• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.07.2022

07:00

BERIŠA: Daću pasoš svima na Kosovu, a Srbiju ćemo optužiti za GENOCID NAD ALBANCINMA!

Politika

BERIŠA: Daću pasoš svima na Kosovu, a Srbiju ćemo optužiti za GENOCID NAD ALBANCINMA!

Podeli vest

Bivši albanski lider Salji Beriša, vođa Demokratske stranke, pozvao je Albance iz lažne države Kosovo da glasaju za njega obećavajući im pasoše i pomoć za tužbu protiv Srbije za navodni genocid!

Kako prenose prištinski mediji, Beriša je ova obećanja dao u razgovoru sa predstavnicima albanske dijaspore.

- Ako se vratim na vlast, u tom slučaju prvi sporazum sa 'vladom Kosova' bio bi potpisan po pitanju državljanstva. Svaki Albanac sa obe strane granice imaće pravo da bira državljanstvo koje želi ili čak da ima dva državljanstva. Kosovu ću dati ono što sadašnji premijer Edi Rama daje Srbiji... Albanija će lobirati, kao što je lobirala i ranije, za veće međunarodno priznanje Kosova. Podržaću Kosovo i u optuživanju Srbije u međunarodnim organizacijama za ciklični srpski genocid na Kosovu i u severnoj Albaniji. To će biti stavovi Demokratske stranke u odnosu na Kosovo - izjavio je Beriša.

Komentarišući ove navode, advokat Svetozar Vujačić, na drugoj strani, kaže da eventualna tužba Prištine za navodni genocid protiv Srbije nema šanse da prođe u bilo kojoj međunarodnoj instituciji.

- Ovo je predizborna igra, čisto politikantstvo! Izgleda da je Beriša spreman na sve kako bi se eventualno vratio na vlast, pa i na saradnju sa Albancima sa Kosova protiv Srbije. Verujem da će mu ova njegova obećanja obezbediti makar neku podršku, ali tužba protiv Srbije nikako ne može da uspe. Mada, kako je sve krenulo i kako javno međunarodno pravo umire, nikad ne treba reći nikad... - naglašava Vujačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko

pre 1 godinu

to sto ce on da integrise kosovo u albaniju ce samo da omoguci Srbiji da zakonski pravno preuzme celu albaniju kao svoju teritoriju i dobije izlaz na more i tu uspostavi rusko kinesku svemirsku pomorsku bazu na Jadranu .

Penzioner

pre 1 godinu

Treba prekinuti svaki odnos sa otimačima Srpske zemlje, Kosovskim Albancima! Takođe ih treba tužiti za progon i etničko čišćenje teritorije Kosova i Metohije od Srba!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija