• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2022

15:29

Vesić: Očekujem da mandatar bude iz Srpske napredne stranke!

Beograd.rs

Politika

Vesić: Očekujem da mandatar bude iz Srpske napredne stranke!

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, rekao je za TV Vesti, da je sa konačnim završetkom izbora u Velikom Trnovcu, predsedniku omogućeno da započne konsultacije sa poslaničkim grupama

 

- Danas su dodeljeni mandati narodnim poslanicima tako da bi konstitutivna sednica Skupština Srbije trebalo da se održi do kraja jula a najkasnije početkom avgusta zavisi od toga kada predsednika Skupštine u prošlom mandatu zakaže. Konstituisanje Narodne skupštine znači da se  poštuje volja građana. Kako nalaže zakon predsednik će obaviti konsultacije sa predsednicima poslaničkih grupa a posle saopštiće ime mandatara - rekao je Vesić.

Vesić je naglasio da očekuje da mandatar bude iz Srpske napredne stranke, i za koga predsednik smatra da može da obezbedi glasove svih 126 poslanika, koliko je i dovoljno za izbor Vlade.

- Nakon toga sledi da sa našim tradicionalnim koalicionim partnerom, Savezom vojvođanskih Mađara sa kojima imamo većinu, razgovaramo o sastavu Vlade, a onda eventualno sa još nekim drugim partnerima. Trudili smo se u prošlosti da imamo što širu koaliciju oko Vlade, to nam je praksa - izjavio je Vesić.

I dodao da će vlada biti formirana pre roka, jer nas čeka teška zima.

- Pred budućom Vladom se nalaze veliki izazovi. Zima će biti izuzetno teska i nama je potrebna Vlada koja će donositi brze i odgovorne odluke, kako bismo završili čitav posao obezbeđivanja hrane i energenata za naše stanovništvo i ako smo mi na vreme počeli da se spremamo za nadolazeću krizu, mi smo ipak deo Evrope, nismo izolovano ostravo i moramo da budemo u pripravnosti zvog svega što će se dešavati u narednom periodu - istakao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija