• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2022

09:35

Vučić nemačkom izaslaniku ponovio poziciju Srbije - poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i neprestano zalaganje za mir!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić nemačkom izaslaniku ponovio poziciju Srbije - poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i neprestano zalaganje za mir!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom nemačke Vlade za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, kao i o mogućnostima za dodatno unapređenje međusobnog povezivanja i sveobuhvatne saradnje zemalja Zapadnog Balkana, pre svega u oblasti ekonomije

Vučić je ponovio poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu, a to su dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta svih zemalja i neprestano angažovanje na svim poljima kako bi se očuvao mir neophodan za dalje jačanje poverenja i svestraniju regionalnu saradnju.

Predsednik je posebno istakao da je Srbija do sada pokazala da je regionalno povezivanje itekako moguće, jer je inicijativa Otvoreni Balkan primer izuzetno dobre saradnje, o čemu svedoči i nedavno održani Samit lidera ove inicijative, kao i Prvi međunarodni sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, koji je u Beogradu okupio veliki broj privrednika iz zemalja regiona, učvrstio postojeća i etablirao nova partnerstva.

Naglasio je da Srbija nastavlja sa politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima i da je posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova, ali i najboljem putu za očuvanje stabilnosti u cilju što bržeg razvoja i napretka svih zemalja u okruženju.

„Upravo zato Srbija ceni i podržava i Berlinski proces kao format koji na konkretan način i putem konkretnih projekata podržava evrointegracije Zapadnog Balkana“, poručio je predsednik i dodao da je Srbija proaktivan učesnik svih foruma koji prepoznaju napore naše i zemalja regiona na evropskom putu.

 

- U otvorenom razgovoru sa Manuelom Saracinom ponovio sam poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu: poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta svih zemalja i neprestano zalaganje za mir, povezivanje i saradnju - napisao je Vučić na Instagramu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stevo

pre 1 godinu

Mir i stabilnost na Balkanu.To nam je prioritet svih prioriteta

stefan

pre 1 godinu

Sastanak Vucica sa nemackim izaslanikom za ZB od velike vaznosti za nasu zemlju

Patak

pre 1 godinu

Svaki sastanak sa evropskim zvanicnicima moze doneti samo dobro Srbiji u ova teska vremena

Pavlovic

pre 1 godinu

Nadamo se jos boljoj saradnji Srbije i Nemacke u buducnosti

Biljana

pre 1 godinu

Vučić nastavlja sa serijom diplomatskih sastanaka sa predstavnicima stranih zemalja sve u cilju postizanja što boljih rezultata za našu zemlju i rešavanju pitanja od vitalnog značaja.Situacija na KiM je i dalje kritična pritisci na našu zemlju i predsednika za priznanje Kosova su sve jači a opozicija u Skupštini se bahati i odbija da usvoji Izveštaj o pregovaračkom procesu tako da je opet sav teret krize na predsedniku Srbije

njanja

pre 1 godinu

Izuzetno važan sastanak našeg predsednika Vučića sa nemačkim izlaslanikom jer je Srbiji od najveće važnosti mir i stabilnost našeg regiona.

Marko

pre 1 godinu

Sta god da je izaslanik nemacke doneo na sto nasoj drzavi nas predsednik je rekao da Srbija ima jasan stav o svemu. Mir i stabilnost na zapadnom Balkanu i nikakvo priznavanje nezavisnosti KiM.

Lola

pre 1 godinu

Saracin bi trebalo da pomaze u borbi za mir i stabilnost na Balkanu

Miloš

pre 1 godinu

Srbija je danas jaka zemlja koja se bori i borice se za svoje nacionalne i drzavne interese.

Nada

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja se bori za svoja prava i svoje državne i nacionalne interese.

Dejan

pre 1 godinu

Srbija nece odustati od borbe za svoje nacionalne i drzavne interese i to na legitiman nacin uz postovanje medjunarodnog prava. To je njeno pravo i obaveza!

Željko

pre 1 godinu

Srbija je jaka zemlja koja se lavovski bori za svoje državne i nacionalne interese.

Dušan

pre 1 godinu

Sigurnim koracima nasa zemlja nastavlja sa borbom za postovanje srpskog teritorijalnog integriteta.Trudicemo se da prava nase zemlje budu postovana.

Željo

pre 1 godinu

Vučić svakodnevno ima veoma važne saatanke na kojima se zalaže za mir i stabilnost i saradnje

Branislav

pre 1 godinu

Srbija će uvek da ima odlične odnose sa svima i da se uvek zalaže za mir i napredak

Nemanja

pre 1 godinu

Vučić će uvek da vodi odgovornu politiku koja vodi miru i napretku

Sloba

pre 1 godinu

Vučić svakodnevno pokazuje da mu je mir prioritet

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija