• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.07.2022

13:28

Šešelj: Hrvatska je ustaška država!

printscreen

Politika

Šešelj: Hrvatska je ustaška država!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj sinoć je gostovao u specijalnoj emisiji na RTV Pinku povodom skandalozne odluke ustaškog režima Andreja Plankovića da zabrane predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac

 

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da ga ništa nije iznenadilo u ponašanju Hrvatske i dodao da je Vučić dao dobar odgovor rekavši im da samo rade svoj posao.

- Hrvati su radili svoj posao i od 1941. do 1945. To treba da bude svačiji odgovor kada su u pitanju Hrvati. Radite samo vi svoj posao - kaže Šešelj.

Kako kaže, njihov posao je bilo i proterivanje Srba u "Oluji", i sada oni nastavljaju tu politiku.

- Pokazuju da Hrvatska može postojati samo kao ustaška, drugačije ne može - rekao je Šešelj.

Šešelj kaže da je Tuđman menjao Ustav Hrvatske, i tamo naveo da je nezavisna država Hrvatska bila izraz vekovnih težnji hrvatskog naroda.

- Ovo nisu pravi Hrvati, ovo su Srbi katolici, koji su upragnuti u vatikanska kola da uništavaju pravoslavne Srbe - rekao je Šešelj.

Foto: printscreen

Vojislav Šešelj

Vučić treba da istraje

Šešelj je rekao da Vučić treba da istraje, dodaje da Vlada Srbije mora da povuče ozbiljan potez i da odbije gostoprimstvo hrvatskom ambasadoru u Beogradu.

- Oni su odbili da prime protestnu notu, čemu onda ambasador u Beogradu - kaže Šešelj.

Šešelj je rekao da je ovo kampanja koja protiv Vučića traje već mesecima.

- Mi smo 1995. obišli skoro sve opštine u zapadnim delu Krajine, osim Petrinje, a oni hoće da ga optuže za neki zločin tamo. A on nikada nije ni bio tamo - rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao da se Hrvatska sprema da ucenjuje Srbiju, a to je, dodaje, razlog više da Srbija nikada ne uđe u EU.

Pogledajte specijalnu emisiju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija