločince koji za sobom ostaviše samo žrtve, haos i plač srpskih majki.

U insertu iz filma "Quo vadis, Aida" koji je nominovan za Oskara, vidimo dolazak muslimanske delegacije na pregovore sa generalom Ratkom Mladićem u hotelu Fontana u Bratuncu, 12. jula 1995. godine.

Kako bi se Srbima ponovo pokušao utisnuti žig genocidnog naroda, u filmu je prikazana potpuno lažna scena  u kojoj "pripadnici Vojske Republike Srpske agresivno i temeljno vrše njihov pretres, dok ženu u delegaciji dodiruju sa jasnim seksualnim aluzijama“.

Šta se zaista dogodilo može se videti u autentičnom snimku ovog događaja. Za razliku od filma, na ovom snimku se jasno vidi da je pretres vrlo površan, a da Ćamila Omanović uopšte nije ni podvrgnuta pretresu.

Dakle, scena iz filma ovde ne može biti shvaćena kao umetnička sloboda, već isključivo falsifikat, budući da imamo jasan i autentičan video materijal. Ovo je samo jedan od primera da film "Quo vadis, Aida" nije ništa drugo nego propagandističko ostvarenje namenjeno inostranoj publici, zarad očuvanja narativa o genocidnosti Srba, kao i profitiranja pojedinaca na tom narativu.

Upravo zato, činjenica da je Haški tribunal dopustio emitovanje falsifikata u vlastoj sudnici daje odgovor na pitanje zašto niko nije osuđen za zločine počinjene nad Srbima.

Osim Jasmile Žbanić kao rediteljke, ovaj film je delo glumca Emira Hadžihafizbegovića, ujedno člana Predsedništva Stranke demokratske akcije, čiji je osnivač Alija Izetbegović, a aktuelni predsednik njegov sin Bakir. Sin Emira Hadžihafizbegovića je zaposlen kao savetnik u kabinetu bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, koji je, kako smo i ranije pisali, znao za sve monstruozne zločine mudžadehidina nad srpskim narodom na Ozrenu.

Naser Orić nagrađen za uništavanje svega što je srpsko

Naser Orić vršio je stravične zločine uništavajući sve što je srpsko, ali uprkos brojnim dokazima koji svedoče o njegovim zlodelima, za svirepost nad Srbima, Haški tribunal ga je nagradio slobodom.

Sud BiH je 2017. godine oslobodio komadanta jedinica tzv. Armije BiH, Nasera Orića, i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Orića i Muhića optuženica je teretila da su 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Pred Haškim sudom, Orić je oslobođen od svih navoda koji su ga u optužnici teretili za zločine počinjene na području Srebrenice i okolnih sela u periodu decembra 1992. — marta 1993. godine, a sada taj isti Hag prikazuje propagandi film kako bi međunarodnoj javnosti plasirao iskrivljenu sliku o dešavanjima na području Srebrenice tokom prethodnog građanskog rata.

Foto: Miodrag Popov/informer

Naser Orić i njegovi koljači

Haški tribunal postao bioskop

Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić rekao je za „Novosti“ da je prikazivanjem filma Jasmine Žbanić „Quo vadis, Aida?“ u sudnici Haškog tribunala dokazana tvrdnja svakog realnog čoveka na kugli zemaljskoj, prema kojoj je to sve ali ne i sud.

Bošnjačka udruženja obilaze Hag tamo ih dočekuje Bramerc i zajedno rade sve ove godine na mitu o Srebrenici, dok sa druge strane niko iz tog tzv. suda ne želi da se sretne sa nama i da nam da odgovore na mnoga pitanja – ističe Kojić.

Kojić ukazuje na činjenicu da je sud do sada bio običan cirkus, a toga su izgleda postali svesni i oni sami pa su požurili da se malo uozbilje i onda su odlučili da postanu bioskop.

Daću im predlog da sledeća projekcija bude film „Suze anđela“ gde imaju mnogo autentičnih snimaka, a ne glume i režiranja lažne istine. Verujem da će i ovaj nakaradni sud BiH po uzoru na Hag uraditi isto i prikazati ovaj film u Sarajevu, jer kako su po uzoru na Hag sudili tako me ne čudi da nastavi praksu Haga do kraja – kazao je Kojić za „Novosti“.

Institut za nestala lica BiH umanjuje broj srpskih žrtava

Kao što je već ranije pisano, Institut za nestala lica BiH ekshumirane posmrtne ostatke pronađene u masovnim grobnicama ne identifikuje kao Srbe, kako bi se broj žrtava iz Srebrenice namirio, a Srbima utisnio žig genocidnog naroda.

Dok je bio još gospodin Mašović, prestali su da ekshumirana tela identifikuju kao Srbe, Hrvate i Bošnjake. A to rade radi Srebrenice, radi Potočara, jer treba namiriti 8372 tijela, a na koji način, to njih ne interesuje. Ja sam neki dan pitao gospodina hoće li i ovo jedno telo otići u Potočare 11 jula. Ima tamo i Bošnjaka koji su umrli prirodnom smrću pre rata, a koji su sahranjeni u Potočare kako bi se taj broj namirio i kako bi nas okrivili da smo genocidan narod. U spomen sobi u Bratuncu trenutno se nalazi 3267 slika, sa imenom i prezimenom, gde i kada je ubijen, te koliko je star. Nismo mi sami sebe ubijali ubijao nas je Naser Orić, koji sada slobodno hoda – rekao je Predsednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Veljko Lazić tada "Novosti“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Abe

pre 1 godinu

Haški sud je katolička antisrpska i antipravoslavna veštačka tvorevina sa osnovnim ciljem da nanese štetu srbima a potom, koristeći se svim legalnim i nelegalnim sredstvima, i ostalom pravoslavnom delu sveta. Samo slepac to ne vidi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija