• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

15.08.2022

07:00

USTAŠE NASTAVLJAJU SVOJU PRLJAVU KAMPANJU! Kosorova: Vučić neće moći u Jasenovac!

fotoilustracija

Politika

USTAŠE NASTAVLJAJU SVOJU PRLJAVU KAMPANJU! Kosorova: Vučić neće moći u Jasenovac!

Podeli vest

U prljavu kampanju Hrvatske protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegove najavljene posete zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac uključila se i Jadranka Kosor, bivša premijerka Hrvatske

Ona je predsednika Vučića napala na Tviteru, napisavši tvit skandalozan i po poruci i po nepismenosti.

Nemeže?!?

"Evo opet jauče huškač iz Gline '95, onaj nosač puške iznad Sarajeva i piva za zločince da on ne bi na hrvatsko more. E nemeže'", glasi poruka Kosorove na Tviteru, koja je usledila nakon što je predsednik Srbije još jednom ponovio da u Hrvatsku ne želi da ide na more, već samo u Jasenovac.

- Ajde da analiziramo šta sam uradio, šta sam to kriv, pa je krenula ova kampanja u Hrvatskoj. Strašan greh sam počinio što sam tri puta tražio da odem u Jasenovac. Još veći greh mi je što neću da idem kod njih na more - poručio je Vučić.

Đorđe Milićević, SPS

Sada se osim aktuelnih javljaju i bivši hrvatski funkcioneri kako bi njihova kampanja protiv Srbije i srpskog predsednika bila uverljivija. A uverljivo je nažalost jedino to da Hrvatska ne odustaje od politike mržnje. 

Foto: AP

Jdranka Kosor

Komentarišući objavu Jadranke Kosor, istoričar i direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić kaže da je ona ne samo uvredljiva i nepismena već je i u potpunoj saglasnosti sa trenutnim provokacijama i uvredama na račun srpskog predsednika.

- Po svom sadržaju ova poruka uvredljiva, a po poznavanju pravopisnih pravila je zabrinjavajuća. Gospođa Kosor je poznata po svojim neskrivenim pokušajima krivotvorenja prošlosti i relativizacije najstrašnijeg zločina genocida počinjenog nad pripadnicima srpskog, romskog i jevrejskog naroda na celokupnom području NDH. Očigledno motivisana mržnjom, ova hrvatska političarka svojom neodgovornom i sramotnom objavom kao da želi da i sama da lični doprinos sveopštoj halabuci, izlivima netrpeljivosti i negaciji svega onoga što predstavljaju istorijske činjenice u vezi sa sistemom koncentracionih logora smrti NDH u Jasenovcu - smatra Ristić.

Foto: Insajder/Marko Đoković

Dejan Ristić, istoričar

Ovo su Hrvati koji su spalili kuće familije predsednika Vučića


U Čipuljiću kod Bugojna Hrvati su u oktobru 1992. godine srušili i spalili sedam kuća familije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tada su sa zemljom sravnjena porodična ognjišta Antonija Brace Vučića i Koje Vučića, stričeva predsednika Srbije. Zapaljene su i kuće Višnje Vučić, Aleksandrove bake, kao i kuća Smilje Vučić, udate Kuzmanović, rođene tetke šefa srpske države.

Što reče sam predsednik jednom prilikom, nije poznato da je bilo ko iz Srbije ikada spalio ijednu kuću Zoranu Milanoviću ili Andreju Plenkoviću, ali Hrvati su spalili sedam kuca Vučića! Na fotografiji do koje je ekskluzivno došao Informer vide se Hrvati iz Bugojna koji su izveli taj vatreni pir.

 

Foto: Tanjug

Miodrag Linta

Šta im smeta

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta takođe kaže da je bivša hrvatska premijerka nastavila napade na predsednika Srbije zbog Vučićeve politike nezaboravljanja zločina nad srpskim narodom.
- Hrvatskoj jako smeta to sto se Vučić založio da se progon i stradanje srpskog naroda u zločinačkoj akciji 'Oluja' obeležava na državnom nivou. Pored toga, Srbija se zalaže za negovanje kulture sećanja na srpske žrtve genocida u NDH i odbija da prihvati najbezočniju laž da je Jasenovac, najveća fabrika smrti u Drugom svetskom ratu na Balkanu, bio običan radni logor - zaključuje Linta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zvonimir

pre 1 godinu

Eto jos jednom nesto da kaza otimacica Srpskih stanova.Potvrdila je da ona kaze malo ali glupo.

Pera

pre 1 godinu

Srbija treba da informiše sb un o fašizmu u hr atskoj

Branka

pre 1 godinu

Vreme je da se uključi svet i zaustavi ovu mržnju koju šire Hrvati !

Boba

pre 1 godinu

Naš predsednik ni jednom nije uvredio nikoga a oni ga vredjaju neprestano. Trebalo bi da odgovaraju za to pred sudom !

Sara

pre 1 godinu

Jadranka Kosor je deo onih koji su ubijali Srbe Rome i Jevreje. Ne ubija se samo maljem nozem eto moze i recima.

Siniša

pre 1 godinu

Hrvatska ovim pokazuje da je nezrela država

Slavko

pre 1 godinu

Srbiji je mir od ključnog značaja dok ustaše sa ovim pokušavaju da destabilizuju region

Srboljub

pre 1 godinu

Vučić i Srbija nikada neće da nasednu na ovakve provokacije već će da se zalažu za mir i stabilnost

Slađa

pre 1 godinu

Ovakvim stvarima ustaše pokušavaju da destabilizuju region

sasa

pre 1 godinu

Ne treba nasedati na provokacije koje dolaze iz Hrvatske

stevo

pre 1 godinu

Cilj Hrvata je ocigledno da isprovociraju po svaku cenu,samo sto im to nece poci za rukom

ceca

pre 1 godinu

Aktuelna hrvatska vlast nastavlja proustašku politiku.

Jelena

pre 1 godinu

Nezaustavljivi su u svojoj srbomržnji, a Kosorova bolje da se poklopi i ćuti.

ceca

pre 1 godinu

Zabrana upućena Vučiću da poseti Jasenovac je skandal aktuelne vlasti u Hrvatskoj.

stefan

pre 1 godinu

Hrvati su puni mrznje i zlobe prema Srbiji i nikako da izadju iz 90~ih!

Stanislava

pre 1 godinu

A šta očekivati od onih, kojim se sva politika zasniva na ustaškoj ideologiji i koji od samog rođenja mrze sve što je srpsko. Ona će nekome da kaže da ne može? Moći će itekako će moći, polako samo.

Patak

pre 1 godinu

Ostali Hrvati zarobljeni u proslosti i na sve nacine nastoje danas da provociraju.Imaju kompleks od Srbije

Mare

pre 1 godinu

Ne kaže se džabe jednom ustaša, uvek ustaša. Ova persona je dokaz tome. Iz očiju joj izbija gola mržnja.

ceca

pre 1 godinu

Jasenovac ni srpske žrtve se ne mogu izbrisati iz sećanja. Hrvatima izgleda to još nije jasno.

Lazar

pre 1 godinu

Ne mogu da se pomire sa istinom da Srbija danas ima predsednika koji ne dozvoljava da se istina skriva i da se o našim žrtvama ćuti.

Pavlovic

pre 1 godinu

OIvakvo kako se ponasa Hrvatska,tako se ni u kom slucaju ne ponasa jedna clanica EU

Lazar

pre 1 godinu

Eto to su te njihove evropske vrednosti, sram ih bilo. Puna im usta demokratije, a zabranjuju čoveku da oda počast srspkim žrtvama u Jasenovcu i povrh svega, svojim postradalim precima. To sve govori o njihovom ustaštvu, koje nikada neće izumreti.

Mare

pre 1 godinu

Čemu tolike nesuglasice, treba prestati sa tim. Dajte jednom da se završi sa svim i vratimo prošlost u davno lepa vremena.

Zeljko

pre 1 godinu

Jadranka Kosor kao Srpkinja pokušava da bude veći ustaša od ustaša. Izdajica roda svoga.

Zoran

pre 1 godinu

Bivsa hrvatska premijerka je svesna da ne donosi nikakve odluke, ali je isto tako svesna da svojim izjavama podize tenzije, sto je ocigledno cilj Hrvatske, dok mediji objavljuju ovakve izjave.

Neca

pre 1 godinu

Hrvati nastavljaju da pokazuju mrznju prema Srbiji!

Boban

pre 1 godinu

Dobro, neće ići i šta?? Mislim stvarno .. ako će ne dolazak Vučića u Jasenovac za hrvate biti neki uspeh eto im onda, neka misle, al samo misle da su nešto dobili. Ja ne mogu da verujem kakvim se oni stvarima bave u nekom 21. veku?! Lično bi im poručio da sve ovo neće poništiti zločine koje su ustaše uradile i Jasenovac nikada neće moći da se zaboravi!

Jovica

pre 1 godinu

Vučic nikada nece da padne na provokacije ustasa!

MAJA

pre 1 godinu

Оволика мржња која кипи из Хрвата није нормална,ни после толико година они гнев према Србима не могу да потисну

daca

pre 1 godinu

Свет има прилику да види праву слику Хрвата и Хртватске који никако не престају да гаје и потпирују и шире мржњу против Срба

mara

pre 1 godinu

Хрвати живе у канџама прошлости због свих стравичних злочина које су починили , то ће их пећи цео век а опрати се никад неће

daca

pre 1 godinu

Хрвати се понашају као да су они жртве а не обрнуто, они су чак и умислили да је то тако, заборавивши сва злодела и гнусне злочине које је видео цео свет

Filip

pre 1 godinu

Hrvati su stvarni očajni kad su iz naftalina izvukli Jadranku Kosor da napada Vučića.

Rade

pre 1 godinu

Hrvati bi da uguše svaku pomisao na Jasenovac i zločine koje je ustaska ruka počinila nad srpskim narodom. Zato i napadaju Vučića, jer on svima nama daje hrabrosti da se sećamo i da otvoreno govorimo o hrvatskim zločinima nad našim narodom.

Miša

pre 1 godinu

Jadranka Kosor, rođena Vlaisavljević, pokušava da negira svoje srpsko poreklo. Zato, kad potomci ustaša mrze srpski narod, ona mora da ga mrzi dva puta više. Zato je dotična jedva čekala da napadne predsednika Srbije.

aca

pre 1 godinu

Inače šta bi drugo Hrvati pisali da nema Srba...

Zoran

pre 1 godinu

Vučić je snažan lider i izdržaće sve hrvatske napade. I dalje će otvoreno govoriti o Jasenovcu, uprkos tome što Hrvati pokušavaju da izgrade zavet ćutanja oko ustaških zločina u ovom logoru smrti.

aca

pre 1 godinu

Očekujem demokratsku i kulturnu Evropu da osudi "Kulturni rečnik" demokratskih Hrvata...

Jovanka

pre 1 godinu

Očigledno motivisana mržnjom prema srpskom narodu Jadranka Kosor, ova hrvatska političarka svojom neodgovornom i sramotnom objavom kao da želi da i sama da lični doprinos izlivima netrpeljivosti i negaciji svega onoga što predstavljaju istorijske činjenice u vezi sa sistemom koncentracionih logora smrti NDH u Jasenovcu.

aca

pre 1 godinu

Na ovakve jadne reči hrvatskog rukovodstva, uvek se setim reči našeg poznatod pisca i diplomate Dučića koji za njih piše... " Hrvati su veoma hrabar narod, ali nezato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide".

Nena

pre 1 godinu

Jeziva je količina mržnje hrvatskih medija prema Vučiću

Sandra

pre 1 godinu

Očigledno da Hrvati ne žele da prihvate svoju prošlost

aca

pre 1 godinu

Da nije naših nevino postradalih žrtava u svakom ratu do sada u Lijepoj njihovoj, naš predsednik kao i većina Srba sigurno nikad nebi poželeli da odu za Hrvatsku.

aca

pre 1 godinu

Obično se kaže... Nije važno šta kažu, već ko kaže... Hrvati me odavno ne interesuju, jer od njih ništa lepo ni pametno ne mogu čuti!

Jelica

pre 1 godinu

Ustašama je kriv Vučić zato što je stvorio Srbiju za koju niko nije čuo pre njega i zato što se ne boji da govori o Jasenovcu o kome se ništa nije znalo dok on nije otkrio istinu o tome

Jela

pre 1 godinu

Prosti i nepismeni. Samo se jedan po jedan oglašavaju,i time daju potvrdu da su najveći mrzitelji Srba.

Vojka

pre 1 godinu

Neodgovornost koju pokazuju neki hrvacki političari je zabrinjavajuća.Valjda su svesni da Hrvacka trenutno ima mnogo problema od ekonomskih do spoljnopolitickih i da je red da se bave njima a komšijama da ukazuju bar isto poštovanje koje dobijaju

nenad

pre 1 godinu

Ovakvo ponašanje nedoprinosi dobrosusedskim odnosima.

Vojka

pre 1 godinu

Srećom odluka hrvackih vlasti oko posete predsednika Jasenovcu mora biti odluka više ljudi, nadam se dovoljno svesnih svoje odgovornosti

Dejana

pre 1 godinu

Ustase nastavljaju sa svojom prljavom kampanjom protiv Vucica i Srbije

Milan

pre 1 godinu

Hrvate boli jer Vucic govori istinu, jer snazno brani srpske interese

Bojana

pre 1 godinu

Nasa drzava cuva mir i stabilnost za razliku od Hrvatske

Milena

pre 1 godinu

Imamo pravo da cuvamo secanje na nevino stradale srpske zrtve

Petar

pre 1 godinu

Vucic vodi Srbiju sve snaznijim putem napretka i prosperiteta i to je ono sto smeta Hrvatima

Sanja

pre 1 godinu

Koliko god se trudili, Hrvati nikada neće moći da sakriju zločine počinjene u Jasenovcu.

Sanja

pre 1 godinu

Mržnja koju pokazuju Hrvati prelazi granice zdravog razuma.

Sanja

pre 1 godinu

Hrvati nikada neće mći da isbrišu svoju jezivu zločinačku prošlost.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija nikad neće dozvoliti da se zaborave ustaški zločini.

Aca

pre 1 godinu

Srbija nikada neće da nasedne na ovakve jeftine provokacije.

Jelena

pre 1 godinu

Jadranka Kosor je upravo mržnjom prema Srbima i Srbiji skupila političke poene da bi došla na vlast u svojoj državi. Za nju znamo ko je. Ponosna na svoje ustaštvo.

nenad

pre 1 godinu

Ne znam kada će da prestanu komšije sa neprijateljskim ponašanjem.

Strelac

pre 1 godinu

Da li da se završi ova agonija Hrvata više? Čemu više to, koga oni izazivaju i prozivaju?

Strelac

pre 1 godinu

Hrvate treba tužiti za progon ljudstva i čovečanstva... Progon Srba i narušavanje nečije bezbednosti i ličnosti.

Dzo

pre 1 godinu

Hrvati nikako da se smire! Boli ih ekonomski uzlet Srbije, kao i vojna sila Srbije, koja je n ajjaca u regionu! Sta da im radimo. Oni se bave samo mrznjom prema Srbiji i Vucicu, a Srbija radi svoj posao!

Mišel

pre 1 godinu

Mrznja zna biti ogroman teret i zlo za onog koji je ispoljava! Hrvatsk, tj njeni politicari su zaslepljeni mrznjim prema Vucicu i srbiji i zbog toga im se gubi svaki racio i civilizovano razmisljanje!

Aron

pre 1 godinu

Ovi hrvatski politicari su postali kopije lidera samozvane "prave" opozicije u Srbiji!! Jedina politika im je "UA Vucic"...

Meho

pre 1 godinu

Cini se da je za sve ovozemaljske probleme hrvatske drzave kriv predsednik Srbije, Vucic! Nije lako nositi se sa fobijom kakvu Hrvati imaju od Vucica!!

Dzo

pre 1 godinu

Najlaksi put da se politicki dobro kotiras u Hrvatskoj je da stanes na Trg Bana Jelacica i vices" Ua Vucic" Bezmalo ti je zagarantovano mesto u izvrsnoj vlasti na Pantovcaku!!

Aksentije

pre 1 godinu

sada jasno govore da je problem njihova mrznja, a ne Vucic

Sana

pre 1 godinu

Sta se drugo od sujetnih i zlih Hrvata moze i ocekivati

Sara

pre 1 godinu

Ovoj bolesnoj medijskoj kampanji protiv Vucica izgleda nema kraja

Sara

pre 1 godinu

Hrvatima je jezik brzi od pameti, bio i ostao...

ema

pre 1 godinu

Jasenovac vam nikada necemo zaboraviti, a ovom sramnom kampanjom pokazujete da ni vama nije svejedno

Milan

pre 1 godinu

Nasa zemlja nema nameru vise da cuti o svim zlocinima koji su se desili ma koliko ostalima to smetalo.

Marina

pre 1 godinu

Hrvatima sve nase smeta ,a pogotovu nas napredak koji je veoma vidljiv.

Marina

pre 1 godinu

Sramota je to što Hrvati rade! Zabraniti posetu Jasenovcu i odavanje počasti nevinim žrtvama je zaista strašno!

Neda

pre 1 godinu

Čemu zabrane? Nije dovoljan ubijen narod, već se Oluja i slavi u Hrvatskoj?!

Kilac

pre 1 godinu

Opet lekcija o demokratiji od nekoga ko pored nje prošao nije. Hrvatska i EU dva sveta.

Bile

pre 1 godinu

A sloboda kretanja gospodjo iz EU?!? Šta bi sa njom?!?

Srdjan

pre 1 godinu

Zabranjuju presedniku da položi cvet... Dokle će svet ćutati na fašizam ustaša.

Dejan

pre 1 godinu

Istina o Jasenovcu se ne može sakriti ovakvim zabranama.

Bojan

pre 1 godinu

Dokle će EU ćutati na fašističke poteze Hrvatske ustaške države.

Dejan

pre 1 godinu

Mržnja hrvata je ogromna ali nikada neće moći da sakriju istinu o Jasenovcu.

Maja

pre 1 godinu

Izgleda da se Hrvatskoj apsolutno nista ne dogadja, ne gradi , ne razvija cim imaju ovoliko medjskog prostora da izmisljaju lazi i afere o Vucicu i Srbiji.

žare

pre 1 godinu

Drečaće ustaše na kraju balade i moliti za oprost a onda samo zalupiti vrata i poslati ih u tri lepe.

žare

pre 1 godinu

Treba insistirati do kraja jer će evropa morati da satera ustaše uza zid zbog ovakvog ponašanja.

žare

pre 1 godinu

Srbija ima ispravan stav i ne traži ništa što joj ne pripada a ustaše se boje da se priča ne proširi previše a samim tim što ovo rade priča će dobiti neviđen publicitet i time će zločin biti obelodanjen na velika zvona.

Maki

pre 1 godinu

Ustaše su Ustaše, i ako su u EU, i ako je 21. vek... njihova izvorna politika i namera se ne menja.

žare

pre 1 godinu

Ustaše sebi čine medveđu uslugu jer će biti još gore po njih sa ovakvim ponašanjem.

žare

pre 1 godinu

Tiha voda breg roni a u to će se ustaše itekako uveriti.

Stefke

pre 1 godinu

Ustaše su to, Srbima ništa dobro nisu i ne žele.

Milan

pre 1 godinu

Чега се паметни стиде будала се поноси.Толико о овој изјави.

Mara

pre 1 godinu

To sto Vucic ne moze da ode u Jasenovac ne znaci da cemo zaboraviti njihov genocid.

Mara

pre 1 godinu

Pod hitni treba da se zaustavi ova otvorena mrznja prema Srbima.

Nina

pre 1 godinu

Tuzno je to sto predsednik jedne drzave ne moze da oda pocast stradalim zrtvama.

Marija s

pre 1 godinu

Hrvatima smeta svaka Vuciceva pojava, a pogotovo kada se spomene istina o Jasenovcu.

Olja

pre 1 godinu

Neka Hrvati budu sigurni da njihove zlocine i nase zrtve nikada necemo zaboraviti.

Goran

pre 1 godinu

Iz ove izjave Kosorove jasno se vidi mrznja prema srpskom narodu.

Marija

pre 1 godinu

Hrvatima je problem sto Srbija obeležava Oluju i što Vučić neće na more, već u Jasenovac.

bilja

pre 1 godinu

Kosorova, bivša hrvatska premijerka nastavila napade na predsednika Srbije zbog Vučićeve politike nezaboravljanja zločina nad srpskim narodom.

rada

pre 1 godinu

Zločin se ne zaboravlja gospođo Kosor, pomiri se sa genocidom tvog naroda nad nedužnim Srbima, Jevrejima...

olja

pre 1 godinu

Navikli smo mi da gospođa Kosor pokušava svojim nastupima sakriti prošlost najstrašnijeg zločina genocida počinjenog nad pripadnicima srpskog, romskog i jevrejskog naroda na celokupnom području NDH.

kole

pre 1 godinu

U svim Jadrankinim izjavama motiv mržnje prema Srbiji i srpskom narodu je na prvom mestu a onda sve ostalo...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija