• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.08.2022

11:57

Popović i Kern potpisali pismo o namerama za OSNIVANJE EVROPSKOG REGIONALNOG INOVACIONOG HABA U SRBIJI!

EIT

Politika

Popović i Kern potpisali pismo o namerama za OSNIVANJE EVROPSKOG REGIONALNOG INOVACIONOG HABA U SRBIJI!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktor Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) Martin Kern, potpisali Pismo o namerama za osnivanje Evropskog regionalnog inovacionog haba (EIT Community RIS Hub) u Srbiji

 

Direktor EIT-a, gospodin Martin Kern rekao je:

- Kao najveći evropski inovacioni ekosistem, radujemo se jačanju saradnje sa Republikom Srbijom u podršci  startapovima, preduzetnicima i studentima da brže implementiraju svoje inovacije.

On je dodao:

- EIT zajednica je već prisutna u srpskom inovacionom ekosistemu, i do kraja 2020. godine usmerila je preko 1,2 miliona evra podrške lokalnim biznisima i inovacionim projektima u proteklim godinama, što je rezultiralo sa preko 9 miliona evra povećanja u investicijama. Radujemo se osnivanju novog „EIT Community RIS Hub-a“ kroz koji će se ova podrška povećati, i omogućiti srpskim inovatorima bolji pristup evropskim fondovima i mogućnostima za saradnju.

- Potpisivanjem Pisma o namerama, intenziviramo veoma uspešnu saradnju Srbije sa Evropskom Unijom u oblasti inovacija i visokih tehnologija - izjavio je ministar u Vladi Republike Srbije Nenad Popović.

- Pismo o namerama odobrili su Evropska komisija i Vlada Republike Srbije, što ukazuje na spremnost obe strane za uključivanje Srbije u koncept Regionalne inovacione šeme EIT-a. Evropski regionalni inovacioni hab, biće krovna institucija za angažovanje velikog broja srpskih učesnika u aktivnostima EIT zajednice u Evropi - istakao je Popović. 

Ova organizacija će promovisati aktivnosti Evropske Unije i mogućnosti saradnje u oblasti inovacija, preduzetništva i tehnologija, i omogućiti članovima inovacionog ekosistema Srbije pristup širokoj EIT zajednici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija