• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.09.2022

22:36

LIDERI OTVORENOG BALKANA ODUŠEVLJENI: Osećam se u Beogradu kao kod kuće

Vlada Srbije

Politika

LIDERI OTVORENOG BALKANA ODUŠEVLJENI: Osećam se u Beogradu kao kod kuće

Podeli vest

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski poručio je na svečanom koktelu, koji je priredila makedonska vlada na krovu TC Galerija u Beogradu na vodi, da se večeras u srpskoj prestonici oseća kao kod svoje kuće i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću što je omogućio da odnosi dve zemlje budu na tako visokom nivou

- Da napravite svoje veče u drugoj državi moguće je samo ako su svi problemi između tih zemalja rešeni i ako se u toj zemlji osećate kao kod kuće - rekao je Kovačevski u prisustvu predsednika Vucicća, crnogorskog premijera Dritana Abazovića i premijerke Srbije Ane Brnabić.

Kovačevski je zahvalio Srbiji i njenom predsedniku na tome što je u Beogradu organizovano Makedonsko veče u okviru Sajma vina i inicijative Otvoreni Balkan.

Takođe, zahvalio je i ostalim gostima, zvaničnicima Srbije, Severne Makedonije i Albanije, kao i premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću, što su došli na večerašnju zabavu da uživaju u makedonskom vinu, hrani i muzici u izvođenju Vlatka Stefanovskog.

Kovačevski je posebno zahvalio bivšem premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, što je bio među pokretačima inicijative Otvoreni Balkan i izrazio nadu da će se inicijativi priključiti i ostale zemlje regiona.

- Nadam se da će se ovoj inicijativi priključiti i ostale ekonomije regiona, jer je Otvoreni Balkan jedinstvena inicijativa koja je potekla od nas - rekao je Kovačevski.

Naglasio je da postoje i ostale inicijative poput Berlinskog procesa, ali da je sve duža lista političara i kompanija iz regiona koji posećuju Samit Otvorenog Balkana, jer ga smatraju svojim.

Osvrnuo se i na Sajam vina u Beogradu, koji se održava pod pokroviteljstvom zemalja Otvorenog Balkana i poručio da je organizovan tako veliki sajam na međunarodnom nivou, samo zahvaljujući zajedništvu tri države.

- Ako ga pravi samo Severna Makedonija, ja o vinu znam vrlo malo, ali ako ga organizuje samo Srbija predsednik Vučić se razume manje od mene u prodaju pošto sam u biznisu 20 godina, a premijer Rama se razume najviše u umetnost. I ako iskombinujete nekoga ko zna sve o vinu, zatim nekoga ko se razume u prodaju i nekoga ko se razume u umetnost, dobićete najbolji sajam - istakao je Kovačevski.

Pozvao je Beograđane i ostale goste da posete Sajam vina na kome Severna Makedonija nastupa pod sloganom "Okusi život" i da probaju jedinstvena makedonska vina i hranu, ali i da posete Severnu Makedoniju i uživaju u njenim prirodnim lepotama.

Makedonskoj večeri su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali, ministarka za rad Darija Kisić, ambasador SAD Kristofer Hil, predstavnici privrednih komora tri zemlje, predstavnici kompanija i investitora i druge zvanice.

Stefanovski je na kraju mini koncerta odsvirao pesmu Gorana Bregovića Uspavanka za Radmilu M.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija