• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2022

13:12

ODLIČNI ODNOSI DVE ZEMLJE! Popović se sastao sa Bocan-Harčenkom: Srbija je posvećena jačanju ekonomskih veza sa Rusijom

Informer

Politika

ODLIČNI ODNOSI DVE ZEMLJE! Popović se sastao sa Bocan-Harčenkom: Srbija je posvećena jačanju ekonomskih veza sa Rusijom

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom istakao da je Srbija posvećena razvoju još čvršćih političkih i ekonomskih veza sa Rusijom u budućnosti

Na sastanku je razgovarano o svim segmentima rada srpsko – ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Popović je naveo da su odlični politički odnosi dve zemlje, kao i bliski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, garant razvoja najbolje ekonomske i privredne saradnje Srbije i Rusije, što je rezultiralo najpovoljnijom cenom gasa za Srbiju, a koja omogućava Srbiji da zimu dočeka spremnija nego druge zemlje u Evropi.

Popović je zahvalio Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i na tome što sa velikom pažnjom prati trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

Ministar Popović je ponovio stav Vlade Republike Srbije da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

Ambasador Rusije u Srbiji potvrdio je posvećenost Rusije jačanju saradnje sa Srbijom u svim
segmentima bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa.

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija