• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2022

13:55

Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku

Tanjug

Politika

Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti pokrajini, otvorio je danas novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku, a potom obišao i centralu i radni pogon fabrike


U otvaranje i pokretanje proizvodnje pogona u naselju Brnjak Kancelarija za Kosovo i Metohiju investirala je 69 miliona dinara, a posao će dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok, dok je u kompletnu fabriku država investirala 110 miliona dinara, saopštila je Kancelarija za KiM.

On je potom sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem obišao i centralu fabrike i radni pogon u kom je uposleno 55 žena.

Nakon obilaska, Petković je istakao da je otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM.


On je istakao da Kancelarija za KiM i Vlada Srbije "investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva, samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM".

"Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica. Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije. Ukupno smo za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta", rekao je Petković.

"Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati", istakao je Petković.

On je naveo da u Zubinom Potoku imamo još jednu značajnu veliku fabriku - Simpo.

"Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije je od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok, za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi naš narod na Kosovu i Metohiji", poručio je Petković.

Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i značajnom ulaganju u ovu opštinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara
Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

11:10

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija