• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo onlajn

03.08.2022

15:16

IZJAVA SVEČLJE NAJBOLJE OSLIKAVA ANTISRPSKI STAV VLASTI U PRIŠTINI! Srpska lista: Ne sme da prizna da su Srbi odlučni da opstanu i ostanu

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

IZJAVA SVEČLJE NAJBOLJE OSLIKAVA ANTISRPSKI STAV VLASTI U PRIŠTINI! Srpska lista: Ne sme da prizna da su Srbi odlučni da opstanu i ostanu

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da poslednja izjava ministra kosovske policije Dželjalja Svečlje najbolje oslikava antisrpski stav vlasti u Prištini, predvođene Aljbinom Kurtijem, koji, kako se navodi u saopštenju, nije zainteresovan za mir, već pošto poto želi da izazove sukobe koji mogu imati nesagledive posledice po sve, i za Srbe ali i za Albance

- Svečlja gomilom laži o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću i uopšte Srpskoj listi, želi da ubedi i ohrabri sebe samog, jer se uplašio srpske sloge i autoriteta potpredsednika Radoičića, ne shvatajući da što ga više napada to je podrška koju gospodin Radoičić ima među Srbima veća - navode iz Srpske liste.

Kako dodaju, to je ražlog što ministar policije ne sme da prizna da su Srbi na  severu složniji nego ikad.

- Ne sme da prizna da su Srbi odlučni da opstanu i ostanu bez obzira na njegove pretnje, da veruju rukovodstvu Srpske liste, da su u nedelju pokazali da se ne plaše njegovih pretnji, i ono što je najvažnije, ne sme da prizna da je svestan koliki autoritet gospodin Radoičić ima među Srbima, što se najbolje videlo u nedelju kada im se gospodin Radoičić pridružio na protestima, i bio sa građanima i rukovodstvom Srpske liste svo vreme, na opšte oduševljenje svih prisutnih koji su se tada osetili sigurnije i zaštićeno, jer je, kao i uvek kada je teško bio sa njima, vodeći računa o bezbednosti i sigurnosti svakog čoveka i svake porodice na severu - navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da se Svečlja nadao da će lažnim optužnicama onemogućiti Radoičića da bude sa svojom narodom.

- Ali se grdno prevario. Ministar Svečlja je hrabar samo kada pošalje druge da izazivaju incidente na Severu i maltretiraju goloruk narod, stare, žene i decu, dok on sedi u svojoj fotelji u Prištini, dok za razliku od njega rukovodstvo Srpske liste deli sudbinu svog naroda svakoga dana, pa i na barikadama ulažući napore da se sačuva mir, i za Srbe i za Albance. Jedino tačno što je rekao u svojoj izjavi uplašeni ministar Svečlja je da Srpska lista ne sarađuje sa Vladom Aljbina Kurtija, jer ona radi protiv interesa srpskog naroda, kao i da je naš politički cilj obaranje sa vlasti Aljbina Kurtija, što je u interesu svih koji žele da žive u miru na ovim prostorima - poručuju iz Srpske liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija