• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

11.09.2022

13:14

Vučićević na Pinku: Srbija je jasno stavila do znanja svima svoju poziciju kada je KiM u pitanju - NEĆEMO PRIZNATI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO!

printscreen

Politika

Vučićević na Pinku: Srbija je jasno stavila do znanja svima svoju poziciju kada je KiM u pitanju - NEĆEMO PRIZNATI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO!

Podeli vest

Srbija je postigla antologijski i istorijski rezulat koji je kreirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kroz svoju politiku, rekao je, gostujući na TV Pink, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević

 

Vučićević je rekao da Evropu očekuje najteža zima od Drugog svetskog rata i dodao da se sve velike zemlje već suočavaju sa nestašicama hrane i poskupljenjima.

- Mlekare u Srbiji, uz pomoć države, isporučuju više nego duple količine, do poremećaja je došlo jer je neko dizao paniku, pa su ljudi bez razloga kupovali enormne količine mleka – rekao je Vučićević.

Mleko ima rok trajanja, istakao je Vučićević uz opasku da ne treba verovati laživoma na društvenim mrežama.

Predsednik Vučić je, kako je nagalasio, danas u Abu Dabiju, gde se bori za Srbiju.

- Šejk Muhamed je za našeg predsednika Vučića organizovao svečanu večeru, on ga je lično i dočekao na aerodromu, što je veliki iskaz izuzetnog poštovanja – rekao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, očekuju se dobre vesti iz Emirata, u smislu podrške i pomoći Srbiji, kako bismo sa što manje štete i gubitaka prevazišli ekonomsku i zimsku krizu koja je pred nama.

Vučićević je rekao da Srbija neće da se svrstava ni na jednu stranu, dodaje da je naša strana srpska strana i kako kaže, ona je najbolja moguća za Srbiju, građane Srbije, pa i ceo region.

- Naša politika je neutralna i nećemo da se svrstavamo ni na čiju stranu i nećemo da ulazimo u rat ni sa jedne strane – rekao je Vučićević.

Kako je kazao, ovo što vidimo u Ukrajini nije rat Rusije i Ukrajine, već kompletnog političkog zapada protiv Rusije.

- Na rusku stranu se stavio dobar deo istočnog sveta, sveta koje neki nazivaju zemlje trećeg sveta – rekao je Vučićević i dodao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela ni jednu restriktivnu meru Rusiji.

Foto: printscreen

Dodaje da je ovo antologijski i istorijski rezulat koji je kreirao Aleksandar Vučić kroz svoju politiku.

Vučićević kaže da je u mnogih zemljama usvojen propis o kažnjavanju zbog prekomernog trošenja struje, grejanja i slično.

On je rekao da je Srbija uvela podstrek za štednju struje, dodaje da ozbiljne računice kažu da se struja neracionalno troši.

Podsetio je da je država donela predlog podsticaja uštede struje.

Foto: printscreen

Vučićević kaže da država Srbija vodi domaćinsku politiku, dodaje da je politika Aleksandra Vučića napravila dovoljno rezervi novca, pa sada kroz ovu politiku možemo da prođemo sa mnogo manje rana.

- Mi smo mala zemlja, ali uspevamo da kontrolišemo cene u najvećoj mogućoj meri. Kod nas ne postoje prave nestašice, kod nas je bilo samo nameštenih afera – rekao je Vučićević.

Vučićević je rekao da je presednik juče u svom obraćanju jasno rekao, dodaje da zaslužuje svaku pohvalu za to što radi.

- Nova armatura pregovora je sporazum koji treba da dovede do toga da Srbija prizna faktički stanje na terenu, što nama nikako ne odgovara. Srbija je jasno stavila do znanja svima svoju poziciju kada je KiM u pitanju. Nećemo priznati lažnu državu Kosovo – rekao je Vučićević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija