• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

25.06.2022

07:16

AFERA "PRISLUŠKIVANJE" KLUPKO ĆE NA KRAJU MORATI DA SE ODMOTA! Dijana podnela krivičnu prijavu protiv Stefanovića!

printscreen

Vesti

AFERA "PRISLUŠKIVANJE" KLUPKO ĆE NA KRAJU MORATI DA SE ODMOTA! Dijana podnela krivičnu prijavu protiv Stefanovića!

Podeli vest

Tokom saslušanja u Službi unutrašnje kontrole Dijana Hrkalović podnela krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića. Tužilaštvo će sad morati da pokrene istragu o njegovoj ulozi u prisluškivanju predsednika Vučića

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović tokom saslušanja u Službi unutrašnje kontrole (SUK) podnela je juče krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Nebojše Stefanovića, kojeg je optužila da je umešan u protivzakonito prisluškivanje predsednika države Aleksandra Vučića!

Ovu prijavu, prema zakonu, pripadnici SUK sada moraju da proslede Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ali budući da ono nije nadležno za aferu 'Prisluškivanje', prijava će biti poslata na adresu Tužilaštva za organizovani kriminal. To tužilaštvo, koje je pre četiri dana odbilo da istraži tvrdnje Hrkalovićeve u medijima, sada će ipak morati da pokrene istragu o Stefanovićevoj ulozi u nezakonitom prisluškivanju predsednika Vučića!

Šest sati ispitivanja

Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, proteklog vikenda optužila je Stefanovića da je, dok je bio na funkciji ministra policije, protivzakonito čitao transkripte prisluškivanih razgovora Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, kao i da je lično naredio da mu se transkripti dostavljaju u zapečaćenim kovertama.

Foto: ATA

Dijana Hrkalović

- Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika, niti je obavestio BIA da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija, neovlašćeno, tamo ima svega - rekla je Hrkalovićeva u intervjuu za 'Objektiv'.

Hrkalovićeva i Stefanović juče su, inače, saslušani u svojstvu građana u prostorijama SUK, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva. Razlog za saslušanje jesu tvrdnje bivše državne sekretarke da su policijski načelnik Slobodan Milenković i Nebojša Stefanović, bez ikakvih dokaza, u aferu 'Jovanjica' zlonamerno upleli i Andreja Vučića, brata predsednika Srbije.

Foto: ata

Nebojša Stefanović

Bivša državna sekretarka juče je saslušavana šest sati i potom se nije oglašavala. Nebojša Stefanović, čije je saslušanje trajalo tri sata, juče je kratko rekao da je sada "sve u rukama tužilaštva, za koje veruje da će rasvetliti sve okolnosti i utvrditi istinu". On je prethodno ustvrdio da Hrkalovićeva laže, optuživši je da je 'letovala sa vođom kavačkog klana, pozdravljala Veljka Belivuka i komunicirala sa Darkom Elezom', koji je osuđen za organizovani kriminal!?!

Komentarišući sve ove navode, advokat Svetozar Vujačić, koji je i savetnik u MUP-u, kaže da je Tužilaštvo za organizovani kriminal moralo odmah da reaguje i sprovede istragu.

- To je zadatak tužioca Mladena Nenadića. Nije na njemu da procenjuje dokaznu snagu iskaza koji je dala Hrkalovićeva, već je to u nadležnosti suda. A prisluškivanje predsednika države, i to čak 1.800 puta, jeste par ekselans teško krivično delo. Sve ovo može biti i posledica neznanja, ali i možda i nečega drugog, možda nečijeg pokušaja da sakrije istinu! - naglašava Vujačić.

Nema nevinih

Na drugoj strani, Božidar Spasić, bivši operativac DB, ocenjuje da optužbe koje razmenjuju bivša državna sekretarka i ministar odbrane izaziva potpunu konfuziju.

- Ovako nešto se dešava jer državne i sudske institucije ne reaguju na vreme. Apsurd je što su visoki činovnici policije prisluškivali predsednika države i tako sprovodili 'tihi državni udar' a da još nema procesa. U ovoj igri očigledno nikome nisu čiste ruke. Osim što sve ovo narušava ugled policije, šteta je daleko veća i ugrožava bezbednost cele zemlje - upozorava Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rakac

pre 1 godinu

Odmah uhapsiti Stefanovica,poslati u samicu i ispitivati 24 casa dnevno

Zoki 63

pre 1 godinu

Kako mu nije sramota da jos uvek bude ministar.Posle svih optuzbi zasto je uopste ministar Vojske Srbije? Ko ima poverenje vise u njega? Odakle mu je vila I dzipovi?Od ministarske plate? Zasto se to ne ispita do kraja zasto se cuti

ratko

pre 1 godinu

daj skidajte vise ovog stefanovica toliko se vise afera oko njega plete da nema vise smisla posto on nema obraza da da ostavku ,slina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija