• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2022

17:48

Slovenija imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan!

Politika

Slovenija imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan!

Podeli vest

Slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon objavila je da je ta zemlja imenovala Anžeja Frangeša za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, kao i da je o tome obavestila specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara

- Obavestila sam zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara o imenovanju našeg izaslanika za region Zapadnog Balkana. Radujem se saradnji sa vama - napisala je Fajon, a objavilo na Tviteru slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Fajon i Frangeš razgovarali su na Bledu o tome kako Slovenija može da pomogne Zapadnom Balkanu na putu ka EU i situaciji u regionu tokom sastanka sa kolegama iz Albanije, Prištine, Crne Gore i Severne Makedonije.

U zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu slovenačke vlade, navodi se da je Frangeš angažovan u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije od 2003. godine.


Potom je od 2005. do 2009. godine radio je u ambasadi Slovenije u Beogradu gde je bio zadužen za bilateralnu saradnju Slovenije i Srbije i pomno je pratio pitanje Kosova.

Zatim je 2011. godine upućen u misiju Euleks na Kosovu i Metohiji. Naredne tri godine, obavljao je funkciju regionalnog oficira za vezu između Beograda i Prištine, a između 2014. i 2016. bio je u sastavu Delegacije EU u Beogradu, fokusiran na dijalog Beograda i Prištine.

Obavljao je i dužnost savetnika u MSP, a od 2018. je ambasador Slovenije u Bugarskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zabrinut

pre 1 godinu

Samo da nam Tanja Fajon ne pomaže - Daleko joj lepa kuća

Stojko

pre 1 godinu

Još samo mi da odredimo specijalnog izaslanika za Balkan pa da sviramo kraj. Zamislite naš izaslanik odlazi u Sloveniju da ohrabri Sloveniju da prizna srpsku manjinu, ili da muslimani dopuste izmenu izbornog Zakona u FBiH... Što da ne?

Mile

pre 1 godinu

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHHAAHAHAHHHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHHAHHH...

mihail

pre 1 godinu

Suverenost jedne drzave nije ako bilo kakvi predstavnici bilo koga uticu ili cak postavljaju uslove , a narocito ako su to maloumni i zli kao ova Fajon.Slovenija i Hrvatska su konstantnih i dobro poznatih neprijateljskih stavova kroz historiju, ocekujuci unistenje srpske nacije .Nije suverenost jedne zemlje, ako u njoj radi beskonacno mnogo NVO i to jos ako rade sta hoce, kao u Srbiji.Nije suverenost jedne drzave, ako je ona korporativnog drustvenog sistema.Pod hitno Srbija mora da postane suverena.Vucic mora da ide u tom pravcu. Zabraniti neprijatelljsko nametanje stavova, bilo cijih predstavnika,Ukinuti NVO i zabraniti rad.Ukinuti korporativno poslovanje, kroz jacanje drzavnih firmi, sto on nikada nece uraditi. To je njemu komunizam, sto nikakve veze nema sa tim . Dozvoliti da korporacije odlucuju o politici drzave, jer su u njima zaposleni glasaci je robovlasnistvo, u koje srljamo sa povezom na ocima.Donositi neke rodne zakone.Uvoditi rec kondukter i kondukterica je menjanje srpskog izvornog jezika Sada mala promena,samo da udje, a kasnije do balcaka.

Fedja

pre 1 godinu

A sta ce doticni da radi osim da ladi m..a i daje glupe od glupljih saveta. Boze sakloni.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija