• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.07.2022

17:28

RADOIČIĆ JE SAMO PRUŽIO PODRŠKU SRPSKOM NARODU! Srpska lista: Osuđujemo pretnje smrću koje je našem potpredsedniku uputio Kurtijev poslanik!

Politika

RADOIČIĆ JE SAMO PRUŽIO PODRŠKU SRPSKOM NARODU! Srpska lista: Osuđujemo pretnje smrću koje je našem potpredsedniku uputio Kurtijev poslanik!

Podeli vest

Najoštrije osuđujemo pretnju ubistvom koju je potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću uputio poslanik vladajućeg Samoopredeljenja Arber Redžaj, o od kojeg se nije ogradila niti vlast u Prištini niti stranka kojoj pripada, a ni predstavnici međunarodne zajednice, navodi se u saopštenju Srpske liste

- Ako se uzme u obzir jednostrana odluka Prištine da se Srbima uskrati korišćenje ličnih dokumenata, preti oduzimanjem vozila, svakodnevno šalju do zuba naoružani albanski specijalci u srpske sredine, šalju video snimci u kojima se kriminalizuje čitav srpski narod na severu Kosova i Metohije, a u Prištini donose dokumenta i strategije u kojima se sever pokazuje kao plen Prištine ova pretnja je još opasnija jer se postavlja pitanje da li je ovu izjavu dao sam Redžaj ili iz njega progovara Aljbin Kurti koji je svestan ko je najveća smetnja njegovim planovima na severu.


Poznajući svoj narod, situaciju na terenu i okolnosti u kojima se nalazimo, svima je jasno da je ovom objavom potpredsednik Radoičić pružio podršku srpskom narodu na ovim prostorima i kao pravi lider pokazao da je spreman, iako ga progone lažnim optužnicama i montiranim procesima, da bude na svom Kosovu i Metohiji i da sa svojim narodom deli sudbinu, kao što je uvek i činio.


Podsećamo da za razliku od onih u Prištini, iako se politikom bavi više godina, ovo je njegova prva video izjava, i dao ju je bez imalo namere da se medijski eksponira i koristi medijski prostor jer to nikada nije činio. 


Izjava potpredsednika Radoičića je kratka, jasna, iskrena i sa težinom jer je on čovek koji drži reč. Zato je kod Srba izazvala ohrabrenje i podršku, a u Prištini, kod onih koji žele da Srbe proteraju izaziva potrebu da mu prete smrću.


Ove pretnje smrću, da postoji imalo reda i zakona, bi morale biti ispitane, a Kurtijev poslanik Redžaj pozvan na odgovornost. Ali pošto je za Srbe na Kosovu i Metohiji pravo na pravdu decenijama uskraćeno, nažalost, i ova pretnja će ostati bez sankcija nadležnih organa - kažu iz Srpske liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Zato se Šiptarima treba na..... slatke majke i da se smire za sva vremena!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija