• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2022

11:23

(Video/Foto) Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije! Obratio se predsednik Vučić: Nećemo nikome dati pedalj naše zemlje, živeli oficiri, živela Srbija!

Informer/vs

Politika

(Video/Foto) Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije! Obratio se predsednik Vučić: Nećemo nikome dati pedalj naše zemlje, živeli oficiri, živela Srbija!

Podeli vest

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije održana je danas ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije

11.00 - Završena promocija oficira

Svečana promocija oficira završena je ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije. 

Foto: Zoran Sinko

Promociji je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Najuspešnijim kadetima on je uručio pištolje sa posvetom, a svečanost je završena tradicionalnim bacanjem šapki.

10.45 Nalet helikoptera ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije

Foto: Zoran Sinko

Na svečanosti obavljen je i nalet helikoptera H145-M. Zbog loših vremenskih uslova, nije mogao da bude obavljen nalet aviona.

Numeru "Junaci sa Paštrika" izveli su solista Katarija Božić, i hor "Stanislav Binički". 

Katarina Božić i Dušan Svilar izveli su muzičku numetu "Glas Srbije". 

Nakon ove numere ispraćena je zastava, čime je svečanost završena. 

10.22 - Obraćanje predsednika Vučića

- Poštovani najmlađi potporučnici Vosjke Srbije, čestitam vam vaše prve oficirske činove. Vi kao kadetei baštinite tradiciju. Stvaranje moderne Srbije i obnavljanje njene državnosti nezamislivo je bez prisustva naše Vojske. Dame i gospodo, ova svečanost kroz poštovanje koje Srbija i građani imaju prema Vojsci Srbije. Republika Srbija ima svoje strateške ciljeve i interese, ko bolje od vojske zna šta je rat, zato želimo da vodimo mir. Učinićemo sve da u narednom peridou vaš standard bude na nivou a povećanje palte bude najveće u modernoj istoriji.

Foto: Zoran Sinko

- Gradićemo snažniju domaću namensku industriu. Poštovani najmlađi potporučnici Vojske Srbije, vi koji ste izabrali ovaj poziv svesni ste togas da ste sprtemni da branite zemlju, ali znajte da Srbija svoju vojsku ceni, voli i zna šta joj ta vojska znači. Svi namo šta znači prisustvo naše Vojske Srbije. Ipak, bez vas, bez vašweg zaveta Srbiji, svi naši napori bili bi uzaludni. Ko zna, taj može, ko nema straha taj ide napred. Vojvoda Mišić je umeo da podigne snagu naše vojske ovom izrekom. Nikome nećemo nikome dati ni pedalj naše zemlje. Živeli oficiri, živela Srbija.

10.20 - Obraćanje prve u rangu Kristine Živanović

Foto: Zoran Sinko

- Zaista je ponos poneti zvanje i uniformu oficira Vojske Srbije. To je dokaz posvećenosti vernosti i beskrajnoj veri u nacionalno jedinstvo i slogu. Pred vama stoje hrabri ljudi, naučeni da daju sve od sebe pa čak i više od toga. Kao potomci junačke prošlosti dužni smo da sačuvamo i odbranimo za buduće generacije pečat svetinje i lepotu oficirskog poziva, to je naša misija i izbor.

10.18 - Najbolji kadeti dobili pištolj sa posvetom

Najbolji kadeti Vojne akademije je Miloš Kostić - prvi u rangu u vidu RV i PVO, opšti uspeh 9,66, Aleksandar Nikolić - prvi u rangu u vidu KoV, opšti uspeh 9,16 i Kristina Živanović - prva u rangu u službama, opšti uspeh 9,96. Najbolji kadet medicinskog fakulteta VMA je Mladen Hadži Makunčević, sa opšti uspehom 9,96.

Njima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio pištolje sa posvetom.

10.00 Počela promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je sve prisutne ofivire i kadete i dao znak za početak promocije.

Foto: printscreen

U prve oficirske činovebiće promovisano ukupno 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojnu akademiju završava 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan kadet iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Foto: Zoran Sinko

Medicinski fakultet VMA završava 17 mladića i devojaka 8. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Prema protokolu svečanosti, planirano je da najboljim kadetima budu uručeni pištolji sa posvetom.

 

Foto: Zoran Sinko

Program svečanosti će uveličati učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički" i Reprezentativnog orkestra Garde.
 

Foto: Zoran Sinko

Najbolji kadeti Vojne akademije je Miloš Kostić - prvi u rangu u vidu RV i PVO, opšti uspeh 9,66, Aleksandar Nikolić - prvi u rangu u vidu KoV, opšti uspeh 9,16 i Kristina Živanović - prva u rangu u službama, opšti uspeh 9,96.
 

Foto: Zoran Sinko

Najbolji kadet medicinskog fakulteta VMA je Mladen Hadži Makunčević, sa opšti uspehom 9,96.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile lala

pre 1 godinu

Šteta što ih je banana pljunula Grehota i sramota

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija