• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

05.07.2022

07:00

BOLESNO! SVE OPASNIJI I LUĐI PLANOVI PRIŠTINE ZA HAOS U REGIONU! Šiptari neće dati Srbima da se vrate sa mora!?

Politika

BOLESNO! SVE OPASNIJI I LUĐI PLANOVI PRIŠTINE ZA HAOS U REGIONU! Šiptari neće dati Srbima da se vrate sa mora!?

Podeli vest

Aljbin Kurti u tajnosti sprema 'propis' na osnovu koga se Srbima sa Kosova koji posle 15. jula odu na letovanje ne bi dozvoljavalo da se vrate kući sve dok ne potpišu da se odriču srpskih registracija i da uzimaju RKS tablice!?!

Takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti planira da Srbima sa severa Kosova i Metohije zabrani da se vrate kući sa letovanja ukoliko se ne odreknu srpskih tablica!?!

Kurti i njegova "vlada", kako saznajemo, u tajnosti pripremaju novi "propis" na osnovu koga će Srbima koji posle 15. jula kolima odu na letovanje biti zabranjeno da se vrate kućama sve dok na administrativnim prelazima ne potpišu "pisanu garanciju" da se odriču registracija Srbije i da će do 1. oktobra uzeti RKS tablice!?!

Sve je dogovoreno

Prema rečima naših dobro obaveštenih izvora, Kurti i njegovi saradnici, budući da imaju otvorenu podršku Zapada, odlučili su da što pre, još tokom leta, krenu u sprovođenje svojih zločinačkih planova.

- Kurtijeva "vlada" već nekoliko dana tajno sprema nove "propise", kojima se navodno priprema primena odluke o srpskim ličnim kartama i registarskim tablicama. Ideja je da usvoje "pravilo" kojim će Srbima sa severa pokrajine, svima onima koji na letovanje odu posle 15. jula, u povratku da zabrane prelazak administrativnih prelaza ukoliko ne potpišu papir da se odriču srpskih registracija. Tim papirom, istovremeno, unapred će se obavezati da će najkasnije 1. oktobra uzeti takozvane RKS tablice - prenosi naš izvor.

Uprkos tome što Priština ovu novu ucenu sprema u tajnosti, dodaju upućeni, teško je da o tome baš ništa ne znaju u Briselu.

- Kurti je sam rekao da o svemu što radi obaveštava zvaničnike u Briselu, pa je velika verovatnoća da Evropljani znaju i za to, ali opet ćute. Tako je uostalom bilo i za prethodne odluke o ličnim kartama i registracijama, pa su na kraju iz Brisela poručili da Kurti ima pravo da radi to što radi - ističe naš izvor.

Da u svemu tome i te kako ima istine, indirektno potvrđuje i sam Aljbin Kurti, koji je juče pozvao Srbe sa Kosova i Metohije da preregistruju svoja vozila.

- Srbi to mogu da urade od 1. avgusta do 30. septembra u Centru za registraciju vozila u Prištini i u 33 opštinska centra. U cilju što lakšeg postupka, vozila koja se registruju neće biti predmet carine, jer bi ona na samo jednom vozilu bila oko 5.000 evra. Takođe, prilikom prve registracije neće biti potrebna tehnička kontrola, a opštine mogu odlučiti da ne traže plaćanje i deset evra za takse - rekao je Kurti na srpskom u video-poruci, prećutkujući svoje prave planove.

Teror i nasilje

I dok juče niko od zvaničnika nije želeo da komentariše naša saznanja, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan kaže da Kurti teror i nasilje nad Srbima vidi kao jedini mogući pobednički program.

- Zapad ga prećutno, a sada već i otvoreno podržava. Jasno je da iza ovog suludog plana stoje Nemačka i Britanija, koje najviše podržavaju lažnu državu. Priština ovim pokazuje i nervozu, žuri joj se da se sve završi i očigledno pokušava da u svemu tome iskoristi i zauzetost Zapada ukrajinskom krizom. Ipak, mislim da je Kurti u jako velikoj zabludi ako misli da nasiljem nešto može da postigne, jer srpski narod neće više trpeti teror - naglašava Karan.

Kurti se šlihta SAD: Srbija je pretnja miru

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je odluka Prištine u vezi sa srpskim registarskim tablicama i ličnim dokumentima skandalozna, baš kao i reakcija Evropske unije, koja je sve to podržala.
- Suština cele priče nisu tablice, već nastavak pritiska, terora i stalnog maltretiranja Srba na KiM. Portparol EU Peter Stano nije se ni udostojio da kaže nešto o Zajednici srpskih opština, ali je zato našao za shodno da kaže nešto o tablicama. To je skandal i sramota - kategorična je Brnabićeva.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
USAF

pre 1 godinu

Ako Albanci iz Presevske Doline priznaju srpske tablice ne znam zasto Srbi iz Republike KOSovo ne priznaju tablice drzave KOSovo??

Baća

pre 1 godinu

Ovaj čovek traži đavola, a ko traži đavola, obično ga i nađe. To će, po meni, na kraju ipak morati da se reši vojnim putem ili definitivno gubimo Kosovo. To je ipak naša teritorija. Ako Kurti izigrava Zelenskog, a Vučića optužuje da je "mali Putin", treba ga malo smiriti upotrebom Vojske Srbije. Baja se mnogo osilio.

Lobotomirani

pre 1 godinu

Djurica pod hitno vratiti iz Njujorka da ga vuku po Pristini,a Petkovic da im silno zapreti da se mi necemo braniti.

Cole5

pre 1 godinu

nisu to kurtijeve ideje to su prljavi planovi londona.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija