• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.08.2022

09:49

Počeo sastanak Lajčaka i Eskobara sa predsednikom Srpske liste i gradonačelnicima opština sa Severa!

Kosovo Online

Politika

Počeo sastanak Lajčaka i Eskobara sa predsednikom Srpske liste i gradonačelnicima opština sa Severa!

Podeli vest

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar sastali su se danas u Severnoj Mitrovici sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i gradonačelnicima četiri opštine sa severa Kosova

Sastanku sa Lajčakom i Eskobarom, pored Rakića, prisusvuju gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović, Leposavića Zoran Todić, Zubinog Potoka Srđan Vulović i Severne Mitrovice Milan Radojević.

Lajčak i Eskobar su se juče u Prištini sastali sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i predstavnicima opozicionih stranaka u kosovskom parlamentu.

Nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste, dva izaslanika putuju za Beograd, gde će se sastati sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, kao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Cilj njihove posete Prištini i Beogradu je smirivanje tenzija i iznalaženje rešenja za situaciju koja je nastala zbog primene jednostranih mera Prištine za srpske reigistarske tablice i dokumenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija