• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2022

19:19

OVO JE ZA NAJBOLJE LJUDE, RUČNO IZRAĐENO! Pogledajte šta je Vučić poklonio egipatskom predsedniku (FOTO)

prinstcreen/Instagram

Politika

OVO JE ZA NAJBOLJE LJUDE, RUČNO IZRAĐENO! Pogledajte šta je Vučić poklonio egipatskom predsedniku (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je svom gostu, egipatskom predsedniku Abdel Fatah al Sisiju, na kraju prikaza naoružanja Vojske Srbije uručio i poklon - karabin M70, koji je proizvela naša “Zastava”

Vučić je al Sisiju rekao da se radi o ručnom radu:

- Naročito je rezbaren za najbolje lovce i najbolje ljude - kazao mu je predsednik Vučić.

On je egipatskom kolegi još jednom zahvalio na poseti Srbiji.

- I da mnogo puta dolazite u svoju novu otadžbinu - poželeo mu je Vučić.

Na kraju prikaza, Vučić je al Sisiju pokazao i automobile Josipa Broza Tita koji se nalaze u okviru u okviru Doma garde, a među njima i Rols rojs u kome su se vozilii Tito i Abdel Naser.

Foto: prinstcreen/Instagram

Podsetimo, egipatski predsednik boravi u Srbiji u trodnevnoj zvaničnoj poseti, i to 35 godina nakon što je Hosni Mubarak posetio našu zemlju 1987. godine.

Vučić je juče priredio svečani doček, sa vojnim počastima ispred Palate Srbija za predsednika Egipta, a zatim je usledio sastanak u četiri oka dvojice zvaničnika.

Foto: Tanjug

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Egipta Abdel Fatah el Sisi takođe su potpisali Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat.

U prisustvu dvojice predsednika potpisano je još 12 sporazuma o saradnji, među kojima i program saradnje između Vlade Srbije i Vlade Egipta koji su potpisali prvi potpredsednik Vlade Srbije Branko Ružić i egipatski ministar spoljnih poslova Samih Šukri.

Vučić je, takođe, egipatskom predsedniku uručio Orden Republike Srbije na lenti.

El Sisi je odlikovan za izuzetne zasluge u razvijanju prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dana

pre 1 godinu

Poklon koji je tako originalan a opet promovise Srbiju i nasu vojnu industriju koja je u usponu i opet na svojim nogama i to sve zahvaljujuci Vucicu. Ponosni smo veoma

Jovica

pre 1 godinu

Poklon je veoma pristojan i to ne moze svako da dobije!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija