• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.08.2022

10:00

Vučića Hrvatska proganja kao unuka jasenovačke žrtve!

printscreen TV Prva

Politika

Vučića Hrvatska proganja kao unuka jasenovačke žrtve!

Podeli vest

Hrvatska politika prema Srbima je mešavaina nečiste savesti i kompleksa prema Srbiji, pa zato Aleksandar Vučić, kao unuk jasenovačke žrtve koji je želeo tamo da ode, već mesec dana trpi uvrede i ponižavanje, i sa tim se nosi, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin


Za TV Prva, Vulin je rekao da elita hrvatske politike, bez obzira na stranke, "uvek ima ideološki ustaški odnos prema Srbiji".


Vulin je istakao da je NDH jedina imala logore za decu, a reagujući na navode iz pisma hrvatskih biskupa kako je reč o sirotištima, zapitao se ko je tu decu načinio siročićima.

"Nijedan biskup koji je to potpisao ne veruje u Boga. Kako bi ijedan hrišćanin mogao da pokušava tako nešto da opravdava", rekao je on.

Foto: printscreen TV Prva

Ocenio je da je uzor hrvatskim biskupima "fra sotona" jasenovački koljač Majstorović, dok su uzor Srba jasenovačka deca.

"Kakva crkva takvi i sveci i uzori. Vučić je unuk jasenovačke žrtve, a u Hrvatskoj ga progone unuci jasenovačkih koljača - svako nosi ono što je poneo iz porodice", poručio je on.

Pred obeležavanje "Oluje", Vulin je kazao da je to u Srbiji tužan dan dok je u Hrvatskoj najradosniji, iako je tada protereno više stotina hiljada Srba, a mnogo ih je ubijeno.

"Govorićemo uvek o stradanju Srba. Tužni smo, ali nećemo zaboraviti", poručio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 1 godinu

Sramno je ponasanje danasnje Hrvatske, koja ni posle vise od sedam decenija ne dozovoljava zrtvama NDH, koje su ubijane na najmonstruoznji nacin, da pocivaju u miru.

Njanja

pre 1 godinu

Ljubomora je Hrvatima drugo ime samo su zavidni našem predsedniku Vučiću njegovom postignuću njegovom radu i na onome što je postigao za Srbiju

Kalin

pre 1 godinu

Ne znam i ne razumem ljude koji idu tamo da letuju. Hrvati su oduvek uništavali srpski narod i to čak i slave otvoreno. Ubili bi i Vučića da mogu.

Dejana

pre 1 godinu

Hrvatska je puna mrznje i zavisti , mrze Vucica, mrze Srbiju

Vlada

pre 1 godinu

Hrvati su slepi u svojoj mržnji prema Srbima.

Dejana

pre 1 godinu

Vucic ce nastaviti da cuva mir i stabilnost. Mi zelimo dobre odnose sa svima

Vlada

pre 1 godinu

Nikad nećemo zaboraviti hrvatske zločine nad srpskim narodom.

Jaca

pre 1 godinu

Hrvatska pokušava da sakrije i prećuti svoje zločine, ali svet zna da je Jasenovac bio logor smrti za Srbe, Jevreje i Rome i jedini logor za decu gde su ih nemilice ubijali. Danas ne dozvoljavaju predsedniku Vučiću da položi cvet na grob svojih stradalih predaka, na grob svih stradalih u Jasenovcu. Bruka i sramota za Hrvatsku, doveka i zauvek !

Aca

pre 1 godinu

Na zalost, moram se sloziti sa Vulinom i reci da je potpuno u pravu, na zalost Hrvati ne mogu da se odmaknu od svoje zle proslosti, vec i dalje po krvavim tragovima hode!

Dusan

pre 1 godinu

Kao i do sada, Hrvatska je jos jednom pokazala i potvrdila sve lose reci koje su ikada izgovorene za nju i njihov narod. Dok Hrvatska sramno napada Srbiju i predsednika Vucica, nasa drzava Srbija radi na tome da raste i da se razvija na svim nivoima!

Igor

pre 1 godinu

Ljubomorni su sto Srbija ide napred i sto smo uspesniji od Hrvatske po svim pitanjima. Njihova je sramota i za Jasenovac i sto nisu pustili naseg predsednika da se pokloni zrtvama.

Valentina

pre 1 godinu

Ustaše ne mogu da prežale što nas nisu sve poklali.

Zeljko

pre 1 godinu

Ustaštvo je duboko ukorenejno u glavama i srcima Hrvata. Da mogu, opet bi nas ubijali kao njihovi ustaški preci.

Dejana

pre 1 godinu

Hrvati ne podnose Vucica jer je on neko ko glasno govori istinu

Maja

pre 1 godinu

Ponasanje Hrvatske je sve sramnije, niko njima nije kriv sto nemaju predsednika poput Vucica koji se svim srcem zalaze za svoju zemlju i svoj narod.

Dusan

pre 1 godinu

Hrvatska ocigledno ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je Srbija mnogo naprednija od nje, i da se iz dana u dan Srbija sve vise razvija i ide ka napred!

Sara

pre 1 godinu

Hrvati su oduvek mrzeli Srbe,ali sada još više jer im smeta ozbiljna politika predsednika Vučića.

Nena

pre 1 godinu

Ponašanje Hrvatske prema Srbiji je sramno ,mi smo prema svima fer I gledamo da svima izadjeno u susret a oni na sve načine pokušavaju da nas vređaju.

Marina

pre 1 godinu

Cuvacemo secanje na nevino stradale srpske zrtve

Vlada

pre 1 godinu

Sramotno i skandalozno je da predsedniku jedne države bude zabranjeno da ode i pokloni se žrtvama svog naroda.

Dusan

pre 1 godinu

Hrvatska je kroz istoriju nanela ogromnu stetu Srbiji, kao i srpskome narodu! Sada, posle svega, idalje nemaju ni stida, a ni srama!

Konstantin

pre 1 godinu

Najveći problem Hrvatima jeste taj što da žive još 5 vekova ne mogu dostići Vučića ni u čemu!

Ranko

pre 1 godinu

ziva istina Vulin je rekao pravu rec, Hrvati proganjaju Vucica kao potomka jasenovackih zrtava, a na sve to mu nikada nece oprostiti sto odlicno vodi Srbiju!

Ana

pre 1 godinu

Hrvati otvoreno i nedvosmisleno iskljucivo pokazuju mrznju prema srpskom narodu koji otvoreno prica o stradanju svog naroda !

Brane

pre 1 godinu

Ne može se istorija precrtati niti Srbi naterati da zaborave koliku su žrtvu podnjeli u svim oslobodičačim ratovima.

Marija

pre 1 godinu

Hrvati su ljubomorni na uspehe, na uspesnost Srbije

Dusan

pre 1 godinu

Hrvatska vec danima radi jako losu kampanju protiv predsednika Srbije, kao i protiv same Srbije! Istorija pamti Jasenovac, a Srbija ne zaboravlja!

Ana

pre 1 godinu

Hrvatska ne može da se pomiri s činjenicom da je Srbija za kratko vreme postala vodeća zemlja u regionu.

Vlada

pre 1 godinu

Sramotno je ponašanje hrvatske vlasti koja nikada nije volela Srbiju.

Nensi

pre 1 godinu

Ustaše mogu da vredjaju Vučića i Srbiju, ali koliko god nas vredjali mi cemo jos vise govoriti da su im ruke krvave krvlju nase dece! Mi bar nikog nismo ubili a oni se ne mogu iskajati sto nas nisu sve poklali

Jelena

pre 1 godinu

Neverovatno je koliko Hrvati mrze Vučića. Ljubomorni su na njegov uspeh, finansije i odnos sa zemljema. Toliko prijatelja samo nas Hrvati mrze. Svaka čast Vučiću kako podnosi ovaj pritisak

Dusan

pre 1 godinu

Sve sto je Hrvatska ikada radila, kao i sto sada radi, istorija pamti po najgorem, a pamti i Srbija. Sada kada imamo pravoga lidera kao sto je Aleksandar Vucic, Hrvatska ce dobiti odgovore na sve, kao i svi koji napadaju Srbiju na bilo kakav nacin!

Hana

pre 1 godinu

Šta reći osim da je Hrvatska po ko zna koji put pokazala svoje pravo lice i stav prema Srbiji! Hvala im na tome.. . Bar znamo sa kim imamo posla.. .

Zeljko

pre 1 godinu

Hrvati mrze Vučića zato što je osnaživanje Srbiju koja više nije vreća za udaranje, kakva je pod žutima bila, već vraća svaka udarac koji dobije.

Ljilja

pre 1 godinu

Strasno i sramno nista vreme nije ucinilo da se promene i shvate koliko idu u pogresnom smeru jer Srbija je sve jaca i jaca i nece dozvoliti vracanje u proslost niti dozvoliti bilo sta sto ugrozava bezbednost svojih gradjana!

Boban

pre 1 godinu

Sramni i jadni postupci Hrvatske kada je Vučić u pitanju, a za mene je to samo još jedan dokaz o kakvom se narodu radi (čast izuzecima). Ne dozvoliti predsedniku jedne zemlje, i to me bilo koje ne dozvoliti da dođe i oda počast žrtvama fašizma je blago rečeno dno dna. Mogu da rade šta hoće, alo istini nikada neće moći da sakriju, a to je da su ubili oko 700 hiljada ne dužnih ljudi, mahom žena i dece!

ena

pre 1 godinu

Besramni napadi koji ovih dana stizu iz Hrvatske na Srbiju i naseg predsednika samo potvrdjuje da se Hrvati jos nisu resili svojih komleksa! Zalosno!

Mina

pre 1 godinu

Hrvatska nastavlja prljavu kampanju protiv Vucica, jer im smeta oporavak i napredak Srbije! Jer mi smo nezavisni u odlucivanju, za razliku od njih!

Iva

pre 1 godinu

Ne moze Hrvatska prekrajati istoriju! Postoje zvanicni podaci kolilo je Srba stradalo i koliko je proterano u akciji Oluja! Umesto da se stide, oni se time dice!

Nikola Aks

pre 1 godinu

Na more nas pozivaju i prihvataju oberučke, dođite da potrošite vaše pare, ali zato zabranjuju posetu Jasenovcu, i ne dozvoljavaju da se oda počast žrtvama. Hrvati misle da mi moramo da zaboravimo da je Jasenovac bio najgori logor, sa gasnim komorama gde je ubijeno najviše Srba i dece. Svet neće zaboraviti, ko je pomagao pri ubijanju tih istih žrtava koje su stradale u jasenovcu. Hrvati verne sluge.

Janja

pre 1 godinu

Ma ne moze nam niko nista, jaci smo od Hrvatske! Mogu samo da zavide Vucicu!

Olja

pre 1 godinu

O zlocinima o Jasenovcu se danas javno govori, ocigledno to smeta hrvatskim politicarima, pa im se smeta i Vucicev odlazak i odavanje pocasti zrtvama!

Zoran

pre 1 godinu

Srbija napreduje i razvija se zahvaljujuci Vucicu, dok Hrvatska stagnira! Zato im smeta nas predsednik, a istorija se ne moze menjati kako oni zele!

AV Kapone

pre 1 godinu

Kome li se ustaše više smeju - Vučku ili Volini? Kako smo uopšte dozvolili da nas ove budale iz SNS mafije brukaju pred neprijateljima Srbije?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija