• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

29.08.2022

08:01

Dogovor koji čuva Srbiju na Kosovu! IZBEGNUTI SUKOBI NA KOSOVU I METOHIJI, BAR ZASAD...

Tanjug/Ministarstvo Odbrane

Politika

Dogovor koji čuva Srbiju na Kosovu! IZBEGNUTI SUKOBI NA KOSOVU I METOHIJI, BAR ZASAD...

Podeli vest

Srbi će i posle 1. septembra sa srpskim dokumentima moći nesmetano da ulaze u pokrajinu, dok će se Albanci slobodno kretati sa ličnim kartama izdatim u Prištini. Na svim administrativnim prelazima biće istaknuta obaveštenja u kojima se naglašava da Srbija ne priznaje lažnu državu i da ne odustaje od Rezolucije UN 1244

Srbi sa Kosova i Metohije i posle 1. septembra moći će neometano da koriste svoje lične karte i da se slobodno kreću sa njima preko administrativnih prelaza, dok će Albanci sa Kosova putovati sa svojim ličnim kartama izdatim u Prištini. Istovremeno, na svim administrativnim prelazima između centralne Srbije i pokrajine biće istaknuta obaveštenja u kojima se naglašava da Srbija ne priznaje lažnu državu Kosovo i da ne odustaje od Rezolucije UN 1244.

Ovaj dogovor koji čuva mir u regionu postignut je posle mukotrpnih pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima EU i SAD. U međuvremenu su, međutim, stigle nove pretnje od takozvanog premijera Aljbina Kurtija, koji poručuje da od oktobra na KiM više neće biti vozila sa srpskim tablicama!?!

Evropsko rešenje

Dogovor o dokumentima između Beograda i Prištine postignut je u subotu u kasnim večernjim satima, a tu vest je saopštio Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije.

- Uz posredovanje EU, Srbija je pristala da ukloni dokumente za ulazak i izlazak za one sa 'kosovskim ličnim kartama', a 'Kosovo' se obavezalo da ne uvodi dokumente za ulazak i izlazak za one sa srpskim ličnim kartama. Veoma sam srećan što smo pronašli evropsko rešenje. Zahvaljujem se svima, a posebno predsedniku Vučiću, koji je pokazao veliku odgovornost i ozbiljno liderstvo... - rekao je Borelj.

Srpske lične karte

Veoma je važno da smo se izborili da dokumenti Republike Srbije važe na KiM, a posebno dokumenti Srba sa KiM

Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče da je Srbija uspela da u pregovorima sa Prištinom izvuče 'najbolje i najviše moguće'.

- Mi smo se borili da nešto ispravimo i mislim da smo uspeli. Ne možemo se zalagati za 'Otvoreni Balkan' a zatvarati granice... Mislim da je ovo što je postignuto dobro za nas. Mi smo i do sada priznavali njihove dokumente, ali smo im izdavali poseban papir, a sada će na administrativnim prelazima biti okačen 'disklejmer' da to što administrativnu liniju prelaze sa 'kosovskim' dokumentima nije nikakvo priznanje lažne države Kosovo. Veoma je važno da smo se izborili da dokumenti Republike Srbije važe na KiM, posebno je to važno za Srbe sa KiM - rekao je Vučić.

Obaveštenje, ili 'disklejmer', o kojem je govorio predsednik Vučić, a koje će biti postavljeno na administrativnim prelazima sa KiM, već je napravljeno. Informer ga je juče prvi objavio na svom portalu.

Foto: Informer

'Omogućavanje korišćenja ličnih karata izdatih od strane Prištine vrši se isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja, i ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i ne prejudicira određivanje konačnog statusa Kosova i ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244', piše na ovoj tabli veličine tri metra sa dva metra koja će stajati na svim administrativnim prelazima.

Vest o dogovoru Beograda i Prištine prenele su sve svetske agencije i mediji, a dogovor su pozdravile ambasade zemalja EU, kao i američki Stejt department.

Nove pretnje

Međutim, iz Prištine su odmah stigle nove pretnje! Takozvani premijer Aljbin Kurti rekao je da se nada da do oktobra na 'Kosovu' neće biti vozila sa nevažećim tablicama, odnosno srpskih tablica sa početnim slovima gradova na KiM.

- Dali smo srpskim građanima dva meseca da preregistruju vozila na Republiku Kosovo. Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu - rekao je Kurti za BBC.
Komentarišući najavu nove krize na KiM, predsednik Vučić kaže da to pokazuje da Kurti i dalje želi sukobe.

- Oni nemaju dokumente na osnovu kojih to mogu da urade, ali plašim se da nakon ovog sledi nešto drugo, treće i da nas neko sve gura u krvave sukobe - rekao je Vučić.

Moj ugao

Petar Petković, Kancelarija za KiM

Čekaju nas razgovori i po pitanju tablica, gde je situacija dosta teža, jer Kurti odbija da prihvati KM tablice koje izdaje Republika Srbija, a Srbi sa Kosova neće odustati od njih.

Vučić odbio ambasade! Zapadni atašei neće moći u naše kasarne

Zapadni vojni atašei, diplomatski predstavnici NATO armija zatražili su da obiđu kasarne Vojske Srbije u Raškoj i Novom Pazaru, sve pod izgovorom 'krize na KiM', a predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić taj njihov zahtev je odbio.

- U naše garnizone i kasarne može da se uđe samo uz dozvolu vrhovnog komandanta, a ja sam kao prvi čovek naših oružanih snaga odbio tu mogućnost. Nemaju šta strani vojni atašei da rade u našim garnizonima i da gledaju šta ima u našim kasarnama, to nije njihov posao! - rekao je predsednik Vučić i poručio da će strani atašei moći da vide naoružanje i opremu Vojske Srbije kada se bude organizovala neka nova vojna parada.

- Ako budu insistirali, možda im i organizujemo neki slet... Ali svi moraju da shvate i dobro razumeju da je Srbija nezavisna, samostalna, vojno neutralna država, koja se stara o svojoj vojsci i nije joj potreban niko sa strane, ma ko to bio, da vrši uvid u njene borbene sisteme i jedinice - rekao je Vučić juče na Povlenu, gde je prisustvovao združenoj taktičkoj vežbi Vojske Srbije i Žandarmerije.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić

Predsednik se tom prilikom osvrnuo i na prljavu medijsku kampanju koja se svakoga dana sve žešće vodi protiv Srbije.

- Do juče su me kritikovali zato što imamo gej-paradu. Ali kada sam rekao: 'Nemojte tu paradu, imamo bezbroj prečih problema... ', onda me sad odjednom napadaju zato što nemamo paradu!?! I to rade jedni te isti ljudi... Šta god da uradite, nikada nije dobro. A da se ne daj Bože nešto desilo na Kosovu, oni bi prvi pobegli iz zemlje, nestali bi preko noći. Ja ne bih, ni moj sin, ni moj brat. A njih znam, odlično ih znam kakvi su - kazao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Iva

pre 1 godinu

Lavovski se bori za svoj narod. Kapa dole. Jako sam ponosna na Predsednika

Zare

pre 1 godinu

Vucic se uvek borio lavovski za svoj narod na severu KIM

Klara

pre 1 godinu

Isključivo zahvaljujući predsedniku smo uspeli da izbegnemo sukobe.

Popovic

pre 1 godinu

Sukobi nikome nista dobro nisu doneli i zato se Vucic zalaze za mir i stabilnost

Nikola

pre 1 godinu

Mi morama uvek biti spremni da zaštitimo i pružimo pomoć svom narodu na Kosovu.

Julija

pre 1 godinu

Borba za svoj narod na KiM je neiscrpna. Sve dok je Vučić na vlasti tako će i biti.

njanja

pre 1 godinu

Ono što je najbitnije da se rešenje postiglo bez ikakvih sukoba najviše zahvaljujjući predsedniku Aleksandru Vučiću

Popov

pre 1 godinu

Cim su Srbi sa KIM zadovoljni znaci da je dogovor dobar

Dzo

pre 1 godinu

Mir je za Srbiju imperativ, jer mir cuva zivote gradjana Srbije, cuva stabilnost drzave i daje mogucnost daljeg jacanja ekonomije drzave. Naravno crvene linije postoje za Srbiju i o prelasku preko njih se ne razgovara sa drugom stranom u dijalogu!

Jovan

pre 1 godinu

Dogovor koji je sacuvao mir na Kosovu pa i zivote nasih Srba na severu Kosova

Vesko

pre 1 godinu

Mnogi nisu svesni, ovim dogovorom je izbegnut sukob na Kosovu ali i destabilizacija na Balkanu!

Robi

pre 1 godinu

Kurti je ucesnik u dijalogu sa kojim je nemoguce postici sveobuhvatno zadovoljavajuci kompromis! iskljuciv je, rigidan i ratoboran, a za to nazalost ima podrsku pre svih Nemacke i Britanije ali i SAD!

Aca

pre 1 godinu

Vučićeva odgovorna diplomatija se pokazuje svakoga dana na delu

Mišel

pre 1 godinu

Da je bilo ko na mestu predsednika Vucica, taj bi vec odavno popustio, digao ruke i prepustio KiM Kurtiu i Albancima! Sreca Srbije da imamo Vucica, koji voli Srbiju vise od svega i ne da ni pedalj nase zemlje, ma koliko to snage i zivaca to crpelo iz njega!

Aleksandra

pre 1 godinu

Srbija danas ima odlične diplomatske saradnje koje omogućavaju ogromne uspehe za državu

Slobodanka

pre 1 godinu

Ovo je pobeda Srpske diplomatije i Srbije

Trajanka

pre 1 godinu

Srbija će iz ovih neprilika da izađe kao pobednik

Darko

pre 1 godinu

Veoma je važno da se postigao kakav takav sporazum koji će da vodi ka miru

Robi

pre 1 godinu

Nije problem u odrzavanju Prid-a, vec je problem sa tajmingom odrzavanja! Skupilo se previse problema i izazova za Srbiju, ne treba nam u ovom trenutku nova konfliktna situacija u Srbiji!! Bice vremena za odrzavanje parade LGBT populacije!

Aron

pre 1 godinu

Bas su zapadnjaci lepo smislili kako da sagledaju vatrenu moc Vojske Srbije koja moze da deluje u slucaju eskalacije nasilja nad Srbima na KiM!! U jednom su se prevarili. Mislim da se jos nije rodio taj koji je Vucica preveo "zednog preko vode", a oni su upravo to pokusali!

Zeljko

pre 1 godinu

Postignuti sporazum između Beograda i Prištine je veliki korak ka postizanju mira i stabilnosti na ovim prostorima, samo još da Kurti prestane da zvecka oružjem.

Filip

pre 1 godinu

Vučić je postigao slobodu kretanja za kosmetske Srbe, koji mogu nesmetano da koriste srpska lična dokumenta, a bez prejudiciranna konačnog statusa KiM. Ovo je veliki korak u normalizaciji odnosa između BG i Prištine.

Rade

pre 1 godinu

Dogovor u vezi sa ličnim dokumentima, koji je Vučić uspeo da postigne ,za Srbe sa severa KiM predstavlja rešenje velikog problema .

Miša

pre 1 godinu

Dogovor oko ličnih dokumenata za Srbe sa KiM, koji je Vučić uspeo da izdejstvuje, mnogo znači srpskom narodu koji živi u južnoj srpskoj pokrajini.

Marija

pre 1 godinu

Ja sam verovala da će Vučić uspeti da se izbori za najbolje moguće rešenje i da će se situacija smiriti.

katarina

pre 1 godinu

nadamo se i imamo vere u Boga da ce tako i ostati...dace Bog

misko

pre 1 godinu

sa Siptarima nikada nismo sigurni, ali se ipak nadamo da smo neki sporazum ipak postigli...

veljko

pre 1 godinu

sa siptarima je tesko postici nesto, ali svaki postignuti dogovor sa njima je za nas veliki uspeh..l

katarina

pre 1 godinu

ipak znaci...dogovor koji smo postigli, makar nesto

Zoran

pre 1 godinu

Ovaj dogovor je veliki korak u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i velika stvar za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Jova

pre 1 godinu

Dobro je sto smo kako kaze Vucic, bar za sad dosli do resenja sto se tice situacije na Kosmetu.. Ali moramo naci trajno resenje!

Jana

pre 1 godinu

Ovo sto smo uradili nije mala stvar, ali moramo naci trajno resenje!

Nevena

pre 1 godinu

Mislim da nijednom normalnom čoveku nije u interesu da izbiju sukobi na Kosmetu i da naš narod bude ugrožen. Odlični diplomatski potezi Aleksandra Vučića, to se definitivno mora priznati.

ZN

pre 1 godinu

Za vreme odloženog rešavanja problema, Kurtiju mentori pomažu da se što bolje i što brže naoruža, pa kada krene vojna intervencija da bude krvi do kolena. Mentori uživaju u tome. Tako da nam se, kada već sada nije zgodno da nas bombarduju, revanširaju za neuvođenje sankcija i narodnu ljubav prema Rusiji. Kraj tolike rusofobije i strašne mržnje prema svemu ruskom, ništa manja nije mržnja prema Srbiji i svemu srpskom. Da se ne zavaravamo, teška su vremena pred nama. Opet. Ne daju nam da mirno živimo. A Vučić ima hiljade taoca na KiM, koje treba zaštiti i sačuvati od progona i pomora. Zato "zaveži" opozicijo i prestani da podlizuješ naprijateljima Srbije.

Bilja

pre 1 godinu

Mozemo i ovom Kurtiju da crtamo mir do sutra on je zacrtao rat.

Zara

pre 1 godinu

Ovaj postignuti dogovor je veliki korak unapred za nas narod. Ocekujemo sve bolje rezultate.

Dusan

pre 1 godinu

Ovim dogovorom izbegli smo i sukobe jer Srbi ne bi dozvolili da ih Pristina omalovazava menjanjem dokumenata.

Dasa

pre 1 godinu

Nisu dovoljna samo dokumenta, Srbi nece odustati ni od svojih tablica. Ali barem se o necega krenulo. 1-0 za Srbiju.

Velja

pre 1 godinu

Kurti nece odustati od svojih namera da od 1. septembra krene sa promenom tablica, ali treba da ostanemo smireni i da donesemo prave odluke po tom pitanju.

Marko

pre 1 godinu

Nadam se da neće nikakvih sukoba, nikome rat nije dobro doneo i niko nema benefite od toga

Vesna

pre 1 godinu

Ovim dokumentima nije podrazumevano priznaje tkzv Kosova, to nije ni bilo predvidjeno 2011. potpisivanjem istog tog dogovora.

Iva

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučićevoj upornosti ,postignut je bar neki dogovor.Iskreno se nadam da će se doći do nekog trajnog rešenja.

Sanja

pre 1 godinu

Dosta je bilo tenzija. Srbi hoće mir i napredak.

Marija

pre 1 godinu

Srbija ne želi sukobe, uvek gleda da ih izbegne. Uvek je za dogovor.

Marija

pre 1 godinu

Srbija se zalaže za mirno rešenje uvek. Jer je najbitnije, najvažnije i uvek je bitno sačuvati mir.

Ana

pre 1 godinu

Postignut je dogovor sto je veliki uspeh. Zalaganje predsednika za ocuvanje mira je vidljivo i donelo je veliki uspeh.

Olivera

pre 1 godinu

Dobre vesti. Srbija vodi politiku mira i radi na postizanju kompromisa kako bi se sacuvao nas narod na KiM.

Anica

pre 1 godinu

Postignut je jako bitan dogovor za Srbiju i nas narod zahvaljujuci predsedniku koji se zalagao za mir i kompromis.

Krstinja

pre 1 godinu

Dobro je da je uspeo da izbalansira da se sukob izbegne. i u suštini je i postigao da se Srbima ništa ne menja i ne remeti tamo, a Albanci kako hoće, šta nas briga

Dejan

pre 1 godinu

Svakako da sadasnja vlast vodi odlucnu i pametnu politiku

Dejan

pre 1 godinu

Politika Vucica jeste da cuva mir koliko god moze, da cuva nasu decu. Bez sukoba i ratova

Uros

pre 1 godinu

Vucic se odlucnom i odgovornom politikom bori za opstanak srpskog naroda na KiM

Nenad

pre 1 godinu

Mudrom politikom Aleksandra Vučića se izdejstvovao dogovor.

Predrag

pre 1 godinu

Svaki dan mira i bez tenzija na KiM je pobeda.

jk

pre 1 godinu

Predsednik cini sve kako bi sacuvao mir i stabilnost nasih gradjana na Kosovu.

jk

pre 1 godinu

Predsednik se zaista bori za opstanak svog naroda na Kosovu i hvala mu na tome.

Masintata

pre 1 godinu

Samo tako nastavite predsednice da se borite za svoj narod na Kosovu.

Masintata

pre 1 godinu

Kao i mnogo puta do sad sukobi su izbegnuti zahvaljujuci predsedniku.

Nenad

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je vešt i iskusan državnik i samo zahvaljujući tome je postignut ovakav dogovor.

mile

pre 1 godinu

Još jedan konkretan uspeh Aleksandra Vučića kad je situacija na Kosovu u pitanju.

luka

pre 1 godinu

Drago mi je da se situacija pa makar i privremeno smirila na KiM.

Gaga

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se bori za svoj narod i najvažniji mu je mir i sigurnost svakog gradjana.

Dana

pre 1 godinu

KIM je deo Srbine tako će uvek i ostati, a predsednik se lavovski bori da naš narod na KIM bude siguran.

Tara

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić čini sve da spasi svoj narod u našoj južnoj srpskoj pokrajini. Svaka mu čast..

Tanja

pre 1 godinu

Najvažnije je izbeći sukobe, što je predsedniku Vučiću jako važno, kao i bezbednost našeg naroda na KIM.

Rada

pre 1 godinu

Borba predsednika Vučića za svakog gradjana Srbije ne prestaje, zato što sve što radi radi srcem i najvažniji mu je mir i stabilnost države. Naš narod na KIM nikada neće biti sam, država je iza njih.

Danka

pre 1 godinu

Kada se boriš srcem za svoj narod kao što radi predsednik Vučić, rezultat mora uvek da postoji. Važno je mirno i dogovorom bez sukoba sve rešiti, zato što naš narod na KIM mora da bude bezbedan.

Buba

pre 1 godinu

Važno je samo da je sačuvan mir ali i sloboda kretanja za naše građane na KiM, Vučić je uspeo da dobije ovu rundu.

Đurđa

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću deo problema je rešen sada EU treba da se potrudi i obezbedi da se i Priština pridržava dogovora.

Elena

pre 1 godinu

Vidim da su i američki i evropski zvaničnici shvatili da je Vučić važna karika u rešavanju problema i da vrlo ozbiljno i odgovorno pristupa svemu.

Danica

pre 1 godinu

Čim se jedan problem reši stižu nove pretnje iz Prištine, EU mora biti odlučnija jer džabe svaki dogovor sa Srbijom ako Kurti sabotira.

Zorica

pre 1 godinu

Vučić je uložio ogroman trud da se pronađe kompromis i da se očuva mir i sloboda kretanja naših građana na KiM to mu priznaju i EU i Amerika.

Petra

pre 1 godinu

Kurti želi da izazove sukobe ali će ga Srbija u tome sprečiti

Jana

pre 1 godinu

Sigurni smo da ce se diplomatskim putem pronaci kompromisno resenje

Sara

pre 1 godinu

Vučić se bori za svoj narod i svoju teritoriju

Anuska

pre 1 godinu

Vučić nije odustao nakon lošeg ishoda dijaloga u Briselu, nastavio je da se bori sa svojim timom upornošcu i pravdom i postigao uspeh, mir je odrzan i nema razloga za sukob i nasilje na KiM.

Luka

pre 1 godinu

Pre svega zahvaljujući Vučiću mi smo se isčupali iz sukoba na Kosovu i Metohiji za koji je odgovoran potpis DS 2011 godine.

Dule

pre 1 godinu

Interesi naseg naroda su najvazniji, a briga za KiM mora da bude neprestana.

Dule

pre 1 godinu

Srbija je mala zemlja koja se hrabro bori za svoje interese i nikada necemo posustati od borbe za KiM i nas narod tamo.

Nemanja

pre 1 godinu

Dokle god Vucic brani interese Srba na KiM bice mirni i bezbedni.

Dejan

pre 1 godinu

Srbija nece priznati laznu drzavu Kosovo i uvek ce se pridrzavati rezolucije 1244

Bojan

pre 1 godinu

Vucic se bori da Srbi sa KIM zive mirno i brani njihova prava i interese uvek i svuda.

Miki

pre 1 godinu

Za sada je mirna situacija na KiM, nadam se da ce tako i da ostane i da ce Pristina da prihvati da mora da saradjuje sa Beogradom, a ne samo da provocira.

Milica

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vucic se bori da trenutna situacija koja se dogadja u svetu minimalno pogodi Srbiju. Od energetske krize do rata. Evopske zemlje nemoguce da ne primecuju da Pristina apsolutno ne zeli mirnim putem resavati konflikte na Kosovu , sta vise ona ih izaziva i iskljucivo zatvaraju oci pred istinom. Vucic se zalaze da se postuju dogovori i sporazumi i da Srbi na Kosovu zive mirno.

Kalina

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da do sukoba neće doći i da će se rešiti sve mirnim putem.Ogroman trud ulaže predsednik da se očuva mir.

Ana

pre 1 godinu

Diplomatskom borbom Aleksandar Vucic se izborio za nas narod na KiM za njihov opstanak i ostanak.

darko

pre 1 godinu

Srbija čuva mir i stabilnost ne samo na KiM nego u celom regionu.

marko

pre 1 godinu

Srbija pametnom i mudrom politikom sačuvava mir i stabilnost u celom regionu.

darko

pre 1 godinu

EU mora da reaguje i Albance sa Kosova kazni za politku zasnovanu na provokacija.

Sofika

pre 1 godinu

Dogovor koji je postignut u subotu je garant očuvanja mira i stabilnosti na KiM. Vodimo politiku mira, stabilnosti i obostranog kompromisa. Novog pogroma neće biti.

jelena

pre 1 godinu

Albanci sa kosova mora ju biti kažnjeni za provokacije i politiku koja narušava destabilnost u celom regionu.

milan

pre 1 godinu

Srbija čuva mir i stabilnost u celom regionu.

Ana

pre 1 godinu

Jedno je sigurno a to je da Pristina nije uspela da narusi mir i stabilnost zemlje. Velika diplomatska pobeda Aleksandra Vucica za nasu zemlju

Iva

pre 1 godinu

Svima treba da bude drago sto je bar ovaj jedan od mnogih problema resen.

Miloš

pre 1 godinu

Mir koji je postignut na KiM je rezultat postignut velikim trudom, radom i zalaganjem predsednika Aleksandra Vučića.

Pavle

pre 1 godinu

Ovim sporazumom se napravljen veliki korak u ocuvanju mira stabilnosti i sigurnosti naseg naroda na KIM.

Julija

pre 1 godinu

Zahvaljujući predsedniku Vučiću uspeli smo da izbegnemo sukobe sa Prištinom, barem na neko vreme. Ponosni smo na našeg predsednika.

Ana

pre 1 godinu

Mali pomak ali veoma vredan jer pokazuje da možemo uporno tražiti dijalog i kompromis za prava Srba na KiM.

Iva

pre 1 godinu

Još puno će truda morati da se uloži da bi se postigao još neki uspeh na KiM.

Olga

pre 1 godinu

KIM i dokumenta izdata u Pristini su izdata u našoj zemlji. Tako da je ovo naša mala pobeda.

Olja

pre 1 godinu

Srbima na KiM je najvažnije da neće biti ostavljeni da se sami bore već će Srbija stajati iza njih i boriti se za njihova prava.

Gaga

pre 1 godinu

Zahvaljujuci dobroj politici Vucica postignut je ovakav dogovor !

Gaga

pre 1 godinu

Srbija nikada nece odustati od svog naroda na KIM !

Gaga

pre 1 godinu

Vazno da je dogovor postignut zahvaljujuci predsedniku !

Bilja

pre 1 godinu

Pobeda srpske diplomatije u gotovo nemogucim uslovima.

Ena

pre 1 godinu

Kad se sagleda celokupna situacija i položaj Srbije, može se doći do zaključka da Srbija poštuje sve norme, zakone, pravo a da druga strana ne poštuje ništa i želi sukob. Duboko verujem da će se naći neko da urazumi Prištinske vlasti i ponovo im objasni gde im je mesto i da je KiM neotuđivi deo Srbije!

Vojka

pre 1 godinu

Srbija se izborila da sacuva kvalitet zivota i opstanak svog naroda na Kosovu a ustupak koji smo napravili je cisto proceduralni

Ana

pre 1 godinu

Nikad se do kraja ne može ugoditi, tako i u vezi parade, kad je ima što je ima kad ne, onda zašto ne. Ipak, najbolje je održavanje kad se reše bitnije državne stvari.

Ana

pre 1 godinu

Kurti se ne smiruje, već najavljuje nove probleme valjda će i njemu neko stati na put i objasniti da nije on taj koji se o svemu pita.

Ana

pre 1 godinu

Veoma ispravna odluka predsednika o tome ko može i treba da ima uvid u naše kasarne, naoruzanje i vojsku. Ne treba svima stavljati na uvid tako poverljive informacije.

Ana

pre 1 godinu

Najvažnije je da smo istakli da ne priznajemo lažnu državu Kosovo i da naše lične karte ostaju da važe. I sve to bez sukoba i tenzija već pregovorima.

Ana

pre 1 godinu

Ovo novo evropsko rešenje kupiće mir bar za neki period. A i to je uspeh, s obzirom da je na drugoj strani neko ko ne želi nikakav dogovor i ustupak.

Anka

pre 1 godinu

Predsednik se izborio za veoma važno pitanje da dokumenti Republike Srbije važe na KiM, posebno je to važno za Srbe sa KiM.

Aleks

pre 1 godinu

Srbija je cvrsto opredeljena za mir i stabilnost citavog regiona,dok Pristina ne zeli mir.

Pavle

pre 1 godinu

Neće Albanci iz Prištine da se smire sve dok ih Ameri ne smire.

Janja

pre 1 godinu

Kurti ce nesumnjivo i dalje provocirati, moramo biti hladne glave i ne nasesti na provokacije.

Mila

pre 1 godinu

Predsednik je odličan pregovarač i ulaže maksimalne napore da sačuva naš narod na KiM i obezbedi mir u budućnosti.

Aca

pre 1 godinu

Rezultati napora naseg predsednika u borbi protiv Kurtija i njegovih hirova nisu izostali

Sale

pre 1 godinu

Energija i upornost našeg predsednika je urodila plodom i ovog puta

Saška

pre 1 godinu

Ovaj poduhvat je dokaz da se naš predsednik bori uporno svim silama i atomima snage da obezbedi Srbima na KiM dostojan život

MarijaM

pre 1 godinu

Isključivo pribranošću predsednika Vučića izbegnuti su veći sukobi na KiM.

MarijaM

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna da odbrani i zaštiti svoje građane koji su ostali da žive i rade na KiM.

MarijaM

pre 1 godinu

Diplomatija Srbije je postigla određeni uspeh, mada se to nekima na prvi pogled ne čini tako.

MarijaM

pre 1 godinu

Vučić je postigao slobodu kretanja za Srbe na KiM, što je određeni uspeh kada se sve uzme u obzir.

MarijaM

pre 1 godinu

Bar za sada smo pronašli neko valjano rešenje. Nadam se da će se doći do trajnijeg rešenja.

Vuk

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se uvek borio za svoj narod na KiM.

Rista

pre 1 godinu

Svaka čast predsedniku Vucicu. Ovakva borba za svoj narod je vredna divljenja.

Filip

pre 1 godinu

Samo zahvaljujući predsedniku smo izbegli sukobe.

Rebeka

pre 1 godinu

Zaslugu za izbegnuti sukob dugujemo nasem predsedniku.

Tijana

pre 1 godinu

Predsednik se zaista bori kao lav za svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Nenad

pre 1 godinu

Ovo je zasluga našeg predsednika Vučića, koji se bori za naš narod na KiM

Boki

pre 1 godinu

Dok se Vučić bori za mir i stabilnost, Kurti već smišlja nove provokacije.

Rajko

pre 1 godinu

MATO i KFOR moraju ozbiljnije da shvate zadatak koji je pred njih postavila međunarodna zajednica. Da očuvaju mir na KiM i zaštitne Srbe koji tamo žive.

Don

pre 1 godinu

Svaki dogovor je dobar kad je obostran,najbitnije u ovom trenutku je sacuvati mir i slobou za nase gradjane na KiM!

Milan

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je pokazao veliku odgovornost i ozbiljno liderstvo

Milena

pre 1 godinu

Srbija je uspela da u pregovorima sa Prištinom izvuče najbolje i najviše moguće

Jovana

pre 1 godinu

Srbija je nezavisna, samostalna, vojno neutralna država

Sasa

pre 1 godinu

Borimo se za ono sto je nase i izboricemo se to je sigurno!

Nikola

pre 1 godinu

Sacuvacemo mir i sigurnost naseg naroda na KiM

Maja

pre 1 godinu

Vucic se lavovski bori za voju Srbiju i svoj narod, ovakve pritiske ne bi niko mogao izdrazati kao sto ih on izdrzava svaka mu cast.

Nina

pre 1 godinu

Isključivo zahvaljujući Vučićevoj diplomatiji uspeli smo da izbegnemo sukobe na KiM.

Marija

pre 1 godinu

Nije Vučić priznao RKS time što je dozvolio prištinska dokumenta. Samo je pametno odigrao kako bi Srbi sa svojim dokumentima mogli slobodno da se kreću. Nije rešenje uvek ići glavom kroz zid.

Nikoleta

pre 1 godinu

Zdravstveni radnici sa KiM još uvek polažu stručni ispit u Ministarstvu zdravlja u Beogradu. Na srpskom jeziku. Da je Kosovo nezavisno, polagali bi tamo.

Maka

pre 1 godinu

Svaka generacija u Srbiji preživela je bar jedan rat. Nama je ratova dosta. Želimo da zadržimo mir i stabilnost što duže.

Igor R

pre 1 godinu

Ne znam za sve vas ali ja od Kurtija ne ocekujem nista dobro. Tesko je da se odrzi mir kada neko stalno provocira.

Petar

pre 1 godinu

Samo zahvaljujući Vučiću i njegovoj diplomatskoj aktivnosti do sada su izbegnuti sukobi. Ne znam šta će biti dalje jer Albanci nisu spremni za dijalog.

Kosmet je Srbija

pre 1 godinu

U jako smo teskoj poziciji ali necemo ostaviti narod na cedilu. Ne smemo to da uradimo.

Slavko

pre 1 godinu

Oni su ludi ako misle da ćemo mi sedeti skrštenih ruku ukoliko krenu da maltretiraju naš narod dole. Mi želimo dijalog i kompromis ali ne želimo ponižavanje naše države i našeg naroda.

Bojan

pre 1 godinu

Vučić i Srbija Čuvaju bezbednost naroda na KiM.

Bojan

pre 1 godinu

Vučić je posvećen očuvanju regionalne stabilnosti i zna kako da zaštiti svoj narod na KiM.

Sasa

pre 1 godinu

Vučić se bori za mir, ali i za bezbednost Srba na Kim.

Sima

pre 1 godinu

Vučić sa svojom državničkom politikom za sada uspeva da sačuva mir na KiM.

Marija

pre 1 godinu

Vučić je uvek za razgovor, kako bi se našlo rešenje i kako bi se mir sačuvao.

Zoka

pre 1 godinu

Vučić je dobrom diplomatijom još jednom sačuvao mir na Kim i dokazao da je zasluženo lider u regionu.

Dejan

pre 1 godinu

Vučić se grčevito bori da mirnim putem i dogovorom sačuva i očuva Srbiju na KiM.

Miloš

pre 1 godinu

Naš predsednik i naša pregovaračka delegacija uporno i vidno pokazuju da im je pre svega stalo do mira i da su spremni na kompromise i realne dogovore u skladu sa crvenim linijama.Što je jako važno to svi akteri pregovora vide i prepoznaju, osim Prištine koju baš ništa ne interesuje.

Bajram

pre 1 godinu

Kurti nema poodršku na KiM, pa ekstremnom politikom želi da pridobije glasače,što je katastrofalno.

Mijat

pre 1 godinu

Srbija se bori svim snagama za mir, za razliku od Kurtija, koji gazi svaki sporazum.

Radenko

pre 1 godinu

Vučić hrabrom i mudrom politikom čuva mir i ekonomski podiže Srbiju.

njanja

pre 1 godinu

Najbitnije je da su sukobi izbegnuti i Srbi na Kosovu i Metohiji zaštićeni zahvaljujući pregovorima našeg predsednika Vučića.

Kole

pre 1 godinu

Ponosni smo sto imamo ovakvog predsednika koji se lavavoski bori za svoj narod!

Aca

pre 1 godinu

Sve dok je Vučic na vlasti srbi na Kosovu ne moraju da brinu!

Gaga

pre 1 godinu

Dogovor kuću gradi. Mi želimo mirnim putem sve novonastale probleme da rešimo. Jedini je to izlaz.

Jovan

pre 1 godinu

Najbolje je ići malim koracima kao Srbija, to je jedini put.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija