• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.06.2022

12:45

Ustaško divljanje! Smeta im zastava Srbije, koja je stajala uz druge, povodom festivala! To se u Beogradu ne može dogoditi!

printscreen/pozeski.hr

Politika

Ustaško divljanje! Smeta im zastava Srbije, koja je stajala uz druge, povodom festivala! To se u Beogradu ne može dogoditi!

Podeli vest

Još jedan u nizu dokaza da ustaškom divljanju i bahatom ponašanju nema kraja

Sinoć je na Trgu Svetog Trojstva u hrvatskoj Požegi skinuta zastava Republike Srbije, koja je bila postavljena uz druge zastave povodom Hrvatskog festivala jednominutnog filma.

Naime, muškarac se popeo uz jarbol i skinuo srpsku zastavu, dok su druge zastave nastavile da se vijore.

Da stvar bude još gora, ustaški mediji su bez srama pokušali da opravdaju ovaj čin pun mržnje, pa su naveli kako je zastava Srbije postavljena pored požeških lokala, te “Požežanke i Požežani danima sa kafa moraju da gledaju u navedenu zastavu”.

Foto: printscreen/pozeski.hr

Portal “Požeški” dodaje da je “mladić koji je zastavu skinuo, izgubio bliskog člana porodice u Domovinskom ratu, a sinoć je zastavu Srbije skinuo jer smatra da joj nije mesto na Trgu Svetog Trojstva što smatraju i brojni sugrađani koji su nam pisali”.

Foto: printscreen/pozeski.hr

Ovakvo sramno pravdanje vandalskog čina je potpuno sumanuto, a jasno je da tako nešto u Beogradu ili nekom drugom gradu u Srbiji ne bi moglo da se dogodi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predrag

pre 1 godinu

U hrvatsku politiku i obrazovanje je ugrađena mržnja prema Srbiji i Srbima. Tako da Srbija i Srbi ne treba da imaju ništa sa Hrvatskom i Hrvatima.

Saradžogla

pre 1 godinu

Јура,бато,слободно пиши на хрватском језику.Веруј да ми у Србији одлично говоримо твојим језиком.Тамо ви титлујете српске филмове а ми не титлујемо ваше ТВ серије.Кажем,одлично разумемо хрватски језик.То ти кажем!

Branka Met

pre 1 godinu

Ako je razlog ovog divljaštva, primitivizma, nepoštovanja, nevaspitanja... gubitak srodnika tokom rata devedesetih, pitam se kako bi onda trebala da završi zastava R. Hrvatske? Da li ovaj divljak svestan što su ustaše i domobrani radili Srbima tokom celog dvadesetog veka? Naravno da nije i nije ga briga. Eto, bitna je razlika između Srba i Hrvata. Srbin, makar propatio hiljadu puta gore od Hrvata i od Hrvatske ruke, nikada ne bi učinio takvu idiotsku stvar. Nikada!

jura

pre 1 godinu

Ne bi skinuo nego zapalio u sred Beogradskog parlamenta kao Šešelj, a tko je kome i koliko tokom dvadesetok veka dalo bi se raspravljati počevši od puniše račića.

Branka Met

pre 1 godinu

O tome ko je kome i šta radio tokom dvadesetog veka i te kako bi se dalo raspravljati. Čudi me da još uvek branite ono što je neobranjivo. To što vi mladim ljudima prikazujete Srbe kao svoje neprijatelje je vaša nemoć pred istorijskim činjenicama koje koliko se god upinjali da promenite, ne možete. Bili ste uvek sluge što Austrougara, što Nemaca, što Amerikanaca... i kao po pravilu na pogrešnoj strani. Kada oni ispune neki svoj cilj, ostave vas ko istrošenu krpu, a onda vas spašavaju ti isti Srbi koje ste proterivali, klali.. E, jadno je to kada nemate svoju politiku, nego igrate ulogu korisnog idiots za nečije interese. Ako meni ne verujete, pročitajte Krležine eseje i naučite nešto o svojoj istoriji i sebi kao narodu. Kraj!

crosdu

pre 1 godinu

Branak jesi li svjesna što su Srbi radili tijekom Domovinskog rata 1990-95! Nikakve "Ustaše" i "Domobrani" nemajui veze sa time! Drugi svjetski rat je završio prije 80 godina, Domovinski niti 30 godina nije prošlo!

Sumar

pre 1 godinu

Nije mi jasno sta Srbi traže u Hrvatskoj sa njima. Šta će tamo???

koki

pre 1 godinu

Bio je istovremeno i kod nas festival jednominutnog filma u Rumi. Bilo je 40 ucesnika iz inostranstva, pa niko nije skidao zastave i pravio sranja. Hrvati su bolesnici.

Vladimir

pre 1 godinu

Još sedamdesetih godina kružio je vic.Sede Hrvat i Srbin u kafani u Zagrebu.Kaže Hrvat:"Aj ako smeš vikni ja sam Srbin".Normalno Srbin se razdere "Ja sam Srbin".Skoči njih dvadeset polome ga od batina.Prošlo neko vreme Hrvat došao u Beograd i sedi sa Srbinom,a ovaj mu kaže:"Aj sad ti ako smeš vikni ja sam Hrvat.Ovaj se nećkao,ali razedere se"Ja sam Hrvat"Niko ne reaguje.On se opet razdere"Ja sam Hrvat",opet niko ništa.Razdere se i po treći put"ja sam Hrvat".Jedan uod gostiju se okrene,pogleda ga i reče mu"Šta se dereš,svako govno može biti Hrvat!Ništa se nije promenilo ni pedeset godina kasnije.

Pera

pre 1 godinu

Evropski nacisti .. ZIVELA RUSIJA !!! ZIVELA SRBIJA !!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija