• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

05.09.2022

07:00

NEOUSTAŠKI REŽIM UDARIO PO 'OTVORENOM BALKANU', BOLEST MOZGA! Hrvati traže da se Srbiji zabrani sajam vina

Politika

NEOUSTAŠKI REŽIM UDARIO PO 'OTVORENOM BALKANU', BOLEST MOZGA! Hrvati traže da se Srbiji zabrani sajam vina

Podeli vest

Potpuno poraženi uspehom 'Otvorenog Balkana', velikog međunarodnog sajma vina i samita na kojem su prisustvovale i Mađarska i Turska, hrvatski mediji ponovo napadaju Srbiju i bune se što ima toliku moć

Neoustaški režim u Zagrebu na čelu sa predsednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem nastavlja brutalnu kampanju protiv Srbije! Oni nas sada napadaju i zbog sajma vina održanog u Beogradu u okviru regionalne inicijative 'Otvoreni Balkan'!

Hrvatski 'Jutarnji list' objavio je skandalozan tekst sa naslovom 'Zapad sumnjičavo gleda na regionalnu inicijativu: Neodgovorno je autokratskoj Srbiji dati još više moći', i to sve zbog velikog uspeha sajma vina 'Vinska vizija Otvorenog Balkana'.

Veliki strah

Najave država u regionu, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ali i Mađarske, koja je članica Evropske unije, da će se pridružiti inicijativi 'Otvoreni Balkan' Hrvati su dočekali na nož.

Sve jasno

Razumem Hrvate što se plaše jačanja Srbije. Nečista savest budi mnogo straha
Aleksandar Vulin

Potpuno poraženi uspehom kako 'Otvorenog Balkana' tako i velikog međunarodnog sajma vina i samita na kojem su prisustvovale i Mađarska i Turska, proustaški 'Jutarnji list' pokušao je sa svojim 'stručnjacima' da 'objasni' čitaocima kako je Otvoreni Balkan jedna 'opasna nepoznanica'.

Komentarišući najnovije napade iz Hrvatske, analitičar Dejan S. Miletić ističe da je očigledno da postoji neka kampanja koja se kreira u zemljama Evropske unije kojoj region polako izmiče iz ruku.

- Sve više postaje jasno da nije to samo priča iz Hrvatske, nego i Nemci imaju otpor prema toj mogućnosti da Balkan nađe svoju budućnost kroz uzajamnu saradnju. Sve je to odraz jedne želje da se ovaj region ne razvija i da u njemu ne bude stabilnosti, već samo uzajamnih sukobljavanja koje kontrolišu i instruišu upravo centri moći EU, kako bi izvršili odlučujući uticaj na budućnost, pa bi ovaj deo Evrope i dalje služio kao rezervoar jeftine radne snage za Nemce i Zapadnu Evropu. Srbija se pokazala kao lokomotiva regiona koji Hrvatima nije prihvatljiv i čine sve što mogu kako bi zaustavili razvoj Srbije, a time i regiona. Mi znamo da je sve što dolazi kao kritika iz Hrvatske znak da dobro radimo i da smo na pravom putu - objašnjava Miletić.

Foto: printscreen

Za ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina sasvim je razumljivo to što se Hrvati plaše jačanja Srbije.

- Srbiju vodi hrabar i siguran državnik kome je moć dao njegov narod, a ne Zapad. Razumem Hrvate što se plaše jačanja Srbije. Nečista savest budi mnogo straha - podvlači Vulin.

Bezuspešni pokušaji

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da ovo nije ništa novo, jer Hrvati uvek deluju protiv Srbije.

- Hrvati nastoje da po svaku cenu suzbiju poziciju Srbije u regionu. Na nama je da se ne osvrćemo na to, već da maksimalno štitimo naše interese kao što su odbrana Kosova i Metohije i ekonomski interesi. Jaka Srbija biće van domašaja njihove mržnje - zaključuje Anđelković.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cika Sale

pre 1 godinu

Opat vi krivite Hrvate pa dokle ce te da vredjate Hrvate (prave ) ne mrze nas Hrvati bre nego poturice i janicari pokatoliceni Srbi . Pravi Hrvati su kulturni i prijatni ali samo oni pravi iz Zagorja sto se ne prezivaju na ic i sto im pradeda nije iz podgorice ili krusevca. Pravih Hrvata ima samo 25 % ovo drugo sve zaguljeni hercegovci i poturice poreklom iz Srbije Bosne i T.D.

Aleks bec

pre 1 godinu

Moramo uvek da odgovorimo mani ti da pricas kako hrvati voli srbe setimo se kad smo cutali oni nas prepostavili kao da srbe su zivotinje e sada srbija na sve odgovara istim samo da srbija ce tu igru üopedi jer ekonomski srbija je sigurna ima gasa i struju i zato ce proci kao na corona krize sa najveci bdp rast u evropi i eu Ma znas ti da u hrvatake medije oni uzeli nasu tezu kako srbija nema prece posla nego da se bavi hrvatske ali kad je laz zato sto srbija gleda na otvorni balkan na ekonomske veze sa madarima i turcima spanije u srbiju skoro svaki dan dolazi neki lider sveta setimo se premjer spanije i u sve te dogodaje niko nije posetio hrvatsku ko se

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija