• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2022

13:57

Vesić: Srbija brzo dobija preko potrebnu vladu

printscreen

Politika

Vesić: Srbija brzo dobija preko potrebnu vladu

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da će Srbija brzo dobiti vladu koja joj je preko potrebna, jer nas čekaju veliki problemi i teške odluke

 

- Moramo da imamo ozbiljnu vladu koja ce donositi ozbiljne odluke - kazao je Vesić za TV Pink.

Podsetio je da će predsednik Aleksandar Vučić, nakon konstituisanja parlamenta, moći da otpočne konsulatcije, da poveri mandat osobi koja može da ima većinu za izbor vlade.

Po pitanju Kosova i Metohije, Vesić je rekao da Priština izbegava svaki dogovor, dodajući da ne može da postoji dijalog, dok se ne formira Zajednica srpskih opština.

- Naša pozicija je više nego jasna. Mi postavljamo međunarodnoj zajednici nekoliko pitanja - da li se poštuje međunarodno pravo, da li se postuju rezolucije Ujedinjenih nacija, da li se poštuju međunarodni sporazumi i teritorijalni integritet - rekao je Vesić.

O insistiranju na "međusobnom priznanju", Vesić kaže da Srbiju nema ko da prizna, što je, kako je ocenio, veliki problem onima koji su promoteri tzv. Kosova.

- Znaju da ta veštačka tvorevina nikada neće biti priznata dok je Srbija ne prizna - rekao je Vesić i ocenio kao pobedu Srbije to što danas više zemalja ne priznaje Kosovo, nego što prepoznaje nezavisnost naše južne pokrajine.

- Na nama je da nastavimo pregovore, Vučić nije odbio ni jedan dijalog. Razumemo da odnose Srba i Albanaca treba da reše samo Srbi i Albanci. Znamo da moramo da napravimo kompromis, jer živimo na istom prostoru. Ne pristajemo na ucene - rekao je Vesić, i dodao da je dovoljno da se pogleda BiH, da se vidi kako izgleda kada se nametne rešenje, jer tamo još uvek nije došlo do pomirenja između naroda.

Vesić je dodao i da je pravi primer saradnje inicijativa "Otvoreni Balkan".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dar

pre 1 godinu

"O insistiranju na "međusobnom priznanju", Vesić kaže da Srbiju nema ko da prizna.." Kako nema tko da prizna? Zar se onomad nije spremala trgovina teritorijom između Kosova i Srbije. Kako Srbija koja ne treba priznanje, može trgovat svojim priznatim teritorijem?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija