• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2022

17:48

ANA BRNABIĆ: Ne prihvatam da LGBT zajednica prkosi tradiciji i vrednostima

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

ANA BRNABIĆ: Ne prihvatam da LGBT zajednica prkosi tradiciji i vrednostima

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić danas je, na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima, istakla da nikada neće prihvatiti stavove da LGBT zajednica prkosi tradiciji i vrednostima našeg društva

- Ne mogu da prihvatim stavove koji stvaraju granice među nama, kao pojedincima, samo zbog naše seksualne orjentacije - poručila je premijerka.

Istakla je da su upravo naša istorija, tradicija, društvo i država izgrađeni na viševekovnoj borbi za slobodu.

Zahvalila se koordinatoru Evroprajda Goranu Miletiću i njegovom timu na organizaciji te manifestacije i naglasila da se Evroprajd ove godine u Beogradu prvi put održava van jugoistočen Evrope.

- Naučili smo da hodamo u koži drugih ljudi i pokušali da razumemo jedni druge, ali smo naučili i šta je važno za našu zemlju - rekla je Brnabić.

Naglasila je da su organizatori Evroprajda pokazali solidarnost sa svojom zemljom i društvom, spremnost na kompromise i donosaenje teških odluka kada je to potrebno.

Po održanom govoru, premijerki Brnabić čestitao je šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

Prilikom obraćanja, premijerku su pojedini pripadnici LGBT zajednice prekidali zvižducima i uzvicima "Hoćemo Prajd", nezadovoljni zbog otkazivanje šetnje u Beogradu najavljene za 17. septembar, a nakon njenog govora, napustili su salu, a konferencija je nastavljena.

Međunarodna konferencija o ljudskim pravima "Jednaki i različiti", u Domu omladine, deo je programa događaja orijentisanih ka ljudskim pravima u okviru manifestacije Evroprajd.

Konferencija okuplja lokalne i međunarodne političare, javne ličnosti i branitelje ljudskih prava iz celog sveta od 2010. godine.

Ideja je da se istraže teme kao što su zločini iz mržnje i govor mržnje, diskriminacija i bračna ravnopravnost sa akterima koji učestvuju u brojnim sednicama i predavanjima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija