• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. CRNOGORAC

08.08.2022

07:00

VEOMA OPASNE PRETNJE ŠIPTARSKIH TERORISTA IZ PRIŠTINE! Tači sprema paravojsku za napad na Srbe!

Politika

VEOMA OPASNE PRETNJE ŠIPTARSKIH TERORISTA IZ PRIŠTINE! Tači sprema paravojsku za napad na Srbe!

Podeli vest

Hašim Tači, bivši 'predsednik' lažne države Kosovo i vođa OVK, iz Haga sprema paravojsku za napad na Srbe koji treba da usledi početkom septembra

Hašim Tači, bivši 'predsednik' lažne države Kosovo i vođa terorističke OVK, iz pritvora u Hagu priprema paravojsku za napad na Srbe početkom septembra!

Ovo za Informer tvrdi vojno-politički analitičar Milovan Drecun, koji kaže da je prošlog utorka u Prištini održan tajni sastanak koji je organizovala Tačijeva ilegalna služba. Na ovom sastanku, kako tvrdi, bili su predstavnici veterana OVK, OVPMB sa juga Srbije, ONA iz Makedonije, kao i dobrovoljci, koji formiraju svoje grupe kako bi u septembru napali sever Kosova.

Usložnjavanje situacije

Drecun naglašava da je Priština odlučna u nameri da natera srpski narod da prihvati lažnu državu Kosovo i protera srpske institucije sa severa.

- Oni su se okupili da formiraju neke dobrovoljačke grupe ako dođe do sukoba na severu da i oni učestvuju u tome. Razgovaralo se o tome da se organizuju dobrovoljci, koji bi bili upotrebljeni za mesec dana na severu KiM, a protiv srpskog naroda. To je jako opasan razvoj događaja. Isti ovi teroristi su prošle godine nudili pomoć kosovskoj policiji kad je bila kriza oko tablica, a sad se ponovo organizuju i pripremaju za sukobe! Priština je, po svemu sudeći, odlučna u nameri da nametne svoje navodno rešenje i da natera srpski narod da prihvati lažnu državu Kosovo, da, kako oni kažu, integrišu sever i da proteraju srpske institucije... - objašnjava Drecun.

Prema njegovim rečima, vidi se veliki potencijal ove situacije za destabilizaciju i baš zato bi trebalo što pre naći političko rešenje.

- Čitava stvar sa naše strane je usmerena ka tome da se postigne politički dogovor za taj problem i nadamo se da će se to desiti, da sukoba neće biti, ali ako Kurti izazove sukobe sa specijalnim jedinicama, Tačijevi kriminalci će sigurno uskočiti i napadati Srbe. Verujem da i Kfor i Euleks imaju ove informacije, da njihove obaveštajne službe rade kako treba. Oni bi trebalo da spreče eventualno takvo okupljanje, bilo šta što bi moglo da dodatno stvori sukobe. Kfor je zadužen da stvori sigurno okruženje za sve i neko paravojno organizovanje Albanaca ne bi smelo da se desi, oni bi to morali da spreče... - podvlači Drecun.

Na Gazivodama već provokacije

Ministar unutrašnjih poslova lažne države Kosovo Dželjalj Svečlja optužio je Srbe da su tokom vikenda pucali na policajce na jezeru Gazivode.

- Naše policajce napale su ilegalne srpske grupe koje imaju podršku iz Beograda. Dva puta su za nekoliko dana kriminalne strukture pucale na naše policijske službenike da ih ometu ili ubiju - tvrdi Svečlja bez ijednog dokaza ili argumenta kojim bi potkrepio ozbiljne optužbe.

Srpska lista je ove optužbe okarakterisala kao lažne i poručila građanima da ne nasedaju na provokacije.

"Osuđujemo svaki vid ugrožavanja bezbednosti bez obzira na to sa koje strane dolazi. Dželjalj Svečlja i vlasti iz Prištine hoće da naš narod na severu predstave kao negativce i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje srpskog naroda, od Štrpca do severa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

 

Komentarišući 'najgori mogući scenario', Mitar Kovač iz Evroazijskog bezbednosnog foruma kaže da je velikoalbanski projekat pod punom kontrolom obaveštajnih službi SAD i Velike Britanije.

- Posle 1. septembra sigurno je da će se dodatno usložnjavati stanje bezbednosti na Kosovu. Prištinska vlast delovaće po instrukcijama Zapada i verujem da će insistirati na sprovođenju već donetih odluka. To im je plan, na taj način oni hoće da zaokruže lažnu državnost takozvanog Kosova... Srbija mora to spremno da dočeka uz jaku podršku na međunarodnom planu i uz nacionalno jedinstvo oko vitalnih nacionalnih interesa. Ideja o 'velikoj Albaniji' mora umreti upravo na Kosovu i Metohiji. Ako Srbija bude primorana da vojno brani srpski narod i Kosovo od albanskih ekstremista i paravojnih organizacija, ona to i treba da učini - objašnjava Kovač.

Eskalacija sukoba

Ljuban Karan, pukovnik KOS, ističe da je sasvim moguće da nas u septembru očekuju ozbiljni problemi sa nerazumnim prištinskim rukovodstvom.

- Američka administracija je više nego jasno demonstrirala da Kurti sluša samo njih i da je u njihovim rukama ključ rešenja krize na Kosovu. Pa ipak, nakon te demonstracije ponovo su vratili lopticu EU i Briselu iako unapred znaju, a i sam Brisel to priznaje, da ne mogu rešiti problem jer ne mogu Prištinu ni na šta da prisile. Znači, SAD znaju da EU ne može da reši problem, a od njih traže rešenje!?! Nameće se zaključak da liderima SAD iz nekih razloga treba eskalacija, a ne mirno rešenje i u tome jeste naš najveći problem. Amerikanci nam šalju poruku da bez njih nema rešenja i da sve mora biti onako kako oni zahtevaju, a oni traže priznanje Kosova. Odustaće samo kada se uvere da smo jedinstveni i odlučni i spremni na svaku žrtvu radi očuvanja celovitosti i interesa Srbije - zaključuje Ljuban.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomić Bane

pre 1 godinu

Zar vi stvarno mislite da će Kfor i Nato, čiji pripadnici "šamaraju" 4 - 5 hiljada evra mesečno učiniti bilo šta u primeni rezolucije 1244? Pa neće. Pa Bakuknjin je davno rekao, da komuniste ne mogu uništiti kazamati, već lagodan život... Pamtim moje drugare, tamo od pre pedeset godina koji su dobrovoljno išli u plave šlemove, ne da bi branili tamo neke afričke gradjane, već da bi zaradili koju kintu...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija