• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2022

10:49

Vulin: Srpska policija nastaviće da zadaje udarce kriminalu!

www.mup.gov.rs

Politika

Vulin: Srpska policija nastaviće da zadaje udarce kriminalu!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru "Makiš" taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za pripadnike UKP-a


- Zahvaljujući podršci koju imamo od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nastavljamo žestok obračun sa kriminalcima i narko-dilerima, ali isto tako, nastavljamo da snažimo, opremamo i razvijamo našu kriminalističku policiju. Važno mi je da svaki pripadnik UKP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što mi je važno da prilikom izvršavanja zadataka koji su teški i kompleksni pripadnici UKP-a budu bezbedni i zaštićeni. Iz tog razloga u proteklih godinu i po dana uložili smo značajna sredstva za potrebe UKP-a, a ova savremena oprema za treninge i markere koje smo obezbedili su samo deo našeg kontinuiranog ulaganja u UKP - poručio je ministar.


On nje rekao da je u periodu od 1. januara do danas procesuirano 18 organizovanih kriminalnih grupa, čak osam u vezi sa trgovinom drogom.

- Takođe, od 1. januara do danas zaplenjeno je više od dve i po tone droge. Srpska policija nastaviće odlučno i hrabro da zadaje udarce kriminalu, a zbog visokih rezultata i predanog rada naših policajaca, Srbija može da bude ponosna - istakao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova uverio se u efikasnost i kvalitet nove opreme za treninge pripadnika UKP-a iz oblasti operativne policijske veštine i primene policijskih ovlašćenja.

Oprema koju je obezbedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste, saopštio je MUP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija