• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

09.09.2022

07:50

NOVA OPASNA PROVOKACIJA ALJBINA KURTIJA! Šiptari upali na sever Kosova! Vučić: Ovo je tiha okupacija!

printscreen

Politika

NOVA OPASNA PROVOKACIJA ALJBINA KURTIJA! Šiptari upali na sever Kosova! Vučić: Ovo je tiha okupacija!

Podeli vest

Jedinice takozvane 'kosovske policije' juče su, pod punom ratnom opremom i sa dugim cevima, bez ikakve najave upale na sever Kosova i Metohije, tačnije na jezero Gazivode, ustvrdivši da su tako uspostavili 'kontrolu granice sa Srbijom'!?!

Ovo je juče potvrdio Dželjalj Svečlja, takozvani ministar policije lažne države Kosovo, objavivši fotografije do zuba naoružanih šiptarskih policajaca kako se u čamcu voze jezerom Gazivode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na ovu novu šiptarsku provokaciju, poručio je da Srbi nasilje više neće trpeti i da zapadni moćnici više ne mogu da se igraju i ignorišu prištinsko uporno kršenje Briselskog sporazuma!

Podrška Kvinte

Dželjalj Svečlja, takozvani ministar policije lažne države Kosovo, ovu 'akciju' je nazvao 'kontrolom granice sa Srbijom'!?!

Foto: Reuters/printscreen

Amerika naoružava 'Kosovo', šalje im milione vojne pomoći

Državni sekretar SAD Entoni Blinken stigao je juče u nenajavljenu posetu Kijevu, najavivši vojnu pomoć vrednu više od dve milijarde dolara za Ukrajinu i druge zemlje, uključujući lažnu državu

'Kosovo', zbog pretnje Rusije!

Jedna milijarda dolara opredeljena je za Ukrajinu, a ostatak će biti podeljen između Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Gruzije, Grčke, 'Kosova', Letonije, Litvanije, Moldavije, Crne Gore, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije, saopštio je Stejt department.

'Prvi put od posleratnog perioda, nakon formiranja jedinice za patrolu na vodi, Kosovska policija je počela redovno patroliranje granične linije između Republike Kosovo i Srbije, kao i čitavog područja jezera Ujman (Gazivode, prim. aut.). Sada je kontrola državne granice potpunija. Čestitam policiji Kosova na uspehu!', napisao je Svečlja na Fejsbuku, uz fotografije šiptarskih specijalaca sa dugim cevima u čamcu na jezeru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na ovu novu opasnu šiptarsku provokaciju, upozorio je da Albanci pokušavaju da 'ispod žita' i očigledno uz podršku najvećih evropskih zemalja i država Kvinte tiho zauzmu i okupiraju sever Kosova.

Foto: printscreen

- Njihov takozvani ministar unutrašnjih poslova saopštio je da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporazuma, po kome policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno Srbi moraju tu da budu. Ali baš njih briga za sve to, može im se... I ako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu, jer su jedan mali problem rešili, a posle po starom i bude sve gore - istakao je Vučić, dodajući da 'više neće da moli ni jedne ni druge'!

Vučić za subotu zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za subotu, 10. septembra, potvrđeno je u Predsedništvu. Sednica će biti održana u osam časova ujutro. Očekuje se da će glavna tema biti situacija na Kosovu i Metohiji i bezbednosni izazovi, kao i energetska bezbednost i pripreme za zimu u uslovima energetske krize.

- Albanci bukvalno divljaju na Kosovu i Metohiji uz pomoć onih koji su im nezavisnost dali na tacni. Sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade, jer srpski narod nasilje i nepoštovanje međunarodnog prava i međunarodno pravnih normi više neće tolerisati! To je moje upozorenje svima, što ste se igrali, igrali ste ste! Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli, možete, ako ne možete, ima ko će - poručio je Vučić juče u Požarevcu, gde je prisustvovao otvaranju fabrike 'Maderson'.

Namerna provokacija

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, ocenjuje da Albanci namerno izazivaju kako bi Srbi reagovali i bili okrivljeni za nasilje.

- Ne bi iznenadila još neka druga akcija na Kosovu u narednom periodu, jer je ideja Albanaca da izazovu Srbe da reaguju i onda ih optuže za nasilje. Uostalom, setite se da je na Kosovu nedavno bila grupa Čečena, pa ne bi bilo iznenađujuće da se za te prljave poslove angažuju upravo terorističke grupe. Ne smemo zaboraviti i da su samo Albanci u ISIS-u imali etnički čistu jedinicu - naglašava Karan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dušan

pre 2 godine

Srbija je za mir ali nikome neće dozvoliti da je gaze.

Nevenka

pre 2 godine

Srbija ce uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji

Mirjana

pre 2 godine

Kurti i dalje tera po svome i ne smiruje se .

Vlada

pre 2 godine

Nećemo dozvoliti da nam bilo ko oduzima Kosovo.

Vlada

pre 2 godine

Predsednik Vučić neće nikada priznati tzv. nezavisno Kosovo.

Sanja

pre 2 godine

Mi smo spremni za dijalog i mirno rešenje, a mora biti spremna i Priština.

Second hand

pre 2 godine

Nema vise skrivanja da je priznato Kosovo! Do sada je sve bilo zamaskirano...

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija