• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.08.2022

10:55

Poglavnik Plenković nezadovoljan činjenicama, pa naredio MEDIJIMA DA PIŠU LAŽI! POKUŠAVA DA POPRAVI ONO ŠTO JE SAM UNIŠTIO!

Reuters/printscreen

Politika

Poglavnik Plenković nezadovoljan činjenicama, pa naredio MEDIJIMA DA PIŠU LAŽI! POKUŠAVA DA POPRAVI ONO ŠTO JE SAM UNIŠTIO!

Podeli vest

Ustaše više ne znaju gde udaraju - juče su kukali u Jutarnjem listu kako je predsednik Aleksandar Vučić odvratio srpske turiste od letovanja na hrvatskom primorju, dok danas poglavnik Andrej Plenković pokušava da "ispegla" stvari pa je naredio tekst u Večernjem listu kako je "Srba sve više" na letovanju u Hrvatskoj

Samo dan nakon što se u ustaškim medijima pojavila vest kako se broj turista iz Srbije u Hrvatskoj smanjio, kod istih se ploča okrenula, pa sada predvođeni poglavnikom premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem pričaju kako je ipak sve odlično.

To je Plenkovićeva kontrola štete, jer je njegova krivica i poraz to što je Srba u Hrvatskoj sve manje, pa je u panici naručio tekst pod naslovom Srbe odvraćaju od ljetovanja u Hrvatskoj, a njih nikad više u kome pokušava da predstavi kako je sve odlično i da je Srba u Hrvatskoj nikad više. Ipak, nisu objasnili ko to ili šta to odvraća srpske turiste da idu Hrvatsku. Ostaje pitanje da li ih odvraća to što se Hrvati prave nemi pred svojim zločinima, pa još i zabranjuju potomcima svojih žrtava da iskažu poštovanje.

Da je ovo samo pokušaj Plenkovića da popravi ono što je sam svojim postupcima pokvario govori i izveštaj direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandra Seničića u kom se jasno vidi koliko je mala posećenost Srba u Hrvatskoj ovog leta.

– Prema prošlonedeljnom izveštaju direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandra Seničića. Grčka i Turska ovog leta su najpopularnije destinacije za građane Srbije, zatim slede Bugarska, Crna Gora, Albanija i Egipat, a u Hrvatskoj bi broj ovog leta trebao biti između 35 i 40 hiljada, što je malo i pokazuje koliki je stupanj nepoverenja između Srba i Hrvata - rekao je Seničić.

Podsetimo, juče je hrvatski portal Jutarnji.hr objavio je vest sa naslovom Akcija Vučićevih medija pod nazivom "Hrvatska – carstvo zla" ipak je uspela. Barem kad su u pitanju obični ljudi, u kom su istakli da im je smanjena poseta Srba na primorju.

Očigledno je da ustaše više ne znaju ni šta hoće ni gde udaraju... 

Foto: printscreen

Kako bi bio siguran da će uspeti u svojoj nameri izvrtanja realnosti, ustaša Plenković je obezbedio i dodatno pojačanje. Kao po starom običaju, Šolakov medij N1 je sve to brže-bolje promovisao na svom portalu - Večernji list: Rekordan broj srpskih turista na letovanju u Hrvatskoj

Ovo je samo još jedan od pokazatelja da poglavnik Plenković kontroliše bukvalno sve medije i da on stoji iza cele hajke na Srbiju i Aleksandra Vučića, a sve uz podrsku tajkunskih medija iz Beograda.

Svesne su ustaše vrlo dobro da to što su zabranili predsedniku Vučiću da poseti Jasenovac jeste uticalo i na narod u Srbiji da uzvrati nepoverenjem prema odlasku u Hrvatsku na more ove godine.

Vučić je tražio samo da položi cvet na spomeniku u Jasenovcu, a sad je ustašama postao noćna mora, pa sramna kampanja protiv njega poprima neshvatljive razmere.

Kao što smo već pisali, u toku je brutalna medijska kampanja iz Hrvatske kojom se napada Vučić. Tamošnji mediji, instruisani idejama Andreja Plenkovića, svakog dana izmišljaju nove laži i trude se da time naškode predsedniku Srbije.

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 1 godinu

Obzirom kako se aktuelna hrvatska vlast ponasa prema Srbiji i Srbima, a pojedinci prema srpskim turistima koji dolaze na hrvatsko primorje, ne verujem da se u Hrvatskoj na letovanju nalazi veliki broj Srba, i sumnjam da ce se tu nesto popraviti u skorije vreme.

Predrag

pre 1 godinu

Plenković negira srpske žrtve, ali hoće srpske turiste da mu ostave pare i zbog svega toga on još krivi Vučića.

Aleksandra

pre 1 godinu

Plenković se totalno pogubio u svojim lažima, pa više ne zna ni gde udara. Juče diktirao jedno, a danas već nešto drugo, jedno je sigurno sve mu je džaba, jer Vučić i stanovnici Srbije ne padaju na te provokacije.

Goran

pre 1 godinu

A da Plenković malo odmori od Srbije i predsednika Vučića i prestane da se bavi lažima o nama, čisto da proba.

Predrag

pre 1 godinu

Ima Srba koji letuju na hrvatskom primorju, ali daleko je to nekakvih rekorda.

Bilja

pre 1 godinu

Ove hrvatske bljuvotine vise niko nece da svari. Toliko je sve providno, jadno izrezirano.

Marko

pre 1 godinu

Svako ko letije u Hrvatskoj treba da zna da je platio oslobadjajuce presude Gotovni i Markacu u Hagu. Njihovu odbranu je finasirala drzava Hrvatska, koja pad budzet najvise puni iz turizma. Samo kazem!

Petar

pre 1 godinu

Srbofobija, mrznja i netrpeljivost je toliko jaka medju hrvatskim političarima da ih potpuno zaslepljuje. Kada god ne znaju sta ce sa sobom bave se Srbijom i Srbima!

Cole5

pre 1 godinu

Жарко ме интересује које су то будале које летују у Пленковићевој НДХазији...

Aca

pre 1 godinu

Ustase ne zmaju ni za srsmotu ni za stid dok se ovako ponasaju

Daliborka

pre 1 godinu

Andrija Plenković više ni sam nije u stanju da sam sebe kontroliše. Tako da ništa od njega ne iznenađuje građane Srbije. Sada kaže kako je sve više turista na moru iz Srbije, što je notorna laž.

ema

pre 1 godinu

Ima li kraja ustaskoj bolesnoj kampanji protiv vucica

ema

pre 1 godinu

Napredak i razvoj Srbije je i vise nego ocigledan, a to je ono sto hrvati ne mogu da prihvate

olja

pre 1 godinu

Neverovatno je koliko sujete ima u ovom Plenkovicu

Dejana

pre 1 godinu

Iz Hrvatske nastavljaju da sire lazi , da manipulisu

Jelena

pre 1 godinu

Hrvati od muke i mržnje ne znaju šta da pišu. Srbe ne verujem da će videti njihovo primorje, najviše zbog njihove histerije gde su zabranili posetu Jasenovcu predsedniku Srbije i medijskoj histeriji kad smo obeležavali “Oluju”, tačnije Progrom, a oni slavili etničko čišćenje Srba i oslobođenje. Uplašili su se šta će Zapad reći.

Petar

pre 1 godinu

Kod Hrvata se ploča okrenula, pa sada predvođeni poglavnikom premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem pričaju kako je ipak sve odlično na hrvatskom moru

Marina

pre 1 godinu

Očigledno je da ustaše više ne znaju ni šta hoće ni gde udaraju...

bilja

pre 1 godinu

Plenkoviću, lažima se ne može izmeniti istorija!

rada

pre 1 godinu

Grčka i Turska ovog leta su najpopularnije destinacije za građane Srbije, U Hrvatsku idu samo oni koji imaju nekoga tamo.

ceca

pre 1 godinu

Plenković i dalje negira i ne priznaje srpske žrtve.

maja

pre 1 godinu

Lepo su Hrvati živeli od srpskih turista, sad im je žao što ih nema.

ceca

pre 1 godinu

Šolakovi mediji dasju podršku Plenkoviću i otvoreno rade protiv Srbije.

milana

pre 1 godinu

Te informacije o srpskim turistima su lažne, svake godine ih je sve manje jer se osećaju nebezbednim a i jako je skupo Hrvatsko primorje...

nina

pre 1 godinu

Sad bi Plenković da optuži Srbe za ustaški zločin, e neće moći! Svi znaju šta su radile ustaše nad nedužnim srpskim narodom.

ceca

pre 1 godinu

Hrvatska je napravila skandal jer nije dozvolila Vučiću da se pokloni žrtvama jasenovačkog terora.

sasa

pre 1 godinu

Plenkovicevo ponasanje je prevrsilo svaku meru.Napadi na Vucica ne jenjavaju iz Hrvatske

stevo

pre 1 godinu

Ustase su pune zavisti,mrznje i zlobe prema Vucicu

stefan

pre 1 godinu

Plenkovic je nista drugo,ni obican licemer koji prosto trazi povod da napadne Srbiju i Vucica

Patak

pre 1 godinu

Na sve nacine nastoji Plenkovic i njegovi mediji da blate Vucica.Takvo ponasanje govori vise o njima

Andjela

pre 1 godinu

Plenkovic napada predsednika Vucica jer nece da cuti o svim zlodelima koje su Hrvati pocinili nad Srbima.

Andjela

pre 1 godinu

Hrvati sa Plenkovicem na celu nastavljaju retoriku obmana i lazi kako bi skrenuli paznju sa svih zlocina koje su pocinili u istoriji, a o kojima Srbija vise nikada nece cutati.

Ana

pre 1 godinu

Ovaj Plenkovic ima da skrene s uma od tolike mrznje i nemoci prema Vucicu.

Pavlovic

pre 1 godinu

Samo napadaju Hrvati i tako danima vode hajku i prljavu kampanju protiv Vucica

Aca

pre 1 godinu

Plenkoviću ne odgovara istina i napredak Srbije

Aleksandra

pre 1 godinu

Plenković još jedan u nizu Srbomrzaca koji lažima pokušavaju zaustaviti napredak Srbije ali ne uspeva im

Ana

pre 1 godinu

Plenković lažima nikada neće da uruši Srbiju

Sanja

pre 1 godinu

Srbija zahvaljujući Vučiću ide ka još većem napretku uzalud napadi i laži koje plasiraju ljudi poput Plenkovića

Sloba

pre 1 godinu

Plenković pokazuje svoju nemoć i mržnju ovakivm lažima i napadima na Vučića

Zeljko

pre 1 godinu

Srbi sve manje letuju u Hrvatskoj jer se zbog patološke mržnje Hrvata prema srpskom narodu ne osećaju sigurno.

Vojka

pre 1 godinu

Koliko se u Srbiji popravio standard govori I to da značajan broj Srba itekako može sebi da priušti Hrvacko primorije koje je jedno od skupljih

Vojka

pre 1 godinu

Ipak većina stanovništva i dalje ne ide u Hrvacku jer su tenzije i frustracije pojedinaca još uvek dovoljno velike da se ipak dešavaju incidenti

Filip

pre 1 godinu

Hrvatski mediji šire neistine. Osim nešto drigosrbijamaca i žutih tajkuna, Srbi uglavnom izbegavaju da letuju na hrvatskom primorju.

Kaća

pre 1 godinu

Čiste laži što se tiče srpskih turista! Iz godine u godinu ih je sve manje. Ljudi se u Hrvatskoj ne osećaju bezbedno!

Mila

pre 1 godinu

Na letovanje u Hrvatsku ide sve manje turista iz Srbije! Osete ljudi kada negde nisu poželjni i nikada ne mogu da zaborave proterivanje Srba!

Kika

pre 1 godinu

Andreju Plenkoviću bode oči što je Srbija jaka i uspešna zemlja! Niko nije glup da ne shvati koliko on i sve ustaše mrze Srbiju!

aki

pre 1 godinu

Tragedija Srba koja je ostala upisana veliki slovima u istoriji srpskog naroda, mora se neko boriti za pravdu baš kao što to sada čini Vučić.

Zeljko

pre 1 godinu

Lažu hrvatski mediji. Osim drugosrbijanskog ološa, teško će se neki Srbin odlučiti na letovanje na hrvatskom primorju.

Miša

pre 1 godinu

Od Srba u Hrvatskoj letuju samo izdajnici, poput NATO generala Zdravka Ponoša. Pravi Srbi nema šanse da bi otišli da se brckaju na hrvatskom moru.

Zeljko

pre 1 godinu

Nijedan srpski patriota ne bi išao da letuje na hrvatskom primorju. To mogu samo ovi izdajnici tipa Zdravka Ponoša.

Drina

pre 1 godinu

Osetio Plenković da mu se ljulja fotelja jer je dozvolio da Srbija ostvaruje bolje ekonomske rezultate od Hrvatske, a to mu Hrvati neće oprostiti.

Glasinac

pre 1 godinu

Goran: kako da se oslobodi toga kada on napadima na Vučića prikuplja jeftine političke poene.

Veljko M

pre 1 godinu

Bilja: To je zaista ogromna bruka i sramota od strane Hrvatske.

Lazar

pre 1 godinu

Mogu hrvatski mediji da pišu šta god, činjenica je da samo mali broj Srba letuje u Hrvatskoj, a zna se i ko tamo ide. Oni kojima je sve što je srpsko mrsko, a sve tuđe im je draže i slađe. Isti su kao i te ustaše tamo.

Mare

pre 1 godinu

Povampirenje ustaštva u Hrvatskoj sve više uzima maha, ne mogu da podnesu činjenicu da je Srbija preuzela ulogu lidera u regionu, pa na sve načine pokušavaju da ocrne Vučića. Mogu samo da ga mrze, toj bolesti nema leka.

Stanislava

pre 1 godinu

Pravićete vi u Hrvatskoj srpske turiste od blata. Polako samo. Prvo ste nas proterali sa ognjišta, a naše pare bi da uzmete. Malo morgen, što reče pokojni MIlošević.

Minja

pre 1 godinu

Srbomržnja im izbija na sve pore, a ovamo bi da im Srbi letuju u njihovoj lijepoj. Pa ne ide to susjedi. Plenković se sam upleo u sopstvene kučine, ko pile.

Drina

pre 1 godinu

Aleksandra: Da Plenković zna šta je bruka i sramota ne bi se tako ni ponašao.

Lazar

pre 1 godinu

Politika koju Plenković vodi u odnosu na Srbiju i predsednika Srbije je tipično ustaška i u drugačiju verziju me niko neće uveriti.

Milan Š

pre 1 godinu

Aca: Očigledno da su oni operisani od bruke i sramote.

andrijana

pre 1 godinu

Sigurno je Ponos odveo svoju porodicu, pa ih ima saka jada.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija