• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2022

12:05

Palma: SRBIJA IMA VELIKO POVERENJE U PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA, KOME NIKADA NIJE BILO TEŽE! POZIVAM NA JEDINSTVO SVIH PARLAMENTARNIH PARTIJA

printscreen

Politika

Palma: SRBIJA IMA VELIKO POVERENJE U PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA, KOME NIKADA NIJE BILO TEŽE! POZIVAM NA JEDINSTVO SVIH PARLAMENTARNIH PARTIJA

Podeli vest

Ja mislim da nikada nije bilo teže predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali sam siguran da slobodno možemo da imamo veliko poverenje u njega. Nikada nijedan predsednik Srbije nije imao ovako ogroman pritisak, a da to ničim nije zaslužio, niti je Srbija nešto uradila pogrešno da bi svakog dana slušali neke predloge koji nam nanose štetu, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

"Za nas je u ovom trenutku najvažnije da mi budemo jedinstveni, sve partije koje su u republičkom parlamentu, da se ne svađamo i da svi jedinstveno damo podršku onome što je interes Srbije, a što zastupa predsednik Vučić, a ne da svako od nas komentariše šta bi bilo da je on tamo i da li bi rekao ovo ili ono. Politika koju vodi predsednik Srbije je politika mira, politika stabilnosti, bezbednosti, politika ekonomije, politika dobrodošlice svima na svetu, ali poštujte i nas kako i mi vas poštujemo, poštujte našu vojnu neutralnost i nemojte da tražite od nas da uđemo u NATO koji nas je bombardovao i ubijao, mi poštujemo sve, ali dozvolite da mi sami odlučujemo gde ćemo i šta ćemo. To je politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zato Srbija ima poverenje u njega", rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na televiziji Hepi.

"Zemlje Kvinte, a posebno SAD kažu kosovskim Albancima "prihvatite Zajedinicu srpskih opštine ako je u skladu sa vašim ustavom". Kako nije bilo u skladu sa Ustavom takozvanog Kosova kada su potpisali Briselski sporazum. Taj tekst nije pravila ni Srbija ni kosovski Albanci, već međunarodna zajednica. Ono što je na mene u Briselu ostavilo utisak je slika sa sastanka predsednika Vučića sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, gde je pored NATO zastave stajala i zastava Srbije, ali je slika sa sastanka Kurtija sa Stoltenbergeom bila samo sa zastavom NATO bez zastave takozvanog Kosova. To znači da NATO ne priznaje takozvano Kosovo, jer kada niste član Ujedinjenih nacinja vi niste država, a NATO radi na osnovu političkih odluka. I NATO treba da zna da kosovski Albanci ne smeju sa dugim cevima na sever Kosova i Metohije bez saglasnosti KFOR -a i bez saglasnosti 4 gradonačelnika sa severa Kosova i Metohije. I NATO treba da zna da Srbija nije kriva za ono što Kurti sprema 1. septembra. A moje pitanje za Evropsku uniju, Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju je "zašto ne skinete kosovskim Albancima vizni režim". Zato što oni znaju da bi u tom slučaju 60 posto kosovskih Albanaca pobeglo u njihove zemlje, kao što je i preko pola miliona građana Hrvatske napustilo Hrvatsku od trenutka kada su postali član Evropske unije. Srbija je danas u teškom okruženju. Hrvatske svake nedelje napada Srbiju, sa kosovskim Albancima su non stop problemi, onaj Visoki predstavnik u BiH se dere kao da je u kafani na političare u BiH i ne sprovodi Dejtonski sporazum, deo političkih partija u Crnoj Gori hoće da ruši Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnkom crkvom. I tu je za nas najvažniji Edi Rama koji je rekao Kurtiju "Biraj, ili ćeš Otvoreni Balkan ili ćeš rat". Mi treba svi ekonomski da sarađujemo i što više zemalja treba da se uključi u Otvoreni Balkan, uključujući i Sloveniju i Hrvatsku iako su članice Evropske unije", rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija