• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2022

08:01

VESIĆ KRITIKOVAO LOKALNE POLITIČARE KOJI IMAJU OBEZBEDJENJE

Informer

Politika

VESIĆ KRITIKOVAO LOKALNE POLITIČARE KOJI IMAJU OBEZBEDJENJE

Podeli vest

Imao sam čast da učestvujem u vođenju Beograda skoro devet godina. Zahvalan sam Vučiću na časti koju mi je ukazao rekao je bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u intervjuu današnjem izdanju dnevnog lista Alo

- Trudio sam se da rešavam probleme, da grad napreduje i da se razvija. Mnogo toga je uradjeno, mnogo projekata, kao metro, započeto a ima i stvari koje nisam stigao da uradim. Danas je Beograd mnogo bolje mesto za život nego 2012. godine u stanju u kome su ga ostavili Đilas i njegovi pomoćnici. Ja pišem knjige o svom gradu. Učestvujem u kulturnim i humanitarnim projektima fondacije Gnezdo. Pomažem realizaciju projekata od kojih sam neke sam ili sa prijateljima inicirao. Recimo akciju „Negujmo srpski jezik“, spomenike Crnjanskom, čika Jovi Zmaju, Vasku Popi, Milošu Crnjanskom, Vudru Vilsonu i Branku Pešiću. Ljubav prema Beogradu niko ne može da mi oduzme. Ona ne zavisi od funkcije - rekao je Vesić.

 Na pitanje novinara “čime se bavi od kada nije na funkciji” Vesić je odgovorio da sa novinarom Aleksandrom Apostolovskim piše sećanja na dešavanja u zemlji od 1989 – 2012. godine u kojima je aktivno učestvovao. 

- Radimo na knjizi i dokumentarnom filmu. Pored toga, radim na scenariju Priča o Beogradu koje su kratki dokumentarni formati u trajanju do pet minuta koje su rade po pričama iz moje druge Knjige o Beogradu. Završavam udžbenik o društvenim mrežama u političkim kampanjama koju će da izda Fondacija Srpske napredne stranke za srpski narod i državu. Učestvujem u humanitarnim aktivnostima fondacije GNEZDO kao što je izgradnja dve kuće u Surčinu za dve porodice sa četvoro i devetoro dece, izgradnja pet kuća u Majskim poljanama u Glini, organizovanju pomoći za dve porodice iz Zemuna koje su izgubile sve u nedavnim poplavama a koje niko nije ni pozvao da ih pita treba li im pomoć - rekao je Vesić.

 Vesić je posebmo istakao da je političar koji slobodno, bez obezbedjenja, šeta ulicama Beograda. “Nemam privatne kući sa zidom oko njih kao da živim u Drenici a nemam ni dve zemlje i dva državljanstva već samo Beograd i Srbiju” rekao je i dodao da kada vidi one koji ne moraju da imaju zaštitu ali to im je važno da leče komplekse samo se prekrsti. 

- Vi danas imate lokalnog političara koji džogira sa obezbedjenjem kao što ste do 2012. godine imali gradonačelnika koji se šetao sa obezbedjenjem po gradu!? Imate lokalne političare koji prave kineski zid oko sebe i oduzimaju ljudima mobilne telefone na ulazu u službene prostorije valjda da ih ne bi ubili sa njima ili snimili, ne znam šta. Lakše je ući kod predsednika Republike nego kod njih. Toliko su veliki. Srećan sam jer slobodno pričam sa građanima na ulici, u kafiću, na Adi... Neko se požali, neko ima predlog, neko pohvali a neko i pokudi ali svi znaju da meni mogu da priđu, da ću da odvojim vreme za njih i da ću da ih saslušam. Zato je moja „pokretna kancelarija“ postala brend. Ona je dokaz da političar može da ide kod ljudi na noge i da ih sluša. Vučić koji dobije 60 odsto glasova i dva puta pobedi u prvom krugu na predsedničkim izborima može da sedi sa ljudima po 6-7 sati ali zato veliki lokalni političari beže od njih - rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija