• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

08.09.2022

14:24

PETKOVIĆ ODBRUSIO KURTIJU: O kakvoj demokratiji je reč, kada silovatelj dobije istu kaznu kao mladić koji je želeo da obeleži Vidovdan?!

Kosovo online

Politika

PETKOVIĆ ODBRUSIO KURTIJU: O kakvoj demokratiji je reč, kada silovatelj dobije istu kaznu kao mladić koji je želeo da obeleži Vidovdan?!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da dva puta razmisli kad pokušava da trenira mišiće nad Srbima sa Kosova i zvaničnim Beogradom

- To mu neće doneti ništa dobro niti će mu rešiti probleme sa restrikcijama struje, štrajkovima prosvetnih radnika, nezadovoljnim građanima koji svakoga dana iskazuju socijalni bunt širom Prištine - istakao je Petković u saopštenju za medije.

Petkvić je dodao da je Kurti jedino jak u kršenju sporazuma i dogovora, antisrpskoj retorici, kršenju ljudskih i političkih prava Srbima, na populizmu i demagogiji.

- To su discipline sa kojima niko normalan ne želi da se meri sa njim. O kakvoj to demokratiji Kurti priča kada je moguće da silovatelj maloletne devojčice s Kosova dobije istu kaznu zatvora kao mladić koji je samo želeo da obeleži Vidovdan. Nema sumnje da je za poslednjih desetak dana Kurti sa zavišću mogao samo da gleda kako je Beograd bio centar inicijative Otvoreni Balkan, da je na hiljade Srba na severu Kosova i Metohije ponosno i oduševljeno dočekalo svoju premijerku Anu Brnabić i na posletku detalje veličanstvene posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu nakon koje je obećana i isporuka letelica 'bajraktar', a koga je Kurti mogao da vidi samo na snimcima i fotografijama. Povređena sujeta i ranjeni ego moraju da nađu svoj odušak, zato samo neka se Kurti hrani i hrabri svojom slikom na društvenim mrežama i šunjanjem po severu Kosmeta, gde može da vidi i odlučnost Srba da formiraju ZSO, ne dozvole njegove jednostrane i protivtravne mere i koliko vole svoju jedinu državu Srbiju. Tu mu ne mogu pomoći ni blindirani Rosu džipovi i specijalne jedinice - konstatovao je Petković.

Po njegovim rečima Beograd će na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da jača u svakom smislu.

- Da ostane ekonomski lider u regionu uprkos svim izazovima i krizama, da podstiče regionalnu saradnju u okviru inicijative 'Otvoreni Balkan' i ulaže u srpske sredine na Kosovu i Metohiji zbog čega ima nepodeljenu podršku srpskog naroda u pokrajini - poručio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Hajde Petkovicu proveri koliko je ovde silovatelja i ubica u saobracaju dobilo kaznu manju od godinu dana pa jos i u kucnom pritvoru. PS Vidovdan se ne obelezava provociranjem i raspirivanjem mrznje.

Milan

pre 1 godinu

Samo da pitam zašto sudije koje sede Sudstvu tzv. Lažne države Kosovo nisu napustila svoja radna mesta, zašto isto Srbi u KPS nisu učinili isto. Dečko leži u zatvoru a Srbi koji su u institucijama lažne države Kosova ćute. Što Petković ne da nalog da istupe, izdaja!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija