• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2022

13:01

Orlić: Tri rečenice su Jeremiću bile dovoljne da o sebi kaže sve ono što nije želeo da saznamo

Tanjug

Politika

Orlić: Tri rečenice su Jeremiću bile dovoljne da o sebi kaže sve ono što nije želeo da saznamo

Podeli vest

Vladimir Orlić. član Glavnog odbora Srpske napredne stranke reagovao je na izjave Vuka Jeremića, koji se, nakok svog zamenika Miroslava Aleksića, nalupetao gluposti

Saopštenje Vladimira Orlića prenosimo u celosti:

Кad je nedavno Jeremićev zamenik u propalom preduzeću koje nazivaju svojom "strankom", a iz kog im ovih dana pobegoše svi živi, Miroslav Aleksić saopštio kolosalnu glupost da svetsku krizu namirnica izaziva Aleksandar Vučić - delovalo je da se ništa gluplje ne može čuti. Danas je Jeremić pokazao da, ipak, čak i od Aleksića gluplje - može. Da se zna ko je tamo šef i zašto.

Tri rečenice su Jeremiću bile dovoljne da o sebi kaže sve ono što nije želeo da saznamo. U prvoj je hteo da se naruga Vučićevoj spoljnoj politici tvrdnjom da u sveopštoj svetskoj histeriji - Vučić rizikuje sopstveni život. Pa je još Jeremić "mudro" zaključio da je predsednik Srbije - samo srećom još uvek živ? Hteo to ili ne, tupavi Jeremić je samo otkrio: da sam nema ni snage ni hrabrosti da vodi politiku na način na koji to radi Aleksandar Vučić, da je za njega lični rizik u odbrani srpskih interesa nešto nepojmljivo, pa na sve to još i priznao ono što Srbija odavno vidi - da banda šibicara iz bivšeg režima ponovo navija ne za svoju državu i njenog predsednika, nego za krizu, u neskrivenoj nadi da će Vučić svoju politiku platiti svojom glavom i uz otvoreno razočaranje zašto tako nešto nikako da se dogodi. Otvorenije da prizna kakva je kukavica i koliki je bednik, Jeremić nije mogao - sve da se namerno trudio. Ali to nije sve.

U drugoj rečenici je Jeremić pokazao i kakva je nepopravljiva neznalica. Pričom o javnom dugu, nesvestan da on u Srbiji danas iznosi tek oko 52%, Jeremić je pokazao da pojma nema da je Srbija po ovom parametru među najboljima u Evropi. Mora da, poput svog nesrećnog Aleksića, Jeremić misli da je to zato što Vučić izaziva inflaciju i nestašice u Belgiji i Nemačkoj? Ili će ipak biti da je, prosto, ovim pokazao da je - običan duduk?

Za kraj, pokazao je Jeremić i da je obična, neubedljiva i providna lažovčina. Nadmašio je u tome i sopstvenog zamenika, koji je nedostatak svedočanstva o školovanju kompenzovao svedočanstvom iz suda da je banalni lažov. "Obećava" Jeremić minimalac od 50 hiljada dinara, ubeđen da narod ne pamti kako je u vreme lopova, među kojima je u prvom redu stajao baš Jeremić, minimalac bio tek 15ak hiljada dinara. Pa uz to "obećava" i dvostruko veći budžet za poljoprivredu, uveren da su baš svi zaboravili kako je u njegovo vreme taj budžet bio - dvostruko manji nego danas. Кoliko u ove besmislene laži iko veruje, najbolje bi bilo da Jeremić pita ljude u svojoj "stranci" - kad bi imao koga. Danas, kad se okrene, može da vidi da iza njega stoji još samo Aleksić, i to zato što nema kud, inače bi glavom bez obzira pobegao i on.

Onda, šta zaista očekuju ovakve karikature, koje same u tri rečenice pokazuju kakve su nesposobne kukavice, samoživi i sebični bednici, nepreglednog neznanja, a uz to još patetični i banalni lažovi? Da ne očekuju možda da, baš takvi kakvi jesu, pobede Aleksandra Vučića? Naravno da ne. Znaju oni dobro i sami da prosto nisu u toj kategoriji. Njihovo je tek da se vesele i pevaju ako se gde ogrebu za neki skupštinski mandat, dobiju ulaz u jeftini restoran, i da se međusobno tuku i ujedaju u večnoj borbi za mesto "glavnog u opoziciji". Za bolje od toga - nisu. Zato neka se drže sebi sličnih i do mile volje bave sobom, a o državi i narodu - ima ko da brine. Narodna podrška Aleksandru Vučiću, dvostruko veća nego svim ostalima na gomili i zajedno, jasno govori ko to ume i treba da radi, po mišljenju Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija