• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.07.2022

14:11

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ORBANOM - Srbija i Mađarska biće potpora jedna drugoj!

Tanjug

Politika

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ORBANOM - Srbija i Mađarska biće potpora jedna drugoj!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom


Dvojica državnika su još jednom izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima.


Predsednik Vučić i premijer Orban su istakli da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju.

Sagovornici su se saglasili da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Osim o bilateralnim odnosima, predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić i Viktor Orban

Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj Vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti naše zemlje i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.

Predsednik Srbije takođe je najavio skorašnji susret sa predsednikom Vlade Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda, ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika repuglike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 1 godinu

Orban je realan politicar, sa kojim Vucic ima veoma dobru saradnju, ali se ne uklapa u sadasnje Evropske standarde, kada je u pitanju rat u Ukrajini.

tale

pre 1 godinu

od saradnje u regionu možemo samo imati koristi

Jelena

pre 1 godinu

Dok drugi ratuju Srbija sklapa velika partnestva i prijateljstva

Jelena

pre 1 godinu

Saradnja sa Mađarskom u ovom teškom vremenu je od velikog značaja!

Rajka

pre 1 godinu

Maksimalna posvećenost bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa ove dve zemlje u svim oblastima govore o tome da smo uvek tu jedni za druge i da možemo računati uvek na pomoć i podršku.

Mare

pre 1 godinu

Samo sloga kuću gradi. Prijateljstvo koje traje i trajaće

Ljiljana

pre 1 godinu

Orban je veoma realan političar,briga za svoj narod mu je najbitnija kao i predsedniku Vučiću,podrška dveju zemalja je veoma bitna

Dakki

pre 1 godinu

Madjarska i Srbija daju najbolji primer kako se razvijanjem dobrosusetskih i prijateljskih odnosa medju narodima i drzavama obezbedjuje zajednicki napredak. Nasa bilateralna saradnja je bolja nego ikada. Nastavljamo rad na zajednickim projektima u narednom periodu.

sreten

pre 1 godinu

Madjarska je odlican partner i prijatelj nasoj zemlji. Grade se planovi za jos bolju saradnju.

Darko

pre 1 godinu

Dobra saradnja i odnos, pozitivno učestvuju na razvoj obe zemlje. Mađarska i Srbija imaju dobro prijateljstvo i naš je važan partner.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija