• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2022

13:25

Oglasio se Vučić, evo KADA SAOPŠTAVA REZULTATE I UTISKE SA KONSULTACIJA SA ČELNICIMA IZBORNIH LISTA!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Oglasio se Vučić, evo KADA SAOPŠTAVA REZULTATE I UTISKE SA KONSULTACIJA SA ČELNICIMA IZBORNIH LISTA!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštiće rezultate i utiske sa konsultacija sa čelnicima izbornih lista po okončanju razgovora sa svima koji će svoje predstavnike imati u novom sazivu Narodne skupštine Srbije

 

 

 

Podsetimo, danas u 9 sati počele su konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o novoj Vladi, koje će trajati narednih pet dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike parlamentarnih izbornih lista koje su prešle cenzus na konsultacije o vladi narednih dana, a sinoć je naveo da će u tim razgovorima imati racionalan i profesionalan pristup, jer je njegovo da sasluša ljude koji to žele.

Prvog dana su na Andrićev venac došli predstavnici manjina, a razgovore su "otvorili" čelnici Koalicije doline Albanaca.

Posle njih, Vučić je razgovarao sa predstavnicima Hrvata i koalicije Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani i na kraju liste Muftijin amanet Stranka pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorilića.

Pet dana razgovora

Današnje konsultacije, međutim, ne znače i kraj razgovora sa svim listama koje će svoje predstavnike imati u budućem sazivu Skupštine Srbije, s obzirom da je planirano da oni traju pet dana.

Poslednjeg dana, na razgovorima će biti predstavnici dve partije: Srpske napredne stranke i Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Kako sada stvari stoje, pozivu na razgovor odazvaće se većina predstavnika pozvanih lista čiji će poslanici ući u srpski parlament, tako da se očekuje i sastanak sa SNS, SPS, Dverima, Zavetnicima, Novom DSS i SSP.

Pozivu se, međutim, neće odazvati, kako je do sada poznato, Narodna stranka i Demokratska stranka, lista Moramo ali, po svoj prilici, ni pokret Ne davimo Beograd. Na razgovor je danas bila pozvana i SDA Sandžaka, ali je ta stranka odlučila da se ne odazove pozivu.

Nakon završenih konsultacije, biće sazvana i konstitutivna sednica Skupštine Srbije koja je planirana za 25, 26. i 27. jul, piše Blic.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 1 godinu

Srbija očekuje novu Vladu , koja će sigurno raditi u interesu građana

Ina

pre 1 godinu

Predsednik Vucic zeli da nova Vlada bude najbolja.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija