• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

20.08.2022

12:13

ŠIPTARSKI TEROR! Nikola (20) dva meseca u pritvoru zbog laži policajca! SRPSKI MLADIĆ PREŽIVLJAVA GOLGOTU ZBOG POSETE GAZIMESTANU

Informer DN

Politika

ŠIPTARSKI TEROR! Nikola (20) dva meseca u pritvoru zbog laži policajca! SRPSKI MLADIĆ PREŽIVLJAVA GOLGOTU ZBOG POSETE GAZIMESTANU

Podeli vest

Nikola Nedeljković (20), koga je 'kosovska' policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna na Gazimestanu, i dalje se nalazi u pritvoru u Prištini jer je navodno uzvikivao "Ubij Šiptara!", iako za to ne postoje nikakvi dokazi!?!

Mladić iz Beograda Nikola Nedeljković (20), koji je uhapšen na Vidovdan, 28. juna ove godine na Gazimestanu, skoro dva meseca je u pritvoru u Prištini zbog, po svemu sudeći, očigledne laži šiptarskog policajca!

Nedeljkovića su brutalno uhapsili neposredno nakon skupa na Gazimestanu, na kojem je nekoliko stotina Srba obeležavalo Vidovdan. Policajci lažne države tada su ustvrdili da je Nedeljković navodno uzvikivao: "Ubij, ubij Šiptara!", ali su istovremeno priznali da nemaju nikakve materijalne dokaze za svoje tvrdnje. Uprkos tome, Nedeljković je, samo na osnovu iskaza policajca koji ga je uhapsio, optužen za 'izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti' i skoro puna dva meseca je u pritvoru.

Foto: Informer DN

Hapšenje Nikole Nedeljkovića

(Ne) pravično suđenje

Dva policajca saslušana su u svojstvu svedoka i u sudu su ponovila da nemaju dokaze, već samo "reč". Suđenje u Osnovnom sudu u Prištini, međutim, u četvrtak je prekinuto jer se nije pojavio jedan od tih svedoka!?! Nastavak procesa zakazan je za 6. septembar, a do tada Nedeljković ostaje u pritvoru!?!

Na drugoj strani, Nedeljković se na početku suđenja izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret i da, bez obzira na pritvor koji mu je određen, ni u kom slučaju ne želi da prizna krivično delo.

Advokatica Jovana Filipović, koja zastupa Nedeljkovića, potvrđuje da ne postoji ni jedan jedini materijalni dokaz i da se ceo postupak svodi na priču "rekla-kazala".

Nema dokaza!

Izjave policajaca svedoka više su nego sporne i sumnjive. Ti svedoci govore da su samo oni sve čuli i da nemaju nikakve materijalne dokaze

Jovana Filipović, advokat

- Izjave policajaca svedoka su više nego sporne i sumnjive. Sporno je to što ti svedoci govore da su samo oni sve čuli i da nemaju snimke kao materijalne dokaze da je Nedeljković navodno uzvikivao pozive na ubistvo koji mu se stavljaju na teret. Cela optužnica i krivično delo koji se Nedeljkoviću stavljaju na teret mogli su da se stave na teret bilo kome od prisutnih na Gazimestanu, s obzirom na to da su svi koji su bili tamo na Vidovdan pevali iste pesme i činili ono što je radio i Nedeljković... - kaže Filipovićeva, dodajući da su se desili veliki propusti tokom samog procesa.

- Obaveza tužilaštva bila je da obezbedi prisustvo i trećeg svedoka, takođe policajca. Radi se o ozbiljnom propustu i suda i tužilaštva. To izaziva veliku zabrinutost u pravičnost celog suđenja - upozorava Filipovićeva.

Foto: Informer DN

Nikola Nedeljković

Već viđeno

Advokat Svetozar Vujačić, komentarišući sve ove navode, ocenjuje da je reč o jednoj običnoj šiptarskoj sudskoj farsi u Prištini.

- Taj jedan od policajaca koji Nedeljkovića tereti za izazivanje etničke mržnje je izgleda jedini čuo to što je mladić navodno rekao. Onda su se oni dogovorili da je "najelegantnije" da taj policajac ne dođe na suđenje i da se sve odloži, a samim tim i pritvor produži. To je već viđeno. Nedeljkovića ovako u pritvoru mogu da drže koliko god hoće dok demokratska Evropa sve to ćutke gleda... - naglašava Vujačić.

Uhapsili ga pre nego što je ušao u autobus

Jovana Filipović objasnila je i zašto je Nikola Nedeljković u trenutku hapšenja bio bez majice.

- Bilo mu je vruće... To je razlog što je bio go do pojasa. Kada je išao ka autobusu kojim je planirao da se vrati kući, sačekali su ga pripadnici policije i tražili su da se legitimiše. On kod sebe nije imao ličnu kartu, pošto mu je bila sa stvarima u autobusu - rekla je Filipovićeva.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija