• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

10.09.2022

17:07

Osudili Svetomira za otmicu, a oteta Albanka rekla da on nije otmičar!? NASTAVLJA SE NAJSTRAŠNIJE PRAVNO NASILJE PRIŠTINE NAD SRBIMA!

Printskrin video

Politika

Osudili Svetomira za otmicu, a oteta Albanka rekla da on nije otmičar!? NASTAVLJA SE NAJSTRAŠNIJE PRAVNO NASILJE PRIŠTINE NAD SRBIMA!

Podeli vest

Srbin Svetomir Bačević na montiranom suđenju u Prištini osuđen na pet godina zatvora za otmicu Albanke iako se ta žena pojavila na sudu i rekla da Bačević nije otmičar!

Osnovi sud u Prištini osudio je Srbina Svetomira Bačevića na pet godina zatvora zbog navodnog kidnapovanja komšinice Albanke Hatidže Kadrijaj, iako je ona sama na sudu svedočila da Bačević nije otmičar!?!

Osuđen na pravdi Boga

Tu Albanku su Šiptari terali da na sudu kaže da ju je moj brat oteo, ali nisu uspeli. Ipak, osuđen je!
Milić Bačević, brat Svetomira Bačevića

 


Svetomir Bačević (58) uhapšen je u selu Belo Polje kod Peći krajem decembra 2020. godine i optužen za 'ratni zločin protiv civilnog stanovništva'. Bačević, koji je od 1999. živeo u Gornjem Milanovcu, u rodno Belo Polje tada je došao da bi izvadio dokumente o imovini, a policija ga je privela dok je bio kod notara. Nisu mu rekli razlog privođenja, i tek kada je zatvoren, rečeno mu je da je uhapšen zbog sumnje da je uoči rata na Kosovu 1998. godine u opštini Peć oteo dve Albanke i maltretirao ih!


Montiran proces
Albanka koju je navodno oteo Svetomir Bačević je Hatidža Kadrijaj, sestra od tetke jednog od vođa terorističke OVK Ramuša Haradinaja! Pritom, čovek koji je prijavio Bačevića prištinskim vlastima, i to 22 godine posle navodnog zločina, jeste Sami Čeku, brat Agima Čekua, takođe bivši vođa OVK!?!
Da sve bude još gore i strašnije, sama Hatidža Kadrijaj na sudu je negirala da ju je Bačević oteo, ali i pored toga on je osuđen!?! Svetomirov rođeni brat Milić Bačević za Informer kaže da su Hatidžu dugo pre suđenja Šiptari pokušali da nagovore da lažno svedoči, ali je ona to odbila.
- Hatidža Kadrijaj je bila naša komšinica u Belom Polju, tri kuće od nas. Nikad nismo imali probleme, lepo smo živeli do rata... Čak ju je i naš otac zvao sestrom na albanskom jezikom. Hatidže je odmah rekla da nije tačno da ju je Svetomir kidnapovao, a kamoli maltretirao... Iako su je šiptarski policajci pritiskali da ga optuži, ona nije htela, nije imala za šta! Dali su joj prvo četiri slike na prepoznavanje, rekla je da je nije oteo niko sa tih fotografija. Zatim su dve ostavili, policajci su pokazali prstom na fotografiju mog brata, da kaže da je to taj, ali ona ih je upitala da li je prave ludom, jer joj taj čovek nije ništa uradio! - prepričava Bačević.


Na kraju, iako je bilo jasno da je Svetomiru Bačeviću sve namešteno, on je osuđen!?!
- Brat mi trune u zatvoru na pravdi Boga, potpuno nevin čovek. Ovo je skandal. Em je nevin, em je teško bolestan. Pitam se šta im je ovo trebalo, šta hoće?! Da on umre tamo! Da li hoće da mi uzmu i ovog brata? Pre pola godine preminuo nam je treći brat Miloje (64), i to sve zbog Svetomirovog hapšenja. Od tolike nervoze i tuge koja nas je zadesila imao je izliv krvi na mozak... Izgubio sam jednog brata, drugog neću i ne smem! - priča kroz suze Bačević.


Sramna odluka
I Dejan Vasić, advokat Svetomira Bačevića, kaže je da je u pitanju skandalozna i sramna odluka suda u Prištini, koji je imao samo jednog svedoka u procesu, a i taj jedini svedok govorio je u korist Bačevića!?!
- Nakon što je saslušana, svedokinja i oštećena strana Hatidža Kadrijaj rekla je da Svetomir Bačević nije čovek koji je nju oteo iz kuće, I pored toga, Bačević je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora!? Zaista više ne znam šta da kažem u vezi sa suđenjem Srbima na Kosovu. Žena je jasno rekla: 'Ne, nije me on kidnapovao', ali je Svetomir ipak osuđen. Na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini žalićemo se Apelacionom sudu... - poručio je Vasić.

Kancelarija za KiM: Međunarodna zajednica da reaguje!

 

Kancelarija za KiM je poručila da su svi ozbiljno zabrinuti zbog sramne presude Svetomiru Bačeviću i da međunarodna zajednica mora da reaguje.
"Radi se o skandaloznoj odluci suda, jer krivica Bačevića nikako nije dokazana. Ako međunarodna zajednica dopusti ovakve presude, jasno je da će u tom slučaju bilo ko od Srba koji se budu našli na optuženičkoj klupi za navodno i od strane svedoka negirano krivično delo već unapred biti osuđen. Pružićemo svu moguću podršku i pravnu pomoć osuđenom Bačeviću i o njegovom slučaju obavestiti međunarodnu zajednicu!", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Sin jednog medijskog mocnika je u saobracaju ubio devojku i osudjen na par meseci kucnog pritvora. Gde su vam tada ovakvi tekstovi? Zatim naplatna rampa...sta mislite kako je tim porodicama. Pisite malo o tome.

Pera

pre 1 godinu

Spremajte oruzje Srbi .. jasno je gde sve ovo vodi ..

Dusan

pre 1 godinu

Zgaziti g,,,a i gotova stvar.Jednom za sva vremena pa sta nam bog da posle!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija