• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2022

14:47

Ðilas: Kosovskim Srbima dugujemo jedinstvo po pitanju KiM!

printscreen

Politika

Ðilas: Kosovskim Srbima dugujemo jedinstvo po pitanju KiM!

Podeli vest

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas izjavio je danas da će poslanička grupa "Ujedinjeni - SSP, PSG, PZP, Sloga" na sednici Parlamenta u utorak predstaviti Inicijativu o formiranju skupštinske komisije za definisanje platforme i definisanje državne pozicije u procesu dijaloga s Prištinom


Ðilas je naveo da građani od svojih poslanika očekuju jedinstvo po najvažnijim državnim pitanjima, kao što je pitanje Kosova i Metohije.


- Političari to posebno duguju Srbima koji već 23 godine žive na KiM, iako su izloženi pritiscima kako prištinskih vlasti, tako i ''kriminalnih struktura'' na severu - naveo je Ðilas na TV Prva.

Prema njegovim rečima, za Srbiju bi bilo važno da se na temi Kosova napravi široki društveni konsenzus kako relevantnih političkih faktora, tako i institucija značajnih za srpski narod.

- Mi u SSP verujemo da se konsenzus može postići na principima poštovanja Ustava, Rezolucije 1244 i spremnosti da sa albanskom stranom razgovaramo o svemu, osim o priznanju nezavisnosti Kosova - rekao je.

Po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, Ðilas je ponovio da je vreme da Srbija mora da gleda svoje interese, kao što to rade sve druge zemlje.

- Tako se i ponaša sama Rusija prema Srbiji. Puno je primera, od odbijanja uvoza automobila iz Srbije u Rusiju bez carina, pa do toga da Gasprom u Rusiji plaća rudnu rentu na gas i naftu 22 odsto a u Srbiji tri odsto - naveo je Ðilas.

Lider SSP kaže da se isto prema Srbiji ponašaju i druge zemlje koje kad su njihovi ekonomski interesi u pitanju.

- Naš interes je da izbegnemo izolaciju od ostatka Evrope što bi moglo da se desi ako ne uvedemo određene ekonomske mere prema Rusiji. To bi imalo za posledicu ostanak ogromnog broja ljudi bez posla i ugrozilo bi egzistenciju velikog broja porodica - ponovio je Ðilas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljiljana

pre 1 godinu

Gradjani su ti koji ne žele da se uvedu sankije Rusiji.

Ljiljana

pre 1 godinu

Veoma je važno da se u Skupštini postigne jedinstvo za KiM.

sasa

pre 1 godinu

Bar Djilas i kompanjoni ne bi trebali da se javljaju po pitanju KiM.Zbog njih smo u ovako teskoj situaciji po pitanju istog

Ivan

pre 1 godinu

Srbija I gleda svoje interee I u skladu sa tim se I ponasa I radi. Ne razumemo Djilasovu potrebu da sada prica o tome sta jeste a sta nije dobro za nasu zemlju. O tome ce odluciti predsednik koji se za sada odlicno bori sa svakom situacijom.

stevo

pre 1 godinu

Bivsa vlast je kumovala ovako teskoj i slozenoj situaciji kakva je danas po pitanju KiM.Narod to ne zaboravlja

stefan

pre 1 godinu

PO pitanju KiM treba da imamo jedinstven stav,bez obzira na politicke razlike,samo tesko da je Djilas iskren u svojim namerama i izjavama

Jana

pre 1 godinu

Nas predsednik vodi brigu osvima I nema potrebe da mu bilo ko prica sta I Kako treba da se vodi jedna zemlja.

Nino belov

pre 1 godinu

Па како на то нисте мислили када су убијали Србе 17 марта 2004 године, где сте тада били ви '' демократе'' ??? Да пружите јединство и да пружите заштиту српском народу на Косову и Метохији!!!

Patak

pre 1 godinu

Danas o KiM pricaju oni u vreme cije vlasti je isto to pitanje KiM eskaliralo,Licemeri Djilas i kompanjoni

Pavlovic

pre 1 godinu

Nije Djilasu za verovati,sve radi zarad skupljanja jeftinih politickih poena

Sandra

pre 1 godinu

Što se sankcija Rusiji tiče od toga nema ništa tako da Djilas može svoje prazne priče da prodaje drugima, ali ne i stanovnicima Srbije koji znaju šta su sankcije i kakve posledice imaju po državu kojoj se uvode. Naravno lažna je i njegova briga za Srbe sa KiM, pošto se zna koliko je o njima "brinuo" dok je DS bila na vlasti, a on njen deo.

Pavlovic

pre 1 godinu

Nije Djilasu za verovati,sve radi zarad skupljanja jeftinih politickih poena

Alhemičar

pre 1 godinu

И то нам каже лидер једни опозиционе странке који је за Куртија рекао да је нормалан човек и политичар , бранећи њега , а нападајући српског председника за дестабилизацију на КиМ-е.

Laki

pre 1 godinu

Овај Ђилас више не зна за шта је. Да ли је против независности ткз Косова или јесте. Тако је пре избора говорио да не треба да се уведе санкције Русији, па када се завршили избори преко својих медија тражи да се уведе санкције Русији. Све у свему контрадикторан политичар.

Dejan

pre 1 godinu

Ono što nam je sada najpotrebnije da očuvamo KiM u sastavu Srbije je jedinstvo i sloga, alternativa ne postoji.

Darko

pre 1 godinu

Jedinstvo Srbije je sada najpotrebnije jer je neophodno biti jedinstven u ovim teškim trenucima po pitanju KiM. Sada je bitno pomoći našem narodu i ne dozvoliti Kurtiju i njegovim turnirima da sprovode teror nad našim narodom.

Tara

pre 1 godinu

Djilas ništa novo nije rekao što se vec ne zna

Mimi

pre 1 godinu

Dugujemo mi jedinstvo ne samo kosovskim Srbima već svima nama. Mnogo bi lakše i učinkovitije sve bilo kad bi bili jedinstveni a ne razjedinjeni i podeljeni kao što smo vekovima.

Aleksandra

pre 1 godinu

Opozicija bi sada trebalo da se ujedini sa vlašću, jer kosovsko pitanje je pitanje od nacionalnog interesa.

Sandra

pre 1 godinu

Dobro je što sve više zemalja povlači priznanje lažne države Kosovo.

Natalija

pre 1 godinu

Srbi na KiM trebaju svu moguću pomoć jer im je svaki dan neizvestan.

Suzana

pre 1 godinu

A gde je Đilas bio sa takvim stavom dok je bio na vlasti

Nena

pre 1 godinu

Đilas ne treba da govori o jedinstvu kad je prvo opozicija razjedinjena

Anja

pre 1 godinu

Đilas se i dalje brine isključivo za sebe, briga njega za građane Srbije. Istorija njegove politike se ponavlja.

Hana

pre 1 godinu

Mislim da Djilas nije kompetetan da prica o Kosovu

Sasa

pre 1 godinu

Za vreme Djilasove vladavine Kosovo je proglasilo nezavisnost, dogodio se i pogrom Srba na KiM takođe za vreme njegove vlasti, tako da jenon pokazao koliko je lose resenje za Srbiju.

Bela

pre 1 godinu

Srbi na Kosovu znaju da imaju podršku svoje drzave koja balansira između nastojanja da im pomogne i sprečavanja ratnih sukoba. A slazem se da svi jedinstveno treba da se bore za KIM!

Vucko

pre 1 godinu

Opet se povampirio ovaj tajkun sa njegovim predlozima

caca

pre 1 godinu

Samo Đilas neka ćuti,znamo šta je njegov cilj,i nikog ne zanima šta on ima da kaže!

Marko

pre 1 godinu

Da se Djilas pita mi bi uveli sankcije Rusiji i osigurali svoju propast ali sreca pa se ne pita

Tina

pre 1 godinu

Kada Đilas priča o jedinstvu, teško da mogu da mu poverujem! Zapravo, bilo šta da priča, ne verujem mu! A, tačno je da Srbi na KiM zaslužuju jedinstvenu podršku svih stranaka, organizacija i svakog pojedinca u zemlji!

Brankica

pre 1 godinu

Samo da ne budu ujedinjeni kao za izbore! Đilas lepo zna da obećava, ali iza sebe uglavnom ostavlja pustoš!

Vojka

pre 1 godinu

Svako ko drzavi dobro misli radi ma jedinstvu u vezi pitanja opstanka a to je pitanje Kosova i Metobije

Maja

pre 1 godinu

Znamo da Đilasu nije stalo ni do Srba ni do KiM, već samo do ličnog promovisanja. Mogao je on da učini daleko više dok je bio na vlasti, a ne da se tad odrekne Kosova o kom nije ni stigao da razmišlja dok je sticao ličnu imovinu.

Miloš

pre 1 godinu

Neznam zšto Đilas misli da može nešto da učini za bolji položaj Srba na KiM, što već Vučić nije. Vučić je taj što se bori i nikada nije odustao od našeg naroda i naše teritorije.

Bojana

pre 1 godinu

Ukoliko budemo slozni lakse ce se resiti problem na KiM

Sale

pre 1 godinu

Sve mozemo kada smo ujedinjeni stoga bi politicari stvarno trebali da se ujedine oko naseg najveceg i najtezeg nacionalnog pitanja a to je pitanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Marija

pre 1 godinu

Nikada Vucic nece da ostavi svoj narod na cedilu i da prizna laznu drzavu

Uros

pre 1 godinu

Sve smo izgubili sto smo mogli kada je lazna drzava Kosovo nastala, kada je Djilas bio sa svojim pajtosima na vlasti

Dejana

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je taj koji cini sve sto je u njegovoj moci da zastiti Srbe na KiM

Dejan

pre 1 godinu

Dobro je sto se Djilas slozio sa Vucicem i sto je priznao da ono sto radi Vucic u vezi KiM da je i vise nego dobro

Filip

pre 1 godinu

Nikada necemo priznati nezavisnost tzv.Kosova, ono je bilo i ostalo vekovima kolevka srpskog naroda

Danilo

pre 1 godinu

Najmanje što dugujemo Srbima na KIM jeste da budemo jedinstveni, da čuvamo KIM, da smo spremni da ih zaista zaštitimo, sprečimo svaki eventualni progon i pogrom. Dobro je ako se po pitanju KIM konačno i opozicija menja, ali njima baš mnogo i ne verujem, poznato je koliko često menjaju stavove.

Pavle

pre 1 godinu

Ti,Jeremic i kompanija mnogo vise dugujete kosovskim srbima i Srbiji nego sto mislite.

Lazar

pre 1 godinu

Pitanje položaja Srba na KIM postaje najvažnije, o namerama Kurtija, EU i prištine da što pre završe dijalog, pod kojim uslovima, razgovaraće se i u parlamentu. Izgleda da i opozicija, konačno shvata da tu moramo doneti jedinstven stav, koji će da podrže sve poslaničke grupe. Videćemo da li su to samo nade ili i opozicija shvata šta su nacionalni interesi Srbije.

Uroš

pre 1 godinu

Naša vlada, predsednik Srbije, upravo se poziva na Ustav Srbije, rezoluciju 1244 i međunarodno pravo kad govori i brani naše pozicije kad je KIM u pitanju. Ovo što Đilas predlaže nije ništa novo, novo je samo to što počinju i sami da razmišljaju slično, što može biti dobro, možda vodi jednstvenom stavu kad je KIM u pitanju.

Sanja1999

pre 1 godinu

Da nije bilo Djilasa i ekipe oko njega Srbi sa severa KIM ne bi bili u ovakvoj situaciji

gremlin

pre 1 godinu

Samo nam ti Djilase ne moj da pricas o jedinstvu Srba sa KIM jer da nije bilo vas oni se sada ne bi nalazili u ovoj situaciji u kojoj se nalaze

zare

pre 1 godinu

Ti Djilase nemas prava da pricas o bilo kakvom jedinstvu,jer da nije bilo vas KIM nikada ne bi proglasilo nezavisnost

zarko

pre 1 godinu

Jedino sa kim je tvoja politika po pitanju KIM jedinstvena jeste sa Kurtijem

gremlin7

pre 1 godinu

Ti i tvoji pajaci iz stranke nista vise ne dugujete Srbima sa KIM osim jednog velikog izvinjenja za situaciju u koju ste ih doveli svojom katastrofalnom politikom

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija